İnsanlığın geleceği tek bir Türk'ün genlerinde! - Son Dakika
Sağlık

İnsanlığın geleceği tek bir Türk'ün genlerinde!

İnsanlığın geleceği tek bir Türk\'ün genlerinde!

Nevada Moleküler Biyoloji ve Genetik Enstitüsü'nün 2006 yılından bu yana sürdürdüğü ve insan ömrünü 200 yıla çıkarmayı hedefleyen bilimsel çalışma kapsamında aranan gen dizilimi, bir Türk'te bulundu.

26.03.2012 17:51  Güncelleme: 10:05

Nevada Moleküler Biyoloji ve Genetik Enstitüsü'nün 2006 yılından bu yana sürdürdüğü ve insan ömrünü 200 yıla çıkarmayı hedefleyen bilimsel çalışma kapsamında aranan gen dizilimi, bir Türk'te bulundu.

"Bir fosilden yola çıktık."

Enstitüden yapılan açıklamada araştırmanın 1994 yılında Annapurna Dağı'nın eteklerinde bulunan bir insan fosilinin genetik diziliminden yola çıkılarak başlatıldığı belirtildi. Enstitü başkanı Christina Schoffer "Öncelikle bulunan fosilin ait olduğu kabilenin her üyesinin 200 yılı aşkın yaşadığını tespit ettik. Bunun sebebi eşsiz bir gen diziliminden başka bir şey değildi ve bu gen dizilimi 500 yılda bir tekrar ediyordu. Bu bilgilerin ışığında tahminen 1200 yıl önce yaşamış olan bu kabilenin bugünkü torunlarını bulmak üzere araştırmalarımıza başladık. 182 ülkenin gen haritasını inceledik ve gen donörü olarak insan hayatını 200 yıla çıkarabilecek kişinin Türkiye'de yaşayan Metin Uludere isimli bir erkek/kadın olduğunu tespit ettik." dedi.

Peki gen donörü ne yapacak?

Gen donörü, Dünya Moleküler Bilim Örgütü'nün tüm ülkeleri kapsayan uluslararası genelgesine göre kendisi üzerinde yapılacak tüm deney, araştırma, nakil, operasyon ve inceleme gibi bilimsel süreçlere katılmak üzere gönüllü sayılacak. Bir başka ifadeyle rızası olmaksızın bilimsel inceleme için kullanılabilecek.

Bakanlık onun peşinde!

500 yılda bir yinelenen mucizevi gen diziliminin sahibi 30 yaşındaki Metin Uludere, Dünya Moleküler Bilim Örgütü'nün talimatıyla, bakanlık tarafından ülke genelinde aranmaya başladı. Nüfus kayıt örneklerinden Metin Uludere isimli kişiye ulaşmayı hedefleyen bakanlık, Dünya Moleküler Bilim Örgütü ile... .

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Sağlık İnsanlığın geleceği tek bir Türk'ün genlerinde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement