Düzce'nin Altın Kızı - Son Dakika
Spor

Düzce'nin Altın Kızı

Düzce\'nin Altın Kızı

Genç halterci Nuray Levent, başarısıyla Düzce'nin gururu oldu.

25.04.2014 13:44

Genç halterci Nuray Levent, başarısıyla Düzce'nin gururu oldu.

Düzce Yeni Mahalle Ortaokulu'na giden ve Düzce Yetiştirme Yurdu Spor Kulübü halter branşında mücadele veren Nuray Levent, 2013 yılında halter sporuna merak sardı. Yaklaşık 1 yılda gösterdiği çaba ve başarı ile milli takıma yükselen Levent, Konya'da yapılan ve 30 ülkeden sporcunun katıldığı Rumi Uluslararası Turnuvası'nda birinci olarak hem Düzce'nin hem Türkiye'nin gururu oldu.

Düzce'nin ve Türkiye'nin gururu Nuray Levent Yeni Mahalle Ortaokulu'nda öğrenim görürken halter antrenörü Yasin Aydın tarafından keşif edildi. Düzce Yetiştirme Yurdu Spor Kulübü Halter branşı bünyesine alınan Nuray Levent'in 2013 yılında başlayan halter macerası kısa sürede milli takıma yükselmesi ile sonuçlandı. Haltere başladığı ilk dönemde 2013 Türkiye Gençler Şampiyonası'nda 4. olan Levent, yine aynı sene Denizli'de düzenlenen şampiyonada 4. oldu. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Levent, Şanlıurfa'da düzenlenen Okullar Arası Halter Şampiyonası'nda 1. olarak ilk hedefine ulaştı.

YILDIZLAR OLİMPİYATLARI'NA KATILACAK

Şanlıurfa'da yapılan yarışmalarda birinci olan Nuray Levent başarısını ispatladı ve Halter Milli Takımı'na çağrıldı. Milli takım bünyesine giren Levent, geçtiğimiz ay Konya'da yapılan, Mevlana Celaleddini Rumi anma programı kapsamında düzenlenen ve 30 ülkeden sporcunun katıldığı Rumi Uluslararası Oyunları'nda 53 kiloda toplamda 138 kilo kaldırarak birinci oldu ve göndere Türk Bayrağı'nı çektirmeyi başardı.

Haltere, Yetiştirme Yurdu Spor Kulübü'nde devam eden Nuray Levent, antrenörü Yasin Aydın ve yurt müdürü Süleyman Alan'ın desteği ile çalışmalarına devam etti. Aralıksız çalışan Nuray Levent, önümüzdeki ay yapılacak olan Gençler Kulüpler Türkiye Şampiyonası ve Ağustos ayı sonunda Çin'de yapılacak olan Yıldızlar Olimpiyatları'na katılacak.

Düzce yetiştirme Yurdu Spor Kulübü Halter Antrenörü Yasin Aydın, gururlu olduklarını belirterek, "Kızımızı ilk keşif ettiğimde oldukça isteksizdi. Ancak kendisi azim etti ve belirli periyotlardan geçerek asıl hedefimiz olan milli takıma kadar yükseldi. Milli takıma yükselmesi yetmedi ve şampiyon olarak hem bizi hem ilimizi hem de Türkiye'yi gururlandırdı. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Milli halterci Nuray Levent ise Konya'da düzenlenen turnuvada Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesi ile birlikte gözlerinin dolduğunu ifade ederek, "Orada yaşanan duyguyu anlatmakla bitiremem. Gözlerim doldu ve tüylerim diken diken oldu. Şimdi hedefim Çin'de yapılacak olan Yıldızlar Olimpiyat Oyunları'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Düzce'nin Altın Kızı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement