Akdeniz Oyunları'na Doğru - Son Dakika
Spor

Akdeniz Oyunları'na Doğru

Akdeniz Oyunları\'na Doğru

Akdeniz kıyı şeridinin gözde beldeleri arasında yer alan Mersin, bu kez tatil yapmaya gelen turistlerin yanı sıra madalya kovalayan yerli ve yabancı sporcular ile teknik ekiplerin akınına uğrayacak Pescara'da 23 ülkeden 3 bin 458 sporcunun...

10.06.2013 11:09

- Akdeniz kıyı şeridinin gözde beldeleri arasında yer alan Mersin, bu kez tatil yapmaya gelen turistlerin yanı sıra madalya kovalayan yerli ve yabancı sporcular ile teknik ekiplerin akınına uğrayacak

Pescara'da 23 ülkeden 3 bin 458 sporcunun katıldığı son organizasyonun rekoru, Mersin'de 32 branşta 24 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu ve teknik ekibin katılımıyla tarih olacak

Akdeniz kıyı şeridinin gözde beldelerinden Mersin, bu kez tatil yapmaya gelen turistlerin yanı sıra madalya kovalayan yerli ve yabancı sporcular ile teknik ekiplerin akınına uğrayacak.

Yunanistan'ın ekonomik kriz nedeniyle organizasyonu düzenleyemeceğini açıklamasının ardından  23 Şubat  2011'da yapılan oylamada oyunları düzenleme hakkını elde eden Türkiye, adeta "mucize" gerçekleştirerek 6 yıl olan oyunlara hazırlık süresini iki yıldan az bir zamanda gerçekleştirme başarısını gösterdi.

Oyunlar için Mersin ve Adana'da birçok yeni tesis yapıldı. Sporcuların konaklayacağı 3 bin 500 kişi kapasiteli Akdeniz Köyü'nün yanı sıra Mersin Stadyumu, bin 550 kişinin aynı anda müsabakaları izleyebileceği Erdemli Atış Poligonu, cimnastik salonu, 100 seyirci kapasiteli spor salonu ve bocce salonu kente kazandırılan tesisler arasında yerlerini aldı.

Ayrıca Nevin Yanıt Atletizm Pisti, tenis kortları, basketbol müsabakalarına ev sahipliği yapacak 7 bin 500 kişi kapasiteli Servet Tazegül Spor Salonu, olimpik yüzme havuzu ve boks müsabakalarının yapılacağı 500 seyirci kapasiteli spor salonu, oyunlar için hazırlandı.

Hentbol, binicilik, kano ve kürek branşlarına ev sahipliği yapacak Adana'da ise yeni tesislerin yapımında sona yaklaşıldı.

Katılımcı rekoru yaşanacak

Mersin, son oyunların düzenlendiği İtalya'nın Pescara kentinin elinde bulunan katılımcı rekorunun yeni sahibi olacak. Mersin, 2009 yılında Pescara'nın sahip olduğu 3 bin civarında sporcu ve teknik heyet sayısın ikiye katlayacak.

Pescara'da 23 ülkeden 3 bin 458 sporcunun katıldığı son organizasyonun rekoru,  Mersin'de 32 branşta 24 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu ve teknik ekibin katılımıyla tarih olacak. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Akdeniz Oyunları'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement