Karadeniz Mutfağının Lezzeti: Kaygana - Son Dakika
Soğuk Haber

Karadeniz Mutfağının Lezzeti: Kaygana

Karadeniz Mutfağının Lezzeti: Kaygana

Karadeniz mutfağının özel bir lezzeti olan kaygana, ağızda dağılan kıvamıyla dikkat çekiyor. Kaygana, yumurtalı bir yiyecek olup omlete benzerlik gösterir. Tarifi genellikle hamsi ve kavrulmuş sebzeler gibi tuzlu malzemeler içerir. Bol tereyağıyla yapılan kaygana, Karadeniz yöresine veya Erzurum kültürüne ait olduğu iddia edilmektedir. İşte kaygana tarifi: Yumurta, buğday nişastası ve tuzun çırpılmasıyla hazırlanan karışım, kızgın yağda omlet gibi pişirilir ve üzerine bal veya şerbet dökülerek servis edilir.

03.10.2023 20:32  Güncelleme: 20:43

Karadeniz mutfağı lezzetleri sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif Kaygana ağızda dağılan kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki, Kaygana nasıl yapılır? Kaygana nedir? Kaygana nasıl yapılır, Kaygana yapılırken nelere dikkat edilir? MasterChef'te Kaygana yapıldı, evde klasik Kaygana yapıldı! İşte en güzel Kaygana!

KAYGANA TARİFİ!

Kaygana, yumurtalı bir yiyecektir. Batı mutfağındaki omleti andırır. Günümüzdeki tarifi daha çok hamsi ve kavrulmuş sebze gibi tuzlu malzemeler içerir. Karadeniz yöresine veya Erzurum kültürüne ait[olduğu iddia edilmektedir. Omletten farkı bol tereyağı ile yapılmasıdır.

MALZEMELER :

3 adet yumurta 1 çay kasığı buğday nişastası 1 fiske tuz 3 yemek kaşığı süzme bal veya şerbet 1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF :

Derin bir kabin içine kırılan yumurta iyice çatalla çırpılır. Nişasta ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir. Tavada eriyen ve kızan yağa omlet gibi dökerek iki yüzü kızartılır, servis tabağına alındıktan sonra üstüne bal veya şerbet dökülür.

Son Dakika Soğuk Haber Karadeniz Mutfağının Lezzeti: Kaygana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement