MHK Başkanı Müftüoğlu: Cüneyt Çakır'a 4 Ülkeden Teklif Var - Son Dakika
Spor

MHK Başkanı Müftüoğlu: Cüneyt Çakır'a 4 Ülkeden Teklif Var

MHK Başkanı Müftüoğlu: Cüneyt Çakır\'a 4 Ülkeden Teklif Var

Şampiyonlar Ligi finali yöneten, Dünya Kupası'nda 4. hakem olarak görev alan Cüneyt Çakır'a diğer ülkelerden teklif geldiği ortaya çıktı!

15.11.2015 23:33  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Trabzonspor- Gaziantepspor maçı sonrası hakemlerin stattan uzun süre ayrılamamalarının üzücü bir durum olduğunu söyledi.

"ALIKOYMA DURUMU YOK"

TRT Spor'da katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, ligin 10. haftasında oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrası karşılaşmayı yöneten hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarının stattan çıkamaması durumunun kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "O gece UEFA yetkileri ile resmi yemekteydim ama maçı da izliyordum. Maç sonu olaylar olunca telefonum durmadı. Ardından ben de hakem arkadaşımızı aradım. Bölge sorumlusu arkadaşlarımızla da konuştum. Her maçtan sonra hakem soyunma odasına gider ve ardından gözlemciler gelir ve bir süre sonra stattan ayrılırlar. Ama o gece görevli olan Emniyet Müdür Yardımcısı dışarıda çok sayıda taraftar olduğunu ve dışarı çıkmamalarını söylüyor. Bir alıkoyma durumu yok. Fiziki bir durum da söz konusu değil. Hakem arkadaşlarımıza 1 saat sonra diyorlar ve ardından tekrar 1 saat sonra diyorlar. Bu böyle 4 saati buluyor. Hakem arkadaşlarımızın yaklaşık 4 saat oradan çıkamamaları bizi üzdü. Hakemlere güvenli değil deyip kalmalarını söylüyorlar. Hakemler böyle biliyor. En sonunda saat 3.30 gibi dışarı çıkabiliyorlar. Oynanan tüm maçlarda hakemler stattan bir, bir buçuk saat sonra çıkabiliyor. Ama o gün 4 saat orada kalmaları üzücü." dedi.

Müftüoğlu, hakemlerin morallerinin ise yerinde olduğunu ve en yakın zamanda da görevlendirileceklerini söyledi.

"CÜNEYT ÇAKIR'A 4 ÜLKEDEN TEKLİF VAR"

Tüm hakemlere kefil olduğunu söyleyen MHK Başkanı Müftüoğlu, "38 tane hakemimizin hepsine kefilim. Hepsi çok candan arkadaşlar. Bazen talihsiz pozisyonlar olabiliyor. Hakemlerimiz gittiği her maçta başarılı olmak için çalışıyor. Cüneyt Çakır ülkemizin gururu. Çakır'a 3-4 tane ülkeden teklif var, gelsin bizim final maçlarımızı yönetsin diye. Maalesef kulüplerin hakemlere bakış açısı ön yargılı." diye konuştu.

"ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR AMA HAKEMLER HER MAÇ HATA YAPAR"

Ligin 6. haftasında Kasımpaşa- Çaykur Rizespor maçı sonrası karşılaşmanın hakemi Deniz Çoban'ın canlı yayında özür dilemesi ve ardından istifa etmesini değerlendiren MHK Başkanı Müftüoğlu, "Maçtan sonra kendisin aradım ama ulaşamadım. Üzücü bir olaydı. Hem UEFA'da hem de TFF'de kurallar var. Hakemler izinsiz basına demeç veremez. Teknik kararları da maçtan sonra basına açıklayamaz. Ertesi gün konuştuğumuzda Deniz Çoban bir değerlendirme yapacağını söylemişti. Sonra da istifa etme kararı aldı. İstifa kararını kendi verdi, bizim bir etkimiz olmadı. Özür dilemek erdemdir ama hakemler her maç hata yapar. Her maçtan sonra özür dilenmesi gibi bir şey olamaz." dedi.

"HAKEM SAYISINI 22'YE DÜŞÜRMEK İSTİYORUZ"

Hakem sayısının düşürüleceğinin bilgisini veren Müftüoğlu, "Sezona 39 hakemle başladık. İlk 11 haftada 33 hakem arkadaşımıza görev verdik. Uluslararası reformları yaprak Türkiye'de hakemliği uluslararası standartlara çıkarmak istiyoruz. Hakem sayısını 22'ye düşürmek istiyoruz. Sezon boyunca hakemlerin performansını değerlendirerek doğru 22'yi bulmak istiyoruz. Profesyonel hakem sayısını da arttırmak istiyoruz." dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor MHK Başkanı Müftüoğlu: Cüneyt Çakır'a 4 Ülkeden Teklif Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • haha: bizim hakemlerin satılık olduğunu anlamışlar demekki 7 1 Yanıtla
  • ts 61: gdeceğ ülkede galatasaray varmı varsa teferruvata gerek yok l 5 0 Yanıtla
  • Hasan: Hakemler her macta hata yapar ozellikle trabzon macinda dimi, neresi istiyosa verin gitsin ligimizde basarisiz bi hakem oneder bu neder le mac yonetilmez 4 0 Yanıtla

Advertisement