Hacıosmanoğlu: "Tff ile Savaş Halindeyiz" - Son Dakika
Spor

Hacıosmanoğlu: "Tff ile Savaş Halindeyiz"

Hacıosmanoğlu: "Tff ile Savaş Halindeyiz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile savaş halinde olduklarını söyledi.

27.04.2014 14:15

Trabzon spor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile savaş halinde olduklarını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor ile oynanan maçın ardından Trabzon'da yayın yapan Trabzon TV'de 90+3 adlı spor programının konuğu oldu. Programda soruları yanıtlayan Hacıosmanoğlu, çarpıçı açıklamalarda bulundu.

"E-BİLET UYGULAMASINDA ACELE EDİLDİ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, e-bilet uygulamasında acele edildiğini belirterek, "Deveye sormuşlar, 'boynun niye eğri' diye. O da, 'nerem doğru ki' demiş. TFF'nin neresi doğru ki bu uygulaması doğru olsun. Kanun çıktı ama biz önümüzde 4 maç kaldığını, önümüzdeki sezon alt yapısını hazırlayarak uygulamaya koymamız gerektiğini söyledik. Zaten biz cezalıyız, kadın ve çocuklar geliyordu. Onlar da mahrum oldular. Sadece bizde değil bütün stadyumlarda aynı. Bu sistem böyle devam ederse seyircisiz maçlar seyircili maçlardan daha fazla olur. Kanunda bir esneklik yapıp yeni sezona daha hazır bir şekilde girilebilirdi. Kartın da tanıtımı daha iyi yapılabilirdi. İnşallah bu süreç onlara bir ders olur da yeni sezona daha hazırlıklı bir şekilde girilir" dedi.

"LİGDE BULUNDUĞUMUZ YER TRABZONSPOR YAKIŞMIYOR"

Hacıosmanoğlu, ligde bulundukları konumun Trabzonspor'a yakışmadığını ifade ederek, "Ligde geldiğimiz konum Trabzonspor'a yakışmıyor bunu açık açık söylemek lazım. Bunda hakem hatalarının etkisi var, kendi basiretsizliğimizin etkisi var. Şansızlığımızın etkisi var. Kazandığımız maçları verdiğimiz dönemler de oldu. Çok geriye dönmek istemiyorum. Son oynadığımız Kasımpaşa, Elazığspor ve Eskişehirspor maçlarını galibiyetle bitirmiş olsaydık 55 puanımız olacaktı. Şu kötü ligde ikinci olup da Şampiyonlar Ligi'ne gidememek çok üzücü. Trabzonspor Avrupa'ya gitmek istiyor ama bir taraftan da üzülüyoruz. Kaybedilen puanların neticesinde olmamız gereken yerde değiliz. Trabzonspor'un bulunduğu yere baktığımız zaman başarılıyız ve mutluyuz demek çok doğru olmaz" diye konuştu.

"HOCA KONUSUNDA ARAYIŞA GİRECEK HALİMİZ YOK"

Teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın başarılı olmasını istediklerini vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Hami hocaya bugüne kadar kimse kulübün kıyısında köşesinden görev vermemişti. En çok görev verenlerdeniz. Onu Trabzonspor hocası biz yaptık, o da kendisini her geçen gün kanıtlıyor. Biz de onun başarılı olmasını istiyoruz. Onun başarılı olması demek Trabzonspor'un başarılı olması demek. Trabzonspor'un başarıya gittiği noktada bizim de hoca konusunda arayışa gidecek bir halimiz yok. Kadroda eksiklik var, bunların ne olduğunu biliyoruz. Trabzonspor olarak seneye şampiyonluğa oynayacağız ve bunun çalışmalarını, hem teknik ekip hem de yönetim olarak yapıyoruz. Trabzonspor layık olduğu yarışın içerisinde, seyircisine zevk veren, futbolu oynayan bir takım olarak sahada olmalı" şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu, başarılı bir takım kurdukları zaman tribünlerde taraftar anlamında sorun olmayacağına değinerek, şunları söyledi:

"Trabzonspor'da seyirci profilini düzeltmemiz lazım. Son Fenerbahçe maçında da yaşadık. Normalde olayların maraton ve kapalı tribünlerde olan bağımsız gelen taraftarlardan gelmesi lazım ama baktığınızda taraftar gruplarının olduğu yerlerden geldi. Ben kongre sürecinde de taraftar grubunun olmayacağını söyledim. Trabzonspor seyircisini coşturacak kendi bünyesinde çalışan amigolar olacak. Kendi müzisyenlerimize besteler yaptırıp onları coşturacak. Biz yalnız değiliz. Trabzonspor'da belli bir kesim var onların desteğini istemiyoruz. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Önemli olan halkın sizi sevmesidir. 'Trabzonspor sevdalılarını memnun ettiniz mi' diye sorarsanız, görev aldığımız süre içerisinde, 'Ben memnun değilim ki onları da memnu ettim' diyeyim. Bizim de yanlışlarımız var. Başkan olmak ayrı şey, başkan olduktan sonra o görevi yapmak ayrı şey. Bir sürü hatalar yapıyorsunuz. Biz de bunları yaptık. Bunu her seferinde samimi olarak söylüyorum. Ben Trabzonspor taraftarıyım. Bu görevden ayrıldıktan sonra taraftar bölümüne geçeceğim. 9 aydır başkanım, 'Geri dönüp yaptıklarınızın yüzde 50'sini yapar mısınız' deseniz, 'Hayır yapmam' derim. Başarılı olursanız destek olur insanlar. Başarısız olursanız destek olmazlar."

"TFF İLE SAVAŞ HALİNDEYİZ"

TFF ile savaş halinde olduklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Biz onlara yumuşak yüzümüzü gösterip, kol kola girerek belki 2-3 maç kazanabilirdik ama o zaman riyakarlık yapmış olurduk. Trabzonspor sevdalılarına da ihanet etmiş olurduk. Pisliğin üzerine oturuyorlar. Bizim o insanlarla aynı paralelde yürümemiz söz konusu değil. Bizim yaptığımız yanlışlarda kim eleştiriyorsa ondan memnuniyet duyarım. Bundan hiç şikayetçi olmadım" dedi.

"FARUK ÖZAK'A SERT ELEŞTİRİ

Hacıosmanoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili ve Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ı da sert şekilde eleştirerek, "Bu şehirde yaşayıp, şehrin bünyesinin kabul ettiği, niye kulübe müdahale ettiğini veya niye karıştığını sorduğunuz zaman da, 'İşte ben bu takımın oyuncusuydum, kaptanıydım sonra başkanı oldum. Sonra milletvekili ve bakanı oldum diyen' bir Faruk Özak beyefendi var. Seçimden önce de konuştuk kendisiyle. Anlamsız bir şekilde sanki kulübe çok şey vermişler, kulübün sahipleri, her şey onlara ait. Her şeyin icazetini onlardan alacaksınız. Eleştiriyorlar beni ama ben cevap vermiyorum. Siyasi olarak da eleştirdi. Geçenlerde bir açıklaması var; 'Trabzonspor tarihinde hiç bu kadar maddi ve manevi zayıf duruma düşmemişti' diye. Trabzonspor, muhasebe bölümü orada. Gidip baksınlar hiçbir geliri olmadan ödemelerini takır takır yapan bir Trabzonspor var. Hiç kimseye muhtaç olmadan bunu yapıyor. Manevi olarak itibar kaybettiğini ifade ediyor. 1995-1996 sezonunda ben 33 gün köyümden İstanbul'a gidemedim. O zamanlar Ali Şen hakkında farklı şeyler düşünüyordum vazgeçirdiler beni. O zamanlar Ali Şen'in koltuğunun altına grip de aşağıdan yukarıya doğru bakıp, 'Ali Abi' diyen ben değilim. O zaman Trabzonspor itibar mı kazınmıştı" ifadelerini kullandı.

"KULÜPTE ÇIKAN PİSLİKLERİN BAŞ SORUMLUSU O OLACAK"

Hacıosmanoğlu, Faruk Özak'ı seçimden önce de sonra da aradığını vurgulayarak, "Kendinizi kulübün sahibi olarak görüyorsanız, biz kardeşin yaşındayız. Çağırırsınız, dersiniz ki, 'şurada yanlış yapıyorsunuz.' Trabzonspor kimsenin oyuncağı değil. Boşta kaldığınız zaman gelip de orda konaklayacağınız yer değil. Hakikaten Trabzonspor'u düşünüyorsanız ona katkı yapacak işler yapın. Biz buradayız. Eskiden sokakta nasıl geziyorsak aynı öyle geziyoruz. Biz herkesin ayağına gideriz. Bir şey var ise bunu yüzümüze karşı söyleyebilirsiniz. 'Trabzonspor aciz. Maddi ve manevi bu kadar kötü bir dönemi olmamıştı' derseniz yalan konuşuyorsunuz. Toplum da sizi zaten o konuda çok iyi algılıyor. Biz yapılan yanlışların hesabını soracağız dedik. Bugün beni eleştiren, dünün bakanı bugünün milletvekili Faruk Bey de bu işin baş sorumlusu olacak. Kulüpte çıkan pisliklerin baş sorumlusu o olacak. Çünkü o kulübün patronu oydu. Kulüp başkanı Sadri Şener'di ama Sadri Şener'i seçtiren de oydu. Seçtirdikten sonra onun her daim yanında olan oydu. Baş sorumlu odur. Bugün beni eleştiriyor ama yarın her şey ortaya çıktığı zaman bunun sorumlusu Faruk Özak olacak. Bunun hesabını Trabzon halkına o verecek. O zaman bakayım sokaklarda nasıl gezecek" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN BİR TAKIM HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Gelecek sezon şampiyonluğa oynayan bir takım kuracaklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Yeni sezonda Trabzonspor'un eksiklerini tamamlayıp, şampiyonluğa oynayan bir takım haline getirmek istiyoruz. Aralık ayında mali genel kurul var. Bizim kurmuş olduğumuz takım hedeflerine gitmiyorsa, o zaman kimsenin kendisini yırtmasına gerek yok. O zaman deriz ki, 'Mali genel kurulu seçimli hale getirelim. Biz hedeflerimize gidemiyoruz. Kim aday ise olsun biz zaten aday olmayız.' Biz Trabzonspor'u nasıl başarıya taşırız, sevdalılarına nasıl layık olarak mücadele ederiz onu düşünüyoruz. 9 ay oldu. 9 ayda imkansızlıklarla ve şanssız kaybettiğimiz puanlarla bugün buradayız" dedi.

"BEŞİKTAŞ BAŞKANI FİKRET ORMAN İLE FREKANSLARIMIZ UYMAZ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile frekanslarının uymayacağını belirterek, "Son yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe başkanıyla ne kadar müşterek yapıda olduğunu ortaya koydu. Öyle centilmenlik gösterisi yok. Siz küme düşmesi gereken takıma cezasını kaldırın da şampiyonluğunu kutlasın diyorsunuz. Beşiktaş camiasının başındaki bir başkana yakışmaz. Toplum onu farklı algılıyor. Birçok Beşiktaşlıda doğru bulmuyor. Onun dışında bizim hiçbir kulüp ile problemimiz yok. Tam aksine daha iyi nasıl oluruz, onlara daha iyi abilik nasıl yaparız, bu konuda elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"YARGITAY SEÇİM KARARI ALIRSA BUNU UYGULAYACAĞIZ"

Yargıtay'da bulunan Trabzonspor'un son seçimli genel kurulunun iptaline ilişkin davayla da ilgili konuşan Hacıosmanoğlu, Yargıtay'dan bir karar gelmesi halinde bunu uygulayacaklarını ifade ederek, "Şu anda bizim seçim kararı almamızı gerektirecek bir durum yok. Seçim isteyenler, 'bu kulüp orta sıralarda mücadele etsin, iflas etmesin' diyen insanlar. Allah yardım etti, Avrupa'da üst sıralara çıktık. Juventus çıkmasaydı üst basamaklara doğru giderdik. Bu ligde kazanmamız gereken 3 maçı da kazansaydık 2. durumda olacaktık. O zaman kimse size bir şey diyebilir mi? Trabzonspor taraftarı şampiyonluk bekliyor. Bizim de bir şansımız var. Bu kulüpte 5 sene Sadri Şener'e tahammül edenler bize de tahammül etsinler. Biz zaten başaramadığımız zaman burada durmayacağız. Önümüzdeki sene şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmak hedefindeyiz. Eğer önümüzdeki sezonun Aralık ayına kadar şampiyonluğun en iddialı takımları arasında değilsek, demek ki hedefimize gidemiyoruz. Trabzonspor başkanlık koltuğunu meşgul etme gibi bir lüksümüz yok. Burada koltuk meraklıları var. Trabzonspor hep bizim olsun, biz yönetelim zihniyetinde olan insanlardan değiliz. Trabzonspor'a zarar verdimizi hissettiğimiz an o koltuklardan ayrılmasını biliriz" ifadelerini kullandı.

"ADALETSİZ FENER'İ SÖNDÜR KAMPANYASI BAŞLATACAĞIZ"

Avrupa'da şike sürecinde yalnız olmadıklarını da dile getiren Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece bu konu ile ilgili Avrupa kulüpleriyle bir toplantı yapacağız. Biz Avrupa'da yalnız değiliz. Fransa'da bir kulüp, 'Fenerbahçe'yi neden düşürmüyorsunuz?' diye müracaat etti. Yarın diğer kulüpler de baskı yapacaklar. Avrupa'da küme düşen çok önemli takımlar var. Onlar bile bunun isyanını yapıyor. Bu pisliği örten kim var ise bunun bedelini ödeyecekler. Herkesin bir hesabı var ise Allah'ın da bir hesabı var. Adamlar 'Adalete Fener Yak' kampanyası başlattılar. Biz de "Adaletsiz Fener'i Söndür' kampanyası başlatacağız. Bizim de yapacağımız çok işler var. 500 bin imza toplamışlar. Anayasa Mahkemesi başkanı da randevu veriyor. Adil yargılama için verdiği dilekçeyi kabul ediyor. Hukuk adalete göre olmalı. Genelkurmay Başkanı'nı içeri alıyorlar ama malum şahıs hala geziyor. Bu şahsın özelliği ne anlayamadım. Zamanı geldiği zaman bizim nasıl yürüyeceğimizi herkes görecek. Bağdat Caddesi'nde Pazar günü insan yürütmek zor değil. Hava sıcak olduğu zamanda o caddede zaten 500 bin kişi olur. Bizim taraftarlarımız sabırlı olsunlar, belki bu yürüyüşlere gerek kalmayacak. Bizim hem UEFA'da, hem de FIFA'daki yürüyüşümüz haklılığımızı ortaya çıkaracak. Yürüyüşümüzü iptal etmedik. Belki Avrupa'dan onları sevindirecek bir cevap gelecek. O zaman da eğelenmek için yürüyecekler protesto etmek için değil."

"COLMAN VE ZOKORA MİSYONUNU TAMAMLADI"

Hacıosmanoğlu, bordo-mavili futbolcular Zokora ve Colman'ın misyonlarını doldurduğunu belirterek, "Teknik Sorumlu Hami Mandıralı'nın kararlarına karışma gibi bir durum söz konusu olmaz. Biz bu kulübün başkanı olarak Trabzonspor'un menfaatlerini düşünmek zorundayız. Hocamız böyle bir karar verdi. Bu iki arkadaşımız Trabzonspor'da misyonlarını tamamladı. Yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür edip yollarımızı ayıracağız. Yabancı oyuncuları gönderirken Trabzon insanına yakışır bir şekilde göndermeliyiz. Malouda ise dünya çapında bir marka, bunu kimse inkar edemez. Ben çok oyuncu gördüm. Karakter olarak ender rastlayacağımız insanlardan biri. Trabzonspor menfaatini en üst seviyede düşünenlerden bir tanesi. Bazen, 'İstanbul'a götürün eğlendirin diyorum' Malouda ise, 'beni dağlara çıkarın' diyor. Takım içinde bazı sıkıntıları oldu. Malouda'nın istatistikleri ortada. Bosingwa da takıma önemli katkı sağlıyor. Malouda olmasaydı, Bosingwa da gelmezdi. Malouda'yı rencide eder gönderirsen başka oyuncu almaya kalktığınızda ilk soracağı Malouda'dır. Bu oyuncuyu kötü bir şekilde gönderirsen, kendi referansını kendin bitirirsin. Kendisi, 'Ben Trabzonspor'da kalmak istiyorum, faydalı olmak istiyorum. Ama beni bünye kabul etmiyorsa para istemiyorum. Beni İngiltere'den, Fransa'dan isteyen takımlar var. Bonservisimi verirseniz memnun olurum' dedi. Önümüzdeki sezon bizden para talep edecek denilen oyuncu bizden bunu talep ediyor. Karakter olarak bize sahada çok şey verecek bir arkadaşımız. Malouda'yı aralarına alıp bir bütün olarak mücadele ederlerse takıma çok büyük katkıları olacağına inanıyorum" dedi.

"OLCAN İLE SEZON SONU GÖRÜŞECEĞİZ"

İsimleri sık sık transfer dedikodularına karışan Olcan ve Onur ile ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, "Onur'un serbest kalır maddesi vardı, kaldırdık. Onur dünyada iyi kazanan kaleciler arasında ilk 5'e veya 10'a girer. Eğer siz, 'Şampiyonluğa oynayacağım' diyorsanız, elinizdeki değerleri korursunuz. 'Ben bu işin ticaretini yapacağım' diyorsanız, oyuncuları satarsınız. Olcan'ın 1 yıl daha sözleşmesi var. Sezon bitiği zaman oturur konuşuruz. Şartlarda uyuşursak anlaşırız. Anlaşamadığımız bir durumda da zaten 1 yıl sözleşmesi var, futbolunu oynar" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hacıosmanoğlu: 'Tff ile Savaş Halindeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement