Dortmund - Leverkusen: 0-1 - Son Dakika
Spor

Dortmund - Leverkusen: 0-1

Dortmund - Leverkusen: 0-1

Borussia Dortmund, evinde Leverkusen'e 0-1 yenilirken aynı zamanda iki yıldız orta saha oyuncusunu daha sakatlıklara kurban verdi.

07.12.2013 21:30  Güncelleme: 22:07

Evinde Bayern Münih'e mağlup olan Borussia Dortmund, ikincilik yarışı verdiği Bayer Leverkusen'e de Iduna Park'ta 3 puanı kaptırdı.

Karşılaşmaya iki takım da dengeli ve birbirini tartarak başladı. Ancak 18. dakikada Dortmund yerine Leverkusen'e transfer olmayı tercih eden Koreli golcü Heung Min Son Leverkusen'i 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda Dortmund bu gole Nuri ve Lewandowski ile bulduğu fırsatlarla yanıt vermeye çalıştıysa da gol gelmedi.

İkinci yarıda ise Leverkusen yine başlarda daha baskın ve istekli taraf olmayı başardı. Üst üste gelişen ataklarda kötü savunma sergileyen Dortmund'da kaleci Weidenfeller önce Min Son'u daha sonra da Emre Can'ı ve Kiessling'i başarıyla durdurdu.

63. dakikada Sven Bender sakatlandı. Bileğinden sakatlanan orta saha oyuncusu yerini Reus'a bıraktı, ancak 82. dakikada da Nuri Şahin bileğinden sakatlandı. Halihazırda İlkay ve Kehl'ı da sakatlıklara kurban veren BvB'de orta sahada oynayabilecek hiçbir oyuncu kalmadı.

80. dakikada Emir Spahic, doğrudan kırmızı kart görerek Leverkusen'i 10 kişi bıraktı.

10 kişi kalsa da oyun sistemi bozulan Dortmund karşısında oyun avantakını iyi kullanan Leverkusen, sahadan galip ayrılmayı başardı.

Leverkusen bu galibiyetle puanını 37'ye çıkarttı ve ikinciliğini korudu, Dortmund ise 3. sırada kaldı ve Leverkusen'in 6 puan gerisine düştü.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Dortmund - Leverkusen: 0-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement