Dün Emanetçiydi, Bugün İse... - Son Dakika
Spor

Dün Emanetçiydi, Bugün İse...

Dün Emanetçiydi, Bugün İse...

İNCELEME.Alican Özcan alicano@maksimum.net Süper Lig'de 2011-12 sezonu başlarken Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun şike soruşturması nedeniyle Metris Cezaevi'ne gönderilmesi sonrasında göreve getirilen Portekizli hoca Carlos Carvalhal, sezon başında kendisine yönetilen tüm eleştirileri adeta silip attı.

28.12.2011 09:40

İNCELEME: Alican Özcan

alicano@maksimum.net

Süper Lig'de 2011-12 sezonu başlarken Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun şike soruşturması nedeniyle Metris Cezaevi'ne gönderilmesi sonrasında göreve getirilen Portekizli hoca Carlos Carvalhal, sezon başında kendisine yönetilen tüm eleştirileri adeta silip attı.

Takımın başına geçtiğinde "Emanetçi", "Stajyer" gibi yakıştırmaların yapıldığı Carvalhal, özellikle ligin son haftalarında oynattığı futbol ve aldığı kararlarla bu sıfatların ne kadar boş olduğunu ortaya çıkardı. Göreve geldiği günden bu yana bütün mesaisini takım için harcayan Carlvalhal, sevecen kişiliği ile de taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmayı başardı.

İşte Portekizli hocanın "Emanetçi"likten, "Çakal Carlos" ünvanına erişme serüveni...

MECBURİ ROTASYON BAŞ AğrıTTI

Süper Lig'e Eskişehirspor mağlubiyeti ile başlayan Carlos Carvalhal, ardından UEFA Avrupa Ligi'nde Maccabi Tel Aviv ile başlayan ligde de Ankaragücü, Bursaspor ve Antalyaspor ile devam eden bir galibiyet serisi yakaladı.

Ancak Portekizli çalıştırıcının Fabian Ernst, Roberto Hilbert, Manuel Fernandes gibi oyuncuları sürekli olarak rotasyona sokması ve çoğu zaman yedek kulübesinde unutulmaya mahkum bırakması siyah beyazlı taraftarların çokça eleştirisini aldı. Süper Lig'in geç başlaması nedeniyle sıkıştırılan fikstüre UEFA Avrupa Ligi maçları da eklenince işin aslına baktığımızda Carvalhal zorunlu bir rotasyon süreci yaşadı. Bunun üzerine Quaresma, Simao, Guti gibi yıldız isimlerin düşük performansı eklenince Portekizli hoca çıkmaza girdi.

Ligde ilk 4 haftalık süreci 1 mağlubiyet ve 3 galibiyetle atlatan Carvalhal, G.Antepspor deplasmanında aldığı beraberlik sonrası sıkıntılı günlerin başlıngıcına "merhaba" dedi.

TRİBÜNLERDEN ISLIKLAR YÜKSELDİ!

G.Antep deplasmanında yaşadığı puan kaybının yanında İsmail Köybaşı ve Necip Uysal'ın kırmızı kartlarıyla iyice zor duruma düşen Carvalhal, ligin 6. haftasaında İnönü Stadı'nda aldıkları Kayserispor mağlubiyeti ile kafalarda soru işaretleri yaratmaya başladı.

Yıldız futbolcuların formsuzluğu ve isteksizliği, Carvalhal'in oyunculara söz geçiremediği yorumlarına neden olurken Beşiktaş'ın İspanyol yıldızı Guti başta olmak üzere bütün takım Kaysersispor yenilgisi sonrası İnönü Stadı'nda ıslıklı protestoya maruz kaldı. Ancak bu protestodan nasibini almayan iki isim vardı; birisi Carvalhal'in kulübede unuttuğu Fabian Ernst, diğeri de Beşiktaş savunmasını darmadağın ederek takımına galibiyet kazandıran Nordin Amrabat. Beşiktaşlılar maç sonrasında stadı "Fabian Ernst" tezahuratlarıyla inletirken Kayserisporlu futbolcuyu ise alkışlayarak uğurladılar.

Bu protesto belki de İspanyol yıldızı Guti'nin takımdan gidişinin zemini oldu.

GUTI'YE KESİK!

Portekizli çalıştırıcı tribünlerden aldığı tepkiler karşısında ilk kurbanını belirledi; Guti! İspanyol yıldız son dönemlerdeki çalkantılı gece hayatının yanı sıra sahadaki düşük performansı nedeniyle tüm camianın gözünden düşmüştü.

Sakatlığı sebep gösterilerek birkaç hafta kadroya bile giremeyen Guti, daha sonra siyah beyazlılar ile yollarını ayırdı. Yıldız futbolcu takımdan ayrılmasının sebebini teknik direktör Carvalhal ile yaşadığı sorunlar olarak nitelendirirken forma şansı bulamamaktan yakındı. Ancak Guti'nin takımdan ayrılışının ardından ortya çıkan bir gerçek var. O da Beşiktaş'ın İspanyol yıldız ile yollarını ayırdığı tarihten bu yana hiçbir resmi müsabakada mağlubiyet yüzü görmemiş olması.

BU SEFER FERNANDES KAYBOLDU!

Kayserispor mağlubiyetinin ardından UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Dinamo Kiev'e yenilen Beşiktaş, ardından ligde aldığı Mersin İdman Yurdu galibiyeti ile tekrar yükselişe geçti.

Alman futbolcu Fabian Ernst'i artık sürekli olarak ilk 11'e almaya başlayan Carvalhal bu kez Fernandes'i kızağa çekti. Haftalarca 18 kişilik kadroya bile giremeyen Fernandes, zorlu Trabzonspor maçıyla birlikte tekrar formasına kavuşabildi. Carvalhal'in gözden çıkardığı düşünülen Fernandes, haftalar sonra Trabzonspor karşısında giydiği formasıyla adeta takımına maçı kazandıran isim oldu.

Ve Carlos Carvalhal Trabzonspor maçından sonra UEFA Avrupa Ligi dahil oynadığı tüm maçlarda Fabian Ernst-Manuel Fernandes ikilisine ilk 11'de şans verdi.

DİSİPLİN YOK DEDİLER...

Sezon başında yıldız isimlerin formsuz oluşları ve saha içerisindeki disiplinsiz tavırları, takım içerisinde Carvalhal'e saygı duyulmadığı dedikodularının yayılmasına neden oldu.

Ancak Carvalhal futbolcu ayırt etmeden aldığı kararlarla takım içerisinde disiplini oluşturdu. Tesislerde Quaresma ile sürekli olarak konuşan ve takımı motive etmek için uğraşan Carvalhal, Guti, Ernst, Fernandes gibi önemli oyuncuları yedek kulübesinde oturtarak kimseye taviz vermediğini gösterdi. Siyah beyazlılar yıldız oyuncularının bireysel çabalarıyla maç kazanan takım kimliğini bir kenara bırakarak takım oyunu oynama mücadelesi verdi. ve son 9 resmi müsabakadan namağlup çıkıp, ligde zirve takibini sürdürerek ne kadar doğru bir oluşum içerisine girdiklerini göstermiş oldular.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE TAM GAZ

Avrupa macerasına ön eleme maçlarıyla başlayan Beşiktaş, Carlos Carvalhal yönetiminde gruplara kalmayı başardı. Gruplarda 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi alarak 12 puan toplayan siyah-beyazlılar, E Grubu'nu lider olarak tamamladı ve 2. tura yükseldi

Bu Carvalhal'in göreve geldiği günden bu yana gözle görülür ilk başarısı oldu. Siyah beyazlılar E Grubu'nu birinci sırada tamamlarken Carvalhal yönetiminde bir ilke imza atmış oldu. Beşiktaş tarihinde ilk kez grup lideri olarak 2. tura çıkma başarısı gösterdi. Portekizli çalıştırıcının yönetimindeki Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde şu ana dek 8 karşılaşmaya çıkarken, 5 galibiyet ve 3 yenilgi aldı.

DERBİ KARNESİ PEKİYİ!

Siyah beyazlılar, Avrupa'da yakaladığı bu başarının yanında ligdeki zirve takibini de sürdürmeye devam ediyor. 2011-12 sezonunun ilk yarısını 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, aldığı 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgiyle 32 puan topladı.

Süper Lig'de ilk iki sıradaki takımlardan 37 puanlı lider G.Saray'a ve 35 puanlı ikinci F.Bahçe'ye evinde oynadığı maçlarda yenilmeyen Carvalhal, deplasmanda karşılaştığı Trabzonspor'u da yenmesini bildi. Siyah beyazlılar Süper Lig'in ikinci yarısına evinde oynayacakları Eskişehirspor maçı ile başlayacak.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Dün Emanetçiydi, Bugün İse... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement