
Milli Eğitim Bakanlığı'na Erdoğan'ın "Nabi Hocam" dediği, Başbakan'ın başdanışmanı Prof. Dr. Nabi Avcı getirildi. Entelektüel birkimi, mütevazılığı ve naif duruşuyla politik hayatında her zaman bir denge unsuru oluşturan Nabi Avcı Başbakan'ın 1990'lardan beri yanında olmasıyla biliniyor.
YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. NABİ AVCI
4 önemli bakanın gittiği kabinede en çok dikkat çeken isimlerden biri Nabi Avcı oldu. Eskişehir Milletvekili, aynı zamanda Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı 1953 Bilecik doğumlu. Avcı aynı zamanda Başbakan Başmüşaviri ve medya danışmanı. İletişim Prof'u olan Avcı, Başbakan'la ilgili hemen tüm temaslarda yanında yer alıyor. Nabi Avcı'ya Erdoğan, 'Nabi Hocam' diye hitap ediyor. Erdoğan'ın en çok güvendiği isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.
1994'TEN BERİ ERDOĞAN'IN YANINDA
Edebiyat ve sanat bilgisi oldukça iyi olan Nabi Avcı ideolojik olarak liberal bir isim.. Avcı'nın Erdoğan ile tanışması, 1990'lara uzanıyor. ODTÜ mezunu olan Avcı 1994 yerel yönetim seçimlerinden beri Erdoğan'ın seçim kampanyasını yürüten ekipten. Avcı, Hasan Celal Güzel, Turgut Özal ve Yıldırım Akbulut'un danışmanlıklarını da yaptı.
AVCI'NIN ESERLERİ
Bombacı Parmenides ve Enformatik Cehalet gibi kitapları var. Ayrıca "Molla Kasım" takma adıyla mizah yazıları yazdı. Bunlardan bir bölümü, karikatürist Necdet Konak tarafından resimlenmiş olarak Evvel Zaman İçinde (Nehir Yayınları) adlı kitapta yayınlandı. Ayrıca çok sayıda çevirisi de vardır. Rene Guenon, Martin Lings ve S.H.Nasr gibi tradisyonalistlerin kitaplarını Türkçeye çevirmiştir.
Son Dakika › Politika › Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?