Arda'nın Takımını Sahadan Sildiler - Son Dakika
Spor

Arda'nın Takımını Sahadan Sildiler

Arda\'nın Takımını Sahadan Sildiler

Barcelona sahasında Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid'i 5-0'lık skorla mağlup etti.

25.09.2011 00:55

İspanya La Liga'da 6. hafta mücadelesinde Barcelona sahasında Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid'i 5-0'lık skorla mağlup etti.

Nou Camp Stadı'nda oynanan karşılaşmada Barcelona takımına galibiyeti getiren golleri 9. dakikada David Villa, 15. dakikada Miranda kendi kalesine ile 26., 78. ve 90+1. dakikalarda Lionel Messi kaydetti.

Milli futbolcumuz Arda Turan karşılaşmaya yedekler arasında başladı ve ikinci yarıda oyuna dahil oldu.

Barcelona takımında kaleci Victor Valdes bu karşılaşma ile Barcelona forması altında 300. karşılaşmasına çıkmış oldu. Barcelona takımını 2006 yılından beri yenemeyen Atletico Madrid takımı, bu karşılaşmada da rakibine üstünlük sağlayamadı.

Bu sonucun ardından Barcelona takımı puanını 11'e çıkarttı ve Real Betis'in ardından 2. sırada yer aldı. Atletico Madrid takımı ise 7 puan ile 8. sırada yer aldı.

İspanya La Liga'nın 7. haftasında Barcelona Sporting Gijon'a konuk olurken, Atletico Madrid sahasında Sevilla ile karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmanın ilk yarısında Barcelona Atletico Madrid'i adeta yarı sahasında hapsetti. İlk yarıda oyunun kontrolü tamamen Barcelona'da olurken, Atletico Madrid'in maçtaki ilk yarıdaki en tehlikeli pozisyonu 5. dakikada gerçekleşti.

5. dakikada Barcelona ceza sahasının sağ iç bölgesinde topla buluşan Reyes, ceza sahası dışında bulunan Tiago'ya pasını aktardı. Ceza sahası dışında boş olan Tiago, Reyes'in pasında topa bekletmeden klas bir vuruş yaptı fakat top üst direkten döndü.

BARCELONA FIRTINA GİBİ ESTİ

İlk dakikalardan itibaren topu ve oyunu kontrol etmeye başlayan Barcelona, art arda bulduğu gollerle bir anda maçta faklı bir skorla üstünlüğü ele geçirdi.

9. dakikada gelişen Barcelona atağında, Xavi orta sahadan attığı harika ara pası ile ceza sahası içerisinde hareketlenen David Villa'yı gördü. Xavi'nin pasını ceza sahası içerisinde şık bir şekilde göğsü ile kontrol eden David Villa, önünde bulunan Miranda'yı şık bir hareket ile geçti ve sağ ayağı ile klas bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve Barcelona takımını karşılaşmada 1-0 öne geçirdi.

İlk golün ardından rakip kaleye yüklenmeye devam eden Barcelona, 13. dakikada Pedro ile 2. gole yaklaşırken, mücadelenin 15. dakikasında 2 farklı üstünlüğü ele geçirdi.

Sağ kanatta top ile buluşan Pedro, orta bölgedeki arkadaşı Xavi ile duvar pası yaptı ve daha sonra pasını Messi'ye aktardı. Ofsaytta bulunan Messi, akıllı bir şekilde topun üzerinden atladı ve arkadan gelen Pedro tekrar topla buluştu ve bu sefer ortaya hareketlenen Messi'ye pasını tekrar aktardı. Topla buluşan Messi'nin vuruşunda top önce kaleci Courtois'e, sonra da Miranda'ya çarparak ağlarla buluştu. 2-0.

Oyunda bir anda iki farklı üstünlüğü sağlayan Barcelona takımı, 3. golü bulmakta da gecikmedi. 25. dakikada Messi'nin kullandığı taç atışında Pedro pasını direk Messi'ye aktardı. Topla buluşan Messi ceza sahasına hızla ilerledi ve iki defans oyuncusunu şık bir şekilde oyundan düşürerek kalecinin kapattığı köşeye şık bir vuruş yaparak takımını 3-0 öne geçirdi.

Barcelona takımında Fabregas, karşılaşmanın 41. dakikasında topla ceza sahasına doğru ilerlerken kalecinin önde olduğunu gördü ve akıllı bir vuruş ile kalecinin üstünden topu ağlara göndermek istedi fakat top direkten döndü.

İKİNCİ YARIDA ARDA TURAN OYUNDA

Maça yedekler arasında başlayan milli oyuncumuz Arda Turan, karşılaşmaya ikinci yarıda dahil oldu. İlk 45 dakika yedek kulübesinde oturan Arda Turan, İkinci yarı başlarken Mario Suarez'in yerine oyuna dahil oldu.

Barcelona takımı tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da oyunu kontrol eden taraf oldu. Orta sahanın kontrolünü olduğu gibi elinde bulunduran Barcelona takımı, Atletico Madrid'in sahasından çıkmasını zorlaştırırken, hücumdaki etkili atakları ile Madrid ekibine zor anlar yaşattı.

Barcelona takımı özellikle Messi'nin etkili pasları ve ceza sahası içerisine yaptığı hızlı girişler ile Atletico Madrid defansına zor anlar yaşattı.

Maça ikinci yarıda dahil olan temsilcimiz Arda Turan, Atletico Madrid'in takım olarak kötü bir performans sergilemesinden dolayı oyunda olduğu süre içerisinde varlık gösteremedi.

BU ÇOCUĞA YAPACAK BİR ŞEY YOK! LİONEL MESSİ!

İkinci yarıda Atletico Madrid kalesini bunaltan Barcelona takımı, aradığı golü Arjantinli yıldızı Lionel Messi ile buldu. 78. dakikada orta sahada top ile buluşan Lionel Messi, süratle ceza sahasına ilerledi ve rakiplerini çok hızlı bir şekilde geçerek ceza sahasına girdi. Ceza sahasına giren Messi önünde ve yanında Atletico Madridli defans oyuncuları olmasına rağmen harika bir vuruş ile topu ağlara gönderdi. 4-0.

Takımına 4. kazandıran Messi, bu golle yetinmedi ve uzatma dakikalarında da sahneye çıktı. Karşılaşmanın 90+1. dakikasında sol taraftan topa hareketlenen Lionel Messi, ceza sahasına girdi ve yaptığı şık vuruş ile topu kalecinin bacaklarının arasından ağlara göndererek maçın skorunu belirledi 5-0.

Takımların sahaya çıktığı ilk 11'ler;

Barcelona: 1-Valdes, 22-Abidal(81. dakika Maxwell), 2-Dani Alves, 14-Mascherano, 4-Fabregas(72. dakika Keita), 6-Xavi, 16-Busquets(54. dakika Pique), 11-Thiago, 10-Messi, 7-Villa, 17-Pedro

Yedekler: 15-Keita, 19-Maxwell, 24-Fontas, 13-Pinto, 21-Adriano Correia, 5-Puyol, 3-Pique

A. Madrid: 13-Courtois, 3-Antonio Lopez, 23-Miranda, 21-Perea, 2-Godin, 10-Reyes(46. dakika Salvio), 5-Tiago(80. dakika Adrian), 14-Gabi, 4-Mario Suarez(46. dakika Arda Turan), 9- Falcao, 22-Diego Costa

Yedekler: 7-Adrian, 20-Juanfran, 6-Filipe Luis, 8-Salvio, 25-Sergio Asenjo, 11-Arda Turan, 18-Dominguez

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Arda'nın Takımını Sahadan Sildiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement