Muş'ta Pembe Bayrak Sallayan Gönüllüler Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Yürüyüş Yaptı - Son Dakika
Sağlık

Muş'ta Pembe Bayrak Sallayan Gönüllüler Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Yürüyüş Yaptı

Muş'ta düzenlenen '10. Uluslararası Onkoloji Günleri' kapsamında gönüllüler, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Pembe bayraklarla yürüyen gençler, halaylar çekerek farkındalık oluşturdu.

06.10.2023 21:34  Güncelleme: 21:45

Muş'ta Pembe bayrak sallayan gönüllüler, meme kanserine dikkati çekmek için yürüyüş yaptı

Muş'ta Halay çekerek meme kanserine dikkat çektiler

MUŞ - "10. Uluslararası Onkoloji Günleri" çerçevesinde 10 ülkeden Muş'a gelen 120 gönüllünün bulunduğu grup, müzik eşliğinde dans ederek İstasyon Caddesi'nden Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Muş'ta Genç Birikim Derneği tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Onkoloji Günleri" çerçevesinde dünyanın farklı ülkelerinden ve il dışından gelen gönüllüler, meme kanserine dikkati çekmek için istasyon caddesi üzerinde yürüyüş düzenledi. Pembe bayrak sallayan gönüllü gençler, Atatürk parkı önünde müzik eşliğinde halaylar çekerek dikkatleri meme kanserine çekti.

Burada Genç Birikim Derneği Başkanı Salih Yüce, Meme kanserine karşı farkındalık yürüyüşü yaptıklarını ifade ederek, " Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sivil toplum kuruluşları, kanser hastaları, bilim insanları ve hemşerilerimizin katılımıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdik. Muşlu hemşerilerimiz var gücüyle destek verdiler. Çok teşekkür ediyorum. Yürüyüşe 2 binin üzerinde bir katılım vardı" şeklinde konuştu.

Ankara faaliyet gösteren Onkoloji Hemşireliği Derneği Başkanı Figen Bay, halkın meme kanseri konusunda farkındalık yürüyüş yaptıklarını belirterek, "Profesörler, hastalar, hasta yakınları bu programa katıldı. Hep beraber güzel bir gün geçirdik. Elimizden geldiğince gruba katılarak sahada yaptıklarımızı göstermeye çalıştık. Burada meme kanserine için farkındalık yürüyüşü yapıldı. Halkın bu konuda farkındalık göstermesi çok önemli" dedi.

Muş\'ta Pembe Bayrak Sallayan Gönüllüler Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Yürüyüş Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Muş'ta Pembe Bayrak Sallayan Gönüllüler Meme Kanserine Dikkat Çekmek İçin Yürüyüş Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement