Aksaray'da iki yeni 112 acil istasyonu için protokol imzalandı - Son Dakika
Sağlık

Aksaray'da iki yeni 112 acil istasyonu için protokol imzalandı

Aksaray'da iki yeni 112 acil istasyonu için protokol imzalandı Aksaray'da iki yeni 112 Acil İstasyonu yapılması için protokol imzalandı.

04.11.2020 14:56  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da iki yeni 112 acil istasyonu için protokol imzalandı

AKSARAY - Aksaray'da iki yeni 112 Acil İstasyonu yapılması için protokol imzalandı.

Aksaray Valiliği ile Müteahhitler Birliği Derneği iki yeni 112 Acil Yardım İstasyonu kurulması için protokol imzaladı. Hayırsever desteği ile yapılacak iki ayrı istasyon kısa sürede tamamlanarak İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek.

Vali Hamza Aydoğdu imza töreninde yaptığı konuşmasında, sağlık hizmetlerinin önemine değinerek, "Bugün Aksaray Valiliği güzel bir hayırseverlik örneği gösterdi. Müteahhitler Birliği Derneği başkanımız hem kendi adına hem de dedesinin adına iki adet 112 servisi yapacak. İnşallah kış ayı gelmeden de bunları bitirecek. Sağlık Müdürlüğümüz de teslim alacak. Biliyorsunuz ki sınırlı bir hayatımız var. Hepimiz bu dünyadan göçüp gideceğiz ama arkamızda bıraktığımız hikayeler ve hayır kuruluşları kıyamete kadar yaşayacak. Onların içinde de insanlar onları gördükçe o hayrı yapana dua edecekler. Aksaray bu açıdan hakikaten verimli bir yer. 'Hayırda yarışanlar' sözüne uyan bir il" dedi.

Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Fatih Güneş ise, "Pandemi döneminde biz neler yapabiliriz sağlık adına diye görüşmeler yaptık. Görüşmeler sonucunda şehrimizin ihtiyacı olan 112 acil servis merkezleri.. Bu istasyonlar şehirde 2 ya da 3 yerde var. Biz de bu sayıyı yükseltmek için iki mahallede de acil istasyon merkezi kuralım istedik. Bugün de onun protokolünü yaptık. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun diyorum" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Kerim Yeşildağ, sağlık merkezlerinin kentteki önemine değinerek, "Bunların sayısı ne kadar artarsa bizim de hizmet kapasitemiz o kadar ilerleyecek. O yüzden iki tane 112 istasyonumuzu değerli müteahhitler birliği başkanımız hem birlik adına, hem de dedesi adına valilik bünyesinde protokolle gerçekleştirdik. Bunların sayıları ve kapasiteleri ne kadar çok artarsa biz bu dönemi daha rahat geçireceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından iki yeni 112 Acil Yardım Merkezi İstasyonu için Vali Aydoğdu, İl Sağlık Müdürü Yeşildağ, Müteahhitler Birliği Başkanı Güneş ve hayırsever vatandaş arasında protokol imzalandı.

Aksaray\'da iki yeni 112 acil istasyonu için protokol imzalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Aksaray'da iki yeni 112 acil istasyonu için protokol imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.

  • Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
    08:48 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi programı kapsamında Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, il ve ilçe protokolü ile birlikte gerçekleştirdiği Develi programı çerçevesinde, Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'ne çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan'dan hastanede sunulan hizmetler hakkında çeşitli bilgiler aldı. Vali Çiçek ve beraberindekiler; hastanede tedavi gören vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement