Chelsea Namağlup Devam Ediyor: 2-1 - Son Dakika
Spor

Chelsea Namağlup Devam Ediyor: 2-1

Chelsea Namağlup Devam Ediyor: 2-1

Son dakikada gelen United beraberliği sonrası morallerin bozulduğu Chelsea, Queens Park Rangers galibiyetiyle seriye devam etti.

01.11.2014 19:02

İngiltere Premier Lig'in 10. hafta mücadelesinde lider Chelsea, Stamford Bridge'de Queens Park Rangers'ı ağırladı. Batı Londra derbisinde 90 dakika boyunca üstün bir oyun sergileyen Jose Mourinho'nun talebeleri, sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Geçen hafta alınan United beraberliğinin ardından zirvede puan kaybı istemeyen Portekizli teknik adam, savunma tedbirini elden bırakmadan klasik 4-2-3-1 taktiğiyle sahaya çıktı. Hızlı ayaklarla Diego Costa'yı orta sahadan destekleyen Chelsea, ilk çeyrekte Oscar ve Hazard'ın etkili oyunlarıyla rakip kalede pozisyon kovaladı.

Ender gelişen QPR ataklarında ise Fer ve Austin başrol oynadı ancak Thibaut Courtois'yı rahatsız edecek bir fırsat yakalayamadılar.

FABREGAS BAŞROLDE

25'te Fabregas, kaleyi cepheden gören bir noktadan çok sert vurdu ancak tecrübeli file bekçisi Robert Green'i geçmeyi başaramadı. Ataklarını sıklaştıran Mourinho'nun ekibinde İspanyol yıldızın süreklediği bir pozisyonda ev sahibi golü buldu. Fabregas'ın göbekten alıp ceza sahası sağ çaprazına kadar getirdiği atakta, Oscar çaprazda ayağının dışıyla nefis vurarak uzak köşeyi gördü ve takımına skor üstünlüğünü getirdi.

İlk yarıda QPR'da sağ bekte Richard Dunne mücadelesiyle dikkat çeken isimlerin başında gelse de takımının devreyi geride kapamasını engelleyemedi.

İkinci devreye konuk ekip QPR ilk yarıya oranla daha hareketli başladı. Özellikle sağ kanadı iyi kullanan Londra ekibi, aradığı golü 62'de buldu. Yine sağ kanattan gelişen bir atakta Courtois topu ceza alanı dışına tokatladı. O noktada topun hakimi olan Fer gelişine vurdu ancak yerden sekerek giden zayıf topa Austin'ın topukla sihirli dokunuşu Courtois'yı hazırlıksız yakaladı ve meşin yuvarlak ters köşeden ağlarla buluştu.

CHELSEA UYKUDAN UYANDI

Golden sonra agresif bir görüntüye bürünen Chelsea, akın akın rakip kaleye gelmeye devam ederek adeta kabus gibi çöktü. Sol kanattan gelişen bir atakta Hazard, ceza alanı çizgisi üzerinde Vargas'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 76'da beyaz noktanın başına geçen Belçikalı yıldız, kaleciyi ters köşeye yatırarak topu filelerle buluşturdu.

Kalan dakikalarda skoru korumayı başaran Chelsea, Premier Lig'de 10. maçında da mağlubiyet yüzü görmeyerek liderliğini sürdürdü.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Chelsea Namağlup Devam Ediyor: 2-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement