Ankara'da suikasta kurban giden Sinan Ateş'in davasında savcı mütalaasını 10 dakika içinde açıklarken, 3 sanığa beraat 5 sanığa ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Büyük bir karanlık güce karşı savaşıyoruz. Bu yargılamadan paçayı sıyırırlarsa olacaklar gün gibi ortada değil mi?" dedi. Vekillere çağrı yapan Ateş, Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
ESKİ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada, 22 sanığın yargılandığı 5. günün ardından 10 sanığın adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliyesine karar verildi. Tanıkların ifadeleri de dinlendi ve duruşma 19 Temmuz'a ertelendi.
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesine ilişkin davada bugün beşinci celse görüldü. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz ve Osman Bayraktar'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığı yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye etti. Mahkeme heyeti davayı 19 Temmuz'a erteledi.
Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın beşinci celsesi bugün görülüyor. Ankara'daki duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katıldı. Davayı takip eden ve yaşanan tartışma sonrası dün salondan çıkarılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bugünkü duruşmada da mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.
Sinan Ateş cinayeti davasının dördüncü celsesi tamamlandı. 22 sanıklı davanın öğleden sonraki kısmında, olay sırasında Ateş'in yanında olan müşteki Selman Bozkurt dinlendi. Cinayet anını anlatan Bozkurt, "Abim, 'Sosyal medyada yine başladılar. Bana saldırabilirler, sağa sola iyi bakın' diye telkinde bulundu. Cami çıkışı, arabaların arasından şahıs çömelir vaziyette abimin karşısına çıktı ve art arda ateş etmeye başladı. Şahıs sürekli atış halindeydi." ifadelerini kullandı.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, 22 sanığın yargılandığı davada konuştu. Ayşe Ateş, eşinin öldürülmesinin azmettiricilerinin İzzet Ulvi Yönter, Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz olduğunu belirtti. Ayrıca, mahkemede Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş de konuşarak oğlunun tehditlere maruz kaldığını ve katillerin ortaya çıkmasını istediğini ifade etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş cinayeti davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, cinayeti azmettiren ve suç örgütleriyle ilişkisi olanları ayırmazsanız, bu çürümüşlüğün herkese sirayet edeceğini belirtti. Ayrıca, çürümüşleri ayıklamak için partinin ve ittifakın harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Ankara'da 2022 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in öldürülmesine dair davada dördüncü celse başladı. Mahkemede ifade veren Ayşe Ateş, "Sinan bu tehditler başladığında bana 'Ayşe, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ahmet Yiğit Yıldırım ile Olcay Kılavuz'a talimat vermiş ve beni öldürmek için kapı kapı gezip kiralık katil arıyorlarmış" dedi.
Ankara'da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesi açıklama yaparak, yaşananları anlatacağını ve hiçbir şeyin sır kalmasını istemediğini belirtti. Ateş, güvenlik kamerası kaydına dikkat çekerek, saldırının nasıl gerçekleştiğini anlattı. Ayrıca, mahkeme sürecinde yaşanan engellemeleri ve saldırının siyasi boyutunu vurguladı.
Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada, Ateş'in annesi Saniye Ateş duruşma sırasında fenalaştı. Saniye Ateş, "Bir gün, sırtında çelik yelekle bana ziyarete geldi. 'Oğlum neden çelik yeleği giydin' dediğimde, 'Ana benim ipimi çektiler' dedi. Benim oğlumu öldürmek için mi Ülkü Ocakları Başkanı yaptılar?" ifadelerini kullandı. Birden kalbini tutmaya başlayan Ateş'e sağlık görevlileri müdahale etti.
Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ayşe Ateş, "Öyle bir mahkeme ortamı ki tutukluların hakim karşısında ayak ayak üstüne atıp sigara yakması an meselesi. Tarih böylesini yazmamıştır. Müdafiler 'Kamera kayıtlarına yansımamış olsa da Ayşe Ateş kocasını öldürüp kaçmıştır, bunun incelenmesini talep ediyoruz' deme noktasındalar" ifadelerini kullandı.
Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dava duruşması sonrası açıklama yaptı. Ayşe Ateş, "Bu kurulan kumpas, bunların başına geçecek, geçirilecek. Devletle tanışacaklar, devletin adil yüzüyle herkes tanışacak. Hiç kimse yaptığı suçun yanına kalacağını zannetmesin." dedi. Kılıçdaroğlu ise, "Hiç kimse endişe etmesin. Bu davada adalet gerçekleştirinceye kadar mücadelemiz devam edecek." ifadelerini kullandı.
ESKİ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada sanık avukatları savunma yaptı. Savunmalarda, sanıkların suçlamaları kabul etmediği, yargılamanın eksik ve hatalı olduğu, olayın ağırlaştırılmış yaralama olarak planlandığı iddiaları dile getirildi.
Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in davasının 3. gününde de duruşma salonunda yoğun tartışmalar yaşandı. Duruşma sırasında tansiyonu düşen ve kolu uyuşan Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, ambulansa alınarak cezaevi içinde bulunan hastaneye kaldırıldı. Öte yandan adliye önünde konuşan eşi Ayşe Ateş ise "Bu kurulan kumpas bunların başına geçecek, geçirilecek. Devletle tanışacaklar, devletin adil yüzüyle herkes tanışacak" diye konuştu.
Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın üçüncü celsesi başladı. İlk duruşmada Ayşe Ateş'in yanına oturan eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Bay Kemal nerede" diye bağıran azmettirici Doğukan Çep bugün de duruşma başladığında yoklama alınırken, Kılıçdaroğlu'nun daha önce yaptığı "Buradayım be buradayım. Vallahi de billahi de sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım" sözlerini ima eder şekilde "Buradayım" diye seslendi.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davada, bugün ikinci duruşma yapıldı. Mahkeme başkanı, sanıklardan Ankara Emniyet Müdürlüğü eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'a, telefon şifresini neden açmadığını sordu. Aykal ise ''Başkanım, susma hakkım var diye biliyorum, içerde tutulduğuma dair somut bir delil ortaya çıksın, telefon şifremi paylaşırım.'' yanıtını verdi. Öte yandan duruşma, sanık ifadelerinin ardından yarına ertelendi.
ESKİ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların savunmalarında, tetikçi Eray Özyağcı'yı tanımadıklarını, olayın içinde olmadıklarını iddia ettiler. Davada ayrıca sanıkların aralarında bulunduğu kişilere para transferi ve iletişim konuları da ele alındı.
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların ifadeleri mahkemede dinlendi. Sanıklardan Muratcan Çolak, tetikçi Eray Özyağcı'yı Ankara'ya getirdiğini söyledi. Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Davada gerginlik yaşandı ve duruşma ertelendi.
Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tamamlandı. Duruşmada sanık eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, "Benim böyle bir işin içinde olmam söz konusu değil. Maktulle hiçbir husumetim ve tanışmışlığım yoktur. Diğer sanıklarla da hayatımın hiçbir anında bir araya gelmedim. Dosya, FETÖ iltisaklı basın mensuplarına sızdırılarak bu süreçte algı operasyonu yürütülmüştür. Benim vicdanım rahat." diyerek kendini savundu. Davaya yarın sanık savunmalarıyla devam edilecek.
Ankara'da görülen duruşmada, cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen sanık Doğukan Çep'in avukatlarının MHP adına davaya katılma talebi reddedildi. Sanıkların savunmalarının ardından duruşmaya ara verildi.
ÖZGÜR ÖZEL: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZAnkara'da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davayı takip eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir süre duruşmayı takip ettikten sonra Sincan Ceza İnfaz Kurumları kampüsü önünde basın mensuplarına...
Sinan Ateş suikastı davanın ilk duruşmasında savunma yapan tetikçi Eray Özyağcı, savcılık ve Emniyet'teki ifadesini değiştirerek ''Emri Doğukan Çep'ten aldım'' dedi. Duruşmanın değişen savcısı Durmuş Ali Kaya ile ilgili de çarpıcı iddialarda bulunan Özyağcı, ''Emniyete geldiğim ilk andan itibaren şahsıma yönelik baskı başladı İşkence yapmadılar ama baskı yaptılar. Savcı Dursun Ali Kaya 'Devlet Bey'den emir aldıysan söyle' demeye başladı'' ifadelerini kullandı.
30 Aralık 2022'de Ankara'da suikasta kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 22 sanıklı davasının ilk duruşması bugün Sincan Cezaevi'nde başladı. MHP adına davaya katılmak isteyen avukatlar İbrahim Ethem Yiğit ve Çağrı Can Pak'ın bu talebi, partinin 'suçtan zarar görmediği' gerekçesiyle mahkeme başkanı tarafından reddedildi.
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada ilk duruşma Sincan Cezaevi'nde başlayacak. Ayşe Ateş, duruşmaya 5 koruma polisi eşliğinde çelik yelekle getirildi. Mahkeme salonunda Ateş'in yanına CHP lideri Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oturdu. Özel, sosyal medya hesabından ''Ayşe Hanım adalet tecelli etmiştir diyene kadar yanı başındayız'' paylaşımında bulundu.
Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, yargılandığı davanın duruşmasında daha önce mahkeme başkanına söylediği ''Efendim, bir tanem'' sözlerinden ötürü tekrar özür diledi. Kaplan, kelimenin yanlışlıkla ağzından çıktığını belirtirken mahkeme başkanı ise ''Kimin neyi, ne niyetle söylediğini biliriz, kötü niyet hissedersek gereğini yaparız.'' dedi.
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının devam eden yargılamasında örgüt lideri Kaplan, iddianamenin düzmece olduğunu belirterek 3 tane polisin dosyaya devlet büyüklerinin adını karıştırmak istediğini söyledi. İsim vermediğini belirten Kaplan, "Ben öyle namussuz değilim." ifadelerini kullandı.
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin devam eden yargılama sırasında ilginç gelişmeler yaşandı. Duruşmada gizli tanık ifadelerini geri çekerken suç örgütü lideri Kaplan, Organize Suçlarla Mücadele'ye bağlı polislerin salondan çıkarılmasını istedi. Kaplan'ın şikayetçi olarak dinlenen kişiye ''Görüştüğün polis Murat Çelik'in (Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı) adamı.'' demesi ise dikkat çekti. Duruşma yarın sabah devam edecek.
HDP'nin çağrısıyla gerçekleşen terör eylemlerinde 2 polis şehit oldu, 35 kişi hayatını kaybetti. Eylemlerde toplamda 761 kişi yaralandı. Olaylar devlete 300 milyon lira maliyet oldu. Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanık hakkında yargılanma başlatıldı. Davada Figen Yüksekdağ'a 30 yıl 3 ay, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis cezası verildi.
6-8 Ekim 2014 tarihinde çıkan sokak eylemlerine ilişkin davada kararlar açıklanıyor. Figen Yüksekdağ 30 yıl, Selahattin Demirtaş 42 yıl, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken; Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat etti. Gültan Kışanak ve Ayla Akat Ata ise tahliye edildi.
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı davada, 28 tutuklu sanıktan 8'inin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verildi ve duruşma ertelendi. İddianamede, suç örgütünün Kaplan'ın talimatı doğrultusunda cinayetler, yaralamalar ve diğer suçlar işlediği belirtiliyor. Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28'i tutuklu 61 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı. Sanık beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerimin devamına hükmetti.
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin davanın kararının 16 Mayıs'a ertelendiğini belirterek, adil bir karar çıkması konusunda umutlarının bitmediğini söyledi. Gergerlioğlu, duruşmayı izlediğini ve HDP'nin sosyal medya paylaşımının AİHM tarafından ifade özgürlüğü olarak kabul edildiğini ancak iktidarın AİHM ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kabul etmediğini ifade etti. Ayrıca, DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, çocuk işçiliği iddialarını gündeme getirerek, Mesleki Eğitim Merkezleri'nde (MESEM) çocukların güvencesiz koşullarda çalıştırıldığını öne sürdü.
Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin devam eden davada, aralarında PKK'nın üst düzey yöneticileri ve eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanık yargılanıyor. Duruşma öncesi, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar kampüs önünde toplandı. DEM Parti ve CHP heyeti, mahkeme heyetinin tarihi bir karar verebileceğini belirterek, tahliyelerin olmasını beklediklerini ifade etti. CHP Grup Başkanvekili, yargıçlara yasaya ve vicdana göre karar vermeleri çağrısında bulundu.
Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ile suç örgütü şüphelisi 28'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına başlandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıkların savunmaları alındı. İddianamede, Kaplan ve diğer örgüt yöneticileri hakkında çeşitli suçlamalar bulunuyor.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Yankı Bağcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 28 Şubat davası hükümlüsü emekli generaller için af yetkisini kullanmasını istedi. Gökçen ve Bağcıoğlu, emekli generallerin sağlık durumlarının cezaevinde kalmaya uygun olmadığını belirtti. Ayrıca, adli tıp raporunun Cumhurbaşkanı tarafından değerlendirilmesini talep ettiler.
CHP Adalet Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ile Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 28 Şubat davasında tutuklanan komutanları cezaevinde ziyaret etti. Bağcıoğlu, tutuklu komutanların yıllarca PKK terör örgütü ile savaşmış komutanlar olduğunu söyledi. Gökçen ise cezaevinde kalan generallerin sağlık durumları ve devam eden hukuki süreç hakkında bilgi aldıklarını ifade etti.
MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakeme saldırı olayının ardından istifa ettiğini açıkladı. Koca, özür dileyerek, sporun şiddetten arınması ve yapısal sorunların çözülmesi için bir fırsat olmasını temenni etti.
Adalet Bakanı Tunç: "Yetersiz olan 392 cezaevini kapattık" Adalet Halk Kütüphanesi açılışına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ceza infaz sisteminde 21 yılda yapılan reformlara ilişkin konuşarak, "Uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturduk.
Kayseri'nin Bünyan ilçesinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Adalet Halk Kütüphanesi, törenle hizmete açıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çevrimiçi olarak açılış törenine katıldı. Kütüphane, günlük 250 kişiye hizmet verecek ve 80 bin kitaba kadar ulaşabilecek kapasiteye sahip.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Ceza infaz sistemimizi, 21 yılda yapılan reformlarla uluslararası standartlara ve insan onuruna uygun bir yapıya kavuşturduk. Bu anlayışımızın bir parçası olarak fiziki şartları yetersiz olan 392 cezaevini kapattık'' diye konuştu.
İhtiyaç sahiplerine istediği giyim malzemesini alma fırsatı sunan "Kızılay Butik" mağazalarının bir yenisi Ankara'daki Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde açıldı.
İstinaf mahkemesi, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davada verilen kararların, hukuka uygun olduğuna hükmetti.
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, açık cezaevlerindeki hükümlülerin 31 Mayıs'ta sona erecek Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki izin sürelerinin uzatılmasını istedi.
Cezaevlerinde, Kovid-19 salgını sonrasında ilk kez bir bayramda açık görüş yapılıyor.
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, genel af çağrısını tekrarlayarak, "Gelin hep birlikte kader mahkumlarını sevindirelim. Devletimizin güçlü, adil, vicdanlı ve merhametli olduğunu gösterelim." dedi.
Ankara'da görülen Kobani davasına Selahattin Demirtaş ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın diyalogu damga vurdu. Demirtaş, '"Yakında yanına ziyarete geliriz" diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'a "Ziyarete gelin ama başka türlü gelmeyin" yanıtını verdi. Buldan da Demirtaş'ın bu ifadesine karşılık olarak "İnşallah siz geleceksiniz" cevabını verdi.
Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın da aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Anayasa Mahkemesi'nin "Hak ihlali" kararı sonrası yerel mahkeme tarafından tahliyesine hükmedilen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, serbest bırakıldı. Ailesinin Sincan Cezaevi kapısında karşıladığı Gergerlioğlu'nun sakal bıraktığı görüldü.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 6-8 Ekim Kobani olayları davası kapsamında tutuklu olarak yargılanan Kars eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ile Berfin Özgü Köse, Can Memiş ve Cihan Erdal'ın savunmalarının alınmış olması ve suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması nedeniyle adli kontrol şartıyla tahliyelerine hükmedildiği öğrenildi.
"Kobani olayları" veya "6-8 Ekim olayları" olarak bilinen 2014'te yaşanan protesto ve şiddet olaylarıyla ilgili davanın ilk duruşması olaylara sahne oldu. Mahkeme heyetiyle tartışma yaşayan avukatlar mahkeme salonunu terk ederken, duruşmaya cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katılan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kameralara "128 milyar dolar nerede?" yazılı kağıdı gösterdi.
Son dakika gündem haberine göre Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına başlandı.
AK Parti'li Şahin: Türkiye'deki darbe süreçleri bitmiştirAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Akıncı Üssü darbe girişimi davasında kararın açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki darbe süreçleri bitmiştir.
Akıncı Üssü davası kararını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Hem o gece inanılmaz bir direniş, birlik ve beraberlik gösteren milletimiz hem de bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mücadelesi, kararlı duruşu, milletiyle birlik ve beraberlik...
Son dakika gelişmesine göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin, örgütün "sivil imamlar"ı ile Ankara'ya bomba yağdıran pilotların da yargılandığı davada, 291 sanık en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına...
Son dakika haberler... FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılandığı davada kararlar açıklandı.
Edinilen son dakika haberine göre Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından darbe girişimi sırasında merkez olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki olaylarla ilgili 475 sanıklı davada bugün karar çıkması bekleniyor.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin, "sivil imamlar" ile Ankara'ya bomba yağdıran pilotların da arasında bulunduğu 365'i tutuklu 475 sanıklı davanın karar duruşması başladı.
Akıncı Üssü davasında mahkeme yarın kararını açıklayacak FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki olaylara ilişkin 475 sanık hakkında açılan davada mahkeme yarın kararını açıklayacak.
Son dakika haberleri: Ceza infaz kurumlarında kalan çocuklu anneler için özel bina Adalet Bakanlığı, anneleriyle birlikte ceza infaz kurumlarında kalan çocuklarda ömür boyu silinmeyecek travmatik izler bırakan cezaevi koğuşu uygulamasına son verecek "Anne Çocuk Ünitesi" projesini hayata geçirdi.
çocuk ünitesi hayata geçirilecekADALET Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün, annesiyle cezaevinde kalmak zorunda kalan 0-6 yaş grubu çocukların cezaevi şartlarından uzak, sosyal ve psikolojik gelişimini sağlamak ile cezaevinde çıktıktan sonra topluma uyumunu kolaylaştırmak...
Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davasında karar duruşması öncesi alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında cezaevindeki görev süreleri boyunca evlerine gitmeyip kurum içinde belirlenen bölgelerde konaklayan infaz koruma memurları ile personelin mesai süreci görüntülendi.
Ankara'da cezaevi personeline 'izole sistem' ile virüs korumasıANKARA'da, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde görev yapan personel, iki gruba ayrılıp, izole sistemiyle çalışarak koronavirüsten korunuyor.
Yeni infaz düzenlemesi ile tahliye olan Alaaddin Çakıcı'nın Sincan F Tipi Cezaevi'nden tahliyesi sırasındaki araç konvoyu ile ilgili açıklama geldi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Çakıcı için bir araya geldiği düşünülen konvoyun aslında mesaisi biten memurların araçları olduğunu belirtti.
Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde korona virüs tedbirleri Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Balcı: "Başlangıçtan itibaren Sincan Ankara'da Ceza İnfaz Kurumlarında herhangi bir vaka tespiti yoktur" Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde...
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vural Balcı, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde alınan Korona virüs tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir mesleki eğitim okulu açılmış olacak.
Kadın tutuklu ve hükümlülere, aileleriyle açık görüşANKARA'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki kadın tutuklu ve hükümlüler, aileleri ve birinci derecedeki akrabaları ile açık görüş yaptı.
ANKARA'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki kadın tutuklu ve hükümlüler, aileleri ve birinci derecedeki akrabaları ile açık görüş yaptı.
Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Kadın tutuklu ve hükümlülerin aileleriyle görüşmesi ANKARA - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki kadın tutuklu ve hükümlüler açık görüş gerçekleştirdi.
"FETÖ finansörü" Koza-İpek Holding davasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Cafer Tekin İpek'e üç ayrı suçtan 79 yıl 8 ay 21 gün hapis ve 250 bin TL para cezası verdi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin 142 sanık hakkında açılan davada, 94 sanığın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması...
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü. Duruşmada Orgeneral Hulusi Akar'ı derdest eden ekipte yer alan İbrahim Gerboğa savunma yaptı.
Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumunda mesleki eğitim alan ve sınavlara katılarak kalfalık, ustalık ve mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanan hükümlülere belgeleri törenle verildi.
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'terör örgütü yöneticiliği', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', 'halkı kanunlara uymamaya tahrik', 'suç işlemeye tahrik' ve 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından yargılandığı davada tutukluluğun devamına hükmedildi.
Zırhlı Birlikler darbe davasında 33 sanığa müebbet hapisANKARA'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 45'i tutuklu, 53 sanığın yargılandığı davada, 8 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 25...
ANKARA'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 45'i tutuklu, 53 sanığın yargılandığı davada, 8 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 25 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldıAnkara 19'uncu...
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 53 sanıklı davada, 8 sanığa "ağırlaştırılmış müebbet", 25 sanığa da "müebbet" hapis cezası verildi.
15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından başlayan ve Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davada bugün karar açıklandı.