Aziz Yıldırım ve Yöneticilerden Önemli Açıklamalar (2) - Son Dakika
Spor

Aziz Yıldırım ve Yöneticilerden Önemli Açıklamalar (2)

Aziz Yıldırım ve Yöneticilerden Önemli Açıklamalar (2)

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Transfer yapacağız, 2 veya 3 tane.

18.12.2012 20:32

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Transfer yapacağız, 2 veya 3 tane. Sürpriz transferler yapacağız. Kimsenin söylediği, bildiği isimler değil. Gazeteler yazıyor, onlar değil. 'Paramız yok' demeyeceğiz yani, yapacağız. Transfer yapacağız ve şampiyon olacağız" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Yöneticiler Av. Şekip Mosturoğlu ile Av. Deniz Tolga Aytöre, FB TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Aziz Yıldırım, "Transfer yapacağız, 2 veya 3 tane. Bunlar üzerinde Aykut Hoca çalışıyor. Aykut Kocaman dün geldi ve görüştük. Biliyorsunuz, Sayın Aykut Kocaman'ı ben kardeşim gibi severim. Saygı duyduğumuz, saygı gösterdiğimiz bir Fenerbahçelidir. Bu kelimenin altını çiziyorum, 'Fenerbahçeli.' Kendisiyle küstük, dün geldi ve dayanamadı küs kalmaya; geldi, beraberdik. Hani diyorlar ya 'Küsler' diye. Biz de geçen gün gittik antrenmana gittik. Kendisi de hazırlık yapıyor, çalışıyor. Transfer yapacağız ve şampiyon olacağız. Ben bunu söylediğim zaman diyorlar ki 'Aziz Yıldırım neden böyle söylüyor?' Ama Galatasaray cephesine bakıyorsunuz, yazarına kadar 'Çantada keklik' gibi söylüyorlar. Ben söylediğim zaman 'Operasyon yapıyoruz' anlamı taşıyor ama başkaları söylediği zaman bir şey olmuyor. Ben bu takıma inanıyorum, arkadaşlarla beraber, yönetimle beraber. 2. devrede daha başka bir Fenerbahçe olacak. Yeni gelen arkadaşlar geçiş dönemi yaşadılar. Bunu kendileri de söylüyorlar; 2. devre Fenerbahçe'ye büyük katkıları olacak onların da. Büyük oyuncularımızın hiçbirini satmayacağız, bu da bilinsin, burada kalacaklar. Sürpriz transferler yapacağız. Kimsenin söylediği, bildiği isimler değil. Gazeteler yazıyor, onlar değil. Arkadaşlar çalışıyorlar. Hocanın verdiği liste dahilinde transfer yapacağız. 'Paramız yok' demeyeceğiz yani, yapacağız. Mevki söylemeye gerek yok, hocamız isimleri anlattı, arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. 2 veya 3 transfer yapacağız. Kesin yapacağız" diye konuştu.

"UEFA'DA DA BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ"

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ettiğini belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Artık yeni dönemde artık futbol kulüpleri; para kazanma üzerine olan sistem için çalışmalar yapacaktır. Bugün Türkiye Kupası oynuyorsunuz, getirttim dün listeleri. Ne alacağız ne olursa diye. En çok herkesi yenersek, yanlış söylemeyeyim 12 maç, 3 milyon dolara yakın kasaya para girecek. Ben bu sisteme karşıyım. Geçen sene olmadığım için bununla ilgili yorum yapamadım ama önümüzdeki yıl için şimdiden söylüyorum. Zaten Federasyon başkanına da bunu anlatacağım Cuma günü. Fenerbahçe 11-12 maç oynuyor. 11-12 maçın karşılığı Fenerbahçe 3 milyon para alacak. Biz oyuncularımıza maç başı ödüyoruz. 18 kişilik kadronun her maç maliyeti 250 bin 300 bin eurodur. 10 maç olduğu zaman 3 milyon euro. Ben alıyorum 3 milyon dolar, harcıyorum 3 milyon euro. Yani bu sistemin Fenerbahçe'ye hiçbir katkısı yok. Ama ben 3 maç 4 maç oynardım, kupayı alırdım veya alamazdım o sistemde olsaydık tamam. 11-12 maç yayın oluyor, her şey dahil. Halbuki normal olsa ben hakkımı satsam, en azından 500 bin'e satsam 10 maç sadece 5-6 milyon naklen yayından gelir. Yani bence Beşiktaş'ın Galatasaray'ın elenmesi, prestijin dışında iyi olmuş. Bir menfaati yok. Kulübe katkısı yok artık. Önümüzdeki dönemde daha çok dikkat edilecek. UEFA'da bir prestij var, UEFA'da gidebildiğimiz kadar gitmemiz için hocamızın istediği takviyeleri yapacağız. UEFA'da da başarılı olmak istiyoruz.

Kurada çıkacak takımı yendiğimizde ondan sonrasının daha kolay olacağına inanıyorum. Bizim oyuncular, teknik heyet bunu yapacaklardır. 2.sezonda daha iyi bir Fenerbahçe, daha çok koşan ve mücadele eden, netice alan bir takım izleyeceğimize inanıyorum" dedi.

"PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜĞÜ 1 MAÇLA KAZANMADIĞIMIZ İÇİN 1 MAÇLA KAYBETMEYİZ"

Deniz Tolga Aytöre ise, "Psikolojik üstünlüğü 1 maçla kazanmadığımız için 1 maçla kaybetmeyiz. Bunlar çok spekülatif şeyler, bunlara girmeye gerek yok.

Ama başkanımızın dediği gibi, Fenerbahçe'nin özellikle 2.yarı performanslarını değerlendirdiğimizde 2.yarı sonuca çok daha rahat gidiyor takımımız. Bu sene de böyle olacağını düşünüyoruz. Sonuçta başkanımız ve yönetim kurulu olarak elimizden geleni yapacağız. Fenerbahçe'yi güzel ve güneşli günler beklediğine inanıyoruz" diye konuştu.

Şekip Mosturoğlu, "Galatasaraylı bir yöneticimiz, Abdürrahim Albayrak, psikolojik üstünlüğün kaybedildiğini söylüyor. Aynı Abdürrahim Albayrak devre arasında fenalık geçirdi, 'Teknik ekip bana yardımcı oldu' diyor. Nasıl üstünlük kaybedilmiş, çelişki var sanki" dedi.

"HEDEF YİNE 5'TE 5 YAPMAK"

Diğer branşlara değinen Başkan Aziz Yıldırım; "Basketbolda iyi bir takım kurduğumuzu söylüyorlar, kim söylüyor Kemal Dinçer. Kendisi basketbolun içinden gelen bir insan; Fenerbahçeli. Zamana ihtiyacımız var diyordu. Artık zamanın geldiğini söylüyor. Bir de şunu söyledi:

Bizim grubun zor olduğunu, gruptan sonra daha rahat oynayacağımızı, başarıya gideceğimizi ifade ediyordu. Hakikaten o şekilde gidiyor. Türkiye de herhalde şampiyon olmak için en büyük aday biziz. Şampiyon da olacağız, hedef 5te 5 yapmak yine. Futbol, 2 basketbol ve 2 voleybolda şampiyon olmak. Diğer amatör branşlarda da öyle. Voleybola da takviye yapmaya başladık buna devam edeceğiz. Basketbolda gerekirse hem kız hem erkekte takviye yapacağız. Bütün takımlara ihtiyaçları doğrultusunda ki var diyorlar: Yönetim kendine düşen görevi yerine getirecek. Bu hoca bazında da olabilir, sporcu bazında da olabilir hepsini yerine getireceğiz. 5'te 5 parolasıyla Fenerbahçe yola devam edecektir.

Basketbolda yarın bütün salon dolacaktır. Şanssızlık Sivas maçıyla aynı saatte koymuşlar basketbol maçını, aslında bunları sporda biraz ayırmak lazım. Seyirci nereye gideceğini bilemiyor. Saatlerini ayarlamak lazım. Maalesef saatler yayıncı kuruluşlara göre ayarlamalar yapılıyor. Bunu daha çok gelecek insanlara göre yapmak lazım çünkü onlara hizmet veriliyor. Ama hizmet verilenlere değil, para kazanması gerekenlere göre yapılıyor. Ben şikayet ediyorum. Diyorlar ki, "Hem para alıyorsunuz hem şikayet ediyorsunuz" Ben az para alıyorum. Bizim önümüz kesilmiş şekilde. Biz büyük patlama yapabiliriz. Ama maalesef yayın hakları, iddia veya başka bir şey olsa da hep ortam eşit. Bunlarla önümüz kesiliyor. Seyircileri salona bekliyorum. Bizler de yönetim olarak orada olacağız. Orada takımımızı en içten şekilde destekleyerek, kazanmalarınızı sağlamak için elimizden geleni yapacağız.. Oyuncularımız da kazanacaklardır buna inanıyorum" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Aziz Yıldırım ve Yöneticilerden Önemli Açıklamalar (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement