Dağcılık Federasyonu Gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na Dikti - Son Dakika
Spor

Dağcılık Federasyonu Gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na Dikti

Dağcılık Federasyonu Gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları\'na Dikti

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, olimpik spor tırmanış branşında Türkiye’nin 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ilk defa yarışacağını belirterek "Bu nedenle hedefimiz olimpik sporcular yetiştirmek ve ülkemize madalyalar kazandırmak" dedi.

09.03.2018 12:17

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, olimpik spor tırmanış branşında Türkiye'nin 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ilk defa yarışacağını belirterek "Bu nedenle hedefimiz olimpik sporcular yetiştirmek ve ülkemize madalyalar kazandırmak" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, Dağcılık Federasyonu'nun Türkiye'nin en eski spor federasyonlarından biri olduğunu hatırlattı. Başar, "Türkiye Dağcılık Federasyonu 1936 yılında kurulmuş, ülkemizin en eski federasyonlardan bir tanesi. Çok yoğun spor aktiviteleri yürüten federasyonumuz, üç branşta faaliyet gösteriyor. Bunların en başında dağcılık geliyor. Diğerleri spor tırmanışı ve dağ kayağı. Spor tırmanışı ve dağ kayağı bir yarışma branşı. Olimpik spor tırmanış branşında ülkemiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ilk defa yer alacak. Bu nedenle hedefimiz olimpik sporcular yetiştirmek ve ülkemize madalyalar kazandırmak. Diğer branşımız ise dağ kayağı, bu spor dalı da kış sporlarında olimpik olma yolunda. Ana branşımız dağcılık. Federasyonumuzun büyük bir kitlesini dağcılık oluşturuyor. Dağcılık branşında çok yoğun olarak eğitimler yapıyoruz. Ülkemizde, bir çok sporcunun yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Federasyonumuz özellikle kulüpleşmeye çok önem veriyor. Ülkemizin tüm illerinde kulüplerimiz var. Bizde de Federasyon olarak eğitimlerle, destek veriyoruz" dedi.

Hedeflerinin uluslararası alanlarda başarı sağlamak olduğunu belirten Başar, bunun da yolunun çok küçük yaşlarda sporcu yetiştirmekten geçtiğini söyledi. Başar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"6 Kasım 2016 yılında yapılan seçimde Federasyon başkanı olduk. Şu anda vizeli, lisanslı üye sayımız Türkiye genelinde 8 bin 600. Bunların haricinde lisanslı olup vizeletmemiş olanlarla birlikte bu sayı 20 bini buluyor. Dağcılık sporu çok küçük yaşlarda başlayıp çok ileriki yaşlara kadar yapılabilen bir spor dalı. O nedenle her yaş grubuna hitap ediyor. Spor tırmanışı özellikle 8 yaşında başlıyor, 30'lu yaşların ortalarına kadar yarışmacı olunabiliyor. Genç bir nesil geliyor. Özellikle genç, miniklere önem veriyoruz. Yeni sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü hedeflerimiz olimpiyat. Olimpik sporcuları 8-10 yaşlardan itibaren yetiştirmeye başlamamız lazım. Şu anda Federasyonumuz özellikle 2017 yılı itibariyle spor tırmanışta miniklere, yıldızlara çok yoğun yatırım yapıyor, kulüpleri destekliyor. Haftaya Romanya'da Balkan Şampiyonası var milli takımımız oraya gidecek. Miniklerden güzel dereceler bekliyoruz. Özellikle olimpik branşlarda miniklere ve gençlere, yatırım yapmadığınız zaman onlardan başarı bekleyemezsiniz. Olimpik başarılar, çok küçük yaşlarda hedef konularak sonuca ulaşılır. Dünyada olimpik sporda başarılı olanlara baktığımızda hepsi küçük yaşlarda ciddi çalışmalar yaparak oralara gelmişler."

Hedefleri arasında 2024'de yaz olimpiyatlarında spor tırmanışında ülkeye madalya kazandırmak olduğunu kaydeden Başar, "Geriye baktığımızda çok büyük başarılarımızın olmadığını görüyoruz. Yapılan yarışmalara sadece katılım sağlanıyordu. Ancak şu anda bizim öncelikli hedeflediğimiz ülkemize başarılar kazandırmak. Özellikle dağ kayağı dalında minik ve gençlere yatırım yapıyoruz. Hedefimiz 2024 yılında yaz olimpiyatlarında spor tırmanışta iyi dereceler almak" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dağcılık Federasyonu Gözünü 2020 Tokyo Olimpiyatları'na Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement