Maç Önü Analizi | Liverpool – Manchester United - Son Dakika
Spor

Maç Önü Analizi | Liverpool – Manchester United

Maç Önü Analizi | Liverpool – Manchester United

Premier Lig’de haftanın maçı TSİ 15:30’da oynanacak.

22.03.2015 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Premier Lig’de haftanın maçı Pazar günü TSİ 15:30’da oynanacak. İngiltere’nin en başarılı iki kulübünü karşı karşıya getiren maç, çoğu otoriteye göre bu ülkenin de en büyük derbisi. İki takımı Anfield Road’da karşı karşıya getirecek maçın hakemi ise Martin Atkinson.

Eksikler

Liverpool’da eksik listesi kabarık. Yedek kaleci Brad Jones sakatlığı nedeniyle bu maçta yedek kulübesinde oturamayacak. Tottenham ve Beşiktaş maçlarında gösterdiği performansla dikkatleri çeken genç Jordon Ibe’de sakatlığı nedeniyle bu büyük derbide forma şansı bulamayacak. Lucas Leiva uzun süreli sakatlığını atlattı gibi, ancak yine de oynaması beklenmiyor. Hastalığı nedeniyle Swansea maçını kaçıran Balotelli’nin de durumu net değil. İyi haber ise Gerrard’ın sakatlığını atlatarak takıma dönmesi.

Manchester ekibinde ise Evans’ın cezası devam ediyor. Van Persie ise sakatlığı nedeniyle yine forma giyemeyecek. Marcos Rojo ve James Wilson’un durumu ise maç saatinde belli olacak. Manchester cephesinde ki iyi haber ise Di Maria’nın cezasının bitmesi. Van Gaal’in görev vermesi durumunda Arjantinli oyuncu bu maçta sahada olacak.

Form durumları

Liverpool ligde tam gaz yolunda devam ediyor. Yeni yılda henüz lig maçı kaybetmeyen Liverpool son olarak Swansea’yi deplasmanda 1-0’la geçti.

Manchester United ise son 8 lig maçında 6 kez galip geldi. Takımın inişli çıkışlı performansı eleştirilse de, özellikle geçen haftaki Tottenham maçındaki performans ve elde edilen 3-0’lık net galibiyet onların buraya moralli gelmesini sağlayacak Kırmızı Şeytanlar’ın.

Genel Değerlendirme

Manchester United muhtemelen geçen hafta onlara iyi oyun ve net galibiyeti getiren 11’e yakın bir kadro ve oyun anlayışıyla sahada olacaktır. Topu ayaklarında tutmak ve tempoyu çok fazla yükseltmemek isteyeceklerdir. Düşük tempo ve kontrollü bir futbol anlayışı onlara burada istediklerini verebilir. Rakip kaleye ise muhtemelen yine kanatlardan gideceklerdir. Liverpool 3’lü savunmaya rağmen sağ kanadını Emre Can’ın ekstra işleri ve solunu da Moreno’nun o bölgede ki sol stopere katkılarıyla kapatsa da yine de bunlar Liverpool’un buralarda sıkıntı yaşamayacağı anlamına gelmez. Mata, Young ve Di Maria üçlüsünden ikisi muhtemelen bu maçta kanatlarda olacak. Kanatlardan gelerek pozisyon yaratan bir takım olduklarını düşünürsek kanatların performansı onlar adına belirleyici etmenlerden birisi olacak.

Bunun dışında Carrick’in göstereceği performans da takımı adına çok önemli. Manchester’ın kırmızı tarafı bu sezon onun oynadığı maçlarda maç başı ortalama 2.2 puan aldı. Onsuz çıktıkları maçlarda ise maç başı ortalama olarak 1.6 puan toplayabildiler.

Liverpool’da ise Sturridge’in bu maça yedek kulübesinde başlayabileceğine dair haberler var, onun yerine düşünülen isim ise Lallana. Bu durumda forvetin merkezini Sterling’e emanet edecekler. Her ne kadar Sterling şu ana kadar merkez forvet başladığı maçlarda verim verse de, yine de böylesine bir maçta hele ki 3 puana daha çok ihtiyacı olan takım Liverpool’ken Sturridge’le başlamak daha iyi olabilir. Bu sayede 3. bölgedeki hava topu mücadelerinde de biraz daha avantaj sağlayabilir Liverpool. Bunun dışında takımın lideri ve son haftalarda performansı gitgide yükselen Henderson’da atacağı ara toplarla ya da ceza sahası dışından çekeceği bir şutla yine kilit rol oynayabilir. Sahaya koyduğu karakter ve oyun stiliyle Gerrard’ın halefi olarak gösterilen Henderson bu sezon ligde oynadığı maçlarda 5 gol ve 7 asistle oynuyor.

* Steven Gerrard, Manchester United’a karşı oynadığı son 11 maçta 7 gol attı.

*Manchester United, son 9 deplasman maçında sadece 1 defa kaybetti.

*Liverpool Anfield Road’ta oynadığı son 14 resmi maçta kaybetmedi.

*Şu ana kadar Premier Lig’de Liverpool ve Manchester United arasında oynanan maçlarda 15 kırmızı kart çıktı. Bu derbide en çok kırmızı kart gören futbolcu ise 4 kırmızı kartla Nemanja Vidic.

*Sturridge, Liverpool formasıyla Manchester United karşısına çıktığı 3 maçta 2 gol attı.Herrera, bu sezon Premier Lig’de sadece 3 isabetli şut çekebildi. Ancak bu şutların *hepsinde top ağlarla buluştu.

Benzer haberler için Futbol Akademi

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Maç Önü Analizi | Liverpool – Manchester United - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement