Abdullah Güngör Başpehlivanlığa Göz Kırptı - Son Dakika
Spor

Abdullah Güngör Başpehlivanlığa Göz Kırptı

Abdullah Güngör Başpehlivanlığa Göz Kırptı

653. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlık yarışında üçüncü olan Abdullah Güngör, 2015 yılında düzenlenecek olan 654. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlıkta en büyük adayın kendisi olduğunu söyledi.

25.06.2014 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

653. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlık yarışında üçüncü olan Abdullah Güngör, 2015 yılında düzenlenecek olan 654. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlıkta en büyük adayın kendisi olduğunu söyledi.

653. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlık yarışında üçüncü olan Milli güreşçi Abdullah Güngör, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

"KÜRSÜYE ÇIKMAK BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"

653. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde 2 gün önce bittiğini hatırlatan Milli Güreşçi Abdullah Güngör, "Başpehlivanlık kategorisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına güreştim. Yarı finalde İsmail Balaban'a uzatmada mağlup oldum. Güreşler bu sene çok farklı geçti. Çünkü bir çok güreşçi favori olarak gösteriliyordu. Açıkçası benim için sürpriz oldu" dedi.

"MİNDER GÜREŞİ İLE YAĞLI GÜREŞ ARASINDAKİ EN BÜYÜK FARK; ZAMAN"

Yağlı güreş ile minder güreşinin arasında fark olduğu vurgulayan Güngör, "Yağlı güreşlerde 2008 yılında baş altında derecesi ile başa çıkma şansını elde ettim. Yağlı güreşlerde kondisyona yönelik ağır bir spor. Yağlı güreşlerde 30 dakika güreşiyorsun, 5 dakika puanlamaya gidiyorsun. Bazen güreşler 1 saat falan uzayabiliyor. Minder güreşi ise 6 dakika sürüyor ve puanlama usulü ile sona eriyor. Yağlı güreşte havanın sıcaklığı ve yağdan dolayı sporcu zorlanıyor. Özellikle minder güreşi ile yağlı güreş arasındaki en büyük farkın zaman olduğunu" ifade etti.

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ALTIN KEMERİ GETİRMEK İSTİYORUM"

653. Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivanlık yarışında üçüncü olduğunu belirten Milli güreşçi, "29 yaşındayım ve bu sene düzenlenen tarihi güreşlerde kürsüye çıktım. İlk hedefim İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Kırkpınar'da altın kemerin sahibi olmak istiyorum" açıklamalarında bulundu.

Er meydanı kimin ne olacağı belli olmayacağını vurgulayan Güngör, "Er meydanında en zayıf sporcu bile en güçlü rakibini yenebiliyor. Yağlı güreş dediğim çok farklı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve hocalarımız bana bu konuda çok büyük destekleri oldu. Hem minder de, hem yağlı güreşler de 10 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına güreşiyorum. Ayrıca minderde de hem Avrupa'da hem de Dünya'da kürsüye çıkmak istiyorum" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Güreş takımı antrenörü Ali Özen, Abdullah'ı Kırkpınara hazırlamadıklarını belirterek, "Biz Abdullah'ı Başbakanlık kupasına hazırlamıştık. Abdullah birçok turnuvada başarılı olmasına rağmen her zaman aklının bir köşesinde yağlı güreş oldu. Tarihi Kırkpınar güreşleri yağlı güreşlerin olimpiyatı olarak geçiyor. Kırkpınar'da Abdullah oldukça zorlu rakiplerle mücadele etti ve kürsüye çıkmayı hak kazandı. Bizim için Abdullah'ın kürsüye çıkması sürpriz olmadı. Biz Abdullah'tan sadece yağlı güreşte değil, minderde de Avrupa ve Dünya'da başarı bekliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Abdullah Güngör Başpehlivanlığa Göz Kırptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement