HAYATİ AKÇAY - Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi atıcılık branşında temsil eden Ordulu milli sporcular Cevat Karagöl ve Çağla Atakal, kente yapılan poligonun sevincini yaşıyor.
Milli sporcuların turnuvalara daha iyi çalışabilmeleri amacıyla Ordu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünün girişimiyle Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi'ndeki olimpik yüzme havuzunun altına yapılan poligon, tamamlanarak hizmete girdi.
Ordu Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da atıcılık sporunun 2005 yılından beri yapıldığını belirterek, kentte yaklaşık 10 yıldır poligon sıkıntısının olduğunu söyledi.
Kendilerine ilk elektronik poligon talebinin aynı zamanda bünyelerinde çalışan milli sporcu Cevat Karagöl'den geldiğini belirten Genç, "Yeni bir binanın yapılmasını uzun zaman alacağını düşünerek poligonun mevcut olimpik yüzme havuzunun altına yapılmasına karar kıldık. Ardından girişimlerimiz sonucunda ödenek geldi ve poligon 250 bin liraya mal oldu." dedi.
Poligonun milli sporculara hizmet vermeye başladığını dile getiren Genç, "Bilindiği üzere Paralimpik Oyunları'na Ordu'dan bu yıl 2 sporcu gönderdik. Bu sporcularımız Rio Olimpiyatları'na iyi koşullarda hazırlanamadan gitmişti. Bu yeni tesisle birlikte 2020 olimpiyatlarına sporcularımız daha iyi hazırlanacak ve madalya ile döneceklerdir." diye konuştu.
Yeni poligonun atıcılık sporuna gönül veren herkesin faydasına olacağını vurgulayan Genç, isteyen her sporcunun bundan sonra antrenmanlarını ve eğitimlerini burada yapabileceğini kaydetti.
Milli sporcular mutlu
Milli sporcu Cevat Karagöl ise 2005 yılından beri atıcılık sporuyla ilgilendiğini ancak bu zamana kadar Ordu'daki hazırlıklarını poligon yetersizliğinden dolayı tam yapamadığını kaydederek, "Poligon eksikliğini her fırsatta dile getirmiştik. Nihayetinde bu eksiklik artık giderildi ve Ordu tam donanımlı bir poligona kavuşmuş oldu." ifadesini kullandı.
Olimpik düzeyde küçük de olsa artık bir poligonlarının olduğunu söyleyen Karagöl, "Milli takım ve olimpiyatlarda sağlanan her türlü ortamın aynısına artık biz de sahibiz. Bizlere çok güzel bir çalışma ortamı yaratıldı. Burada Avrupa'daki ortamın aynısını her şeyiyle yaşayacağız. Çünkü poligonda her şey dijital. Vurduğunuz hedefi ekranda anında görebiliyorsunuz. Bu bizler için son derece önemli. Bundan sonra milli takım kamplarına daha hazır bir şekilde gideceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Rakiplerinin önceden daha iyi antrenmanlar yaparak maçlara çıktığını ifade eden Karagöl, poligon sayesinde bu şartları eşitlediklerini, bunun için de çok mutlu olduklarını söyledi.
Milli sporcu, önlerinde 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın olduğunu vurgulayarak, "10 metre ve 50 metre tabanca branşlarında yarışıyoruz. İnşallah üçüncü kez olimpiyatlara gitmek için elimden geleni yapacağım. Bu poligon sayesinde çok iyi hazırlanıp ülkeme madalya sevincini yaşatacağım." diye görüş belirtti.
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılan Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi 10 metre havalı tüfek kategorisinde temsil eden Çağla Atakal da 8 yıldan beri atıcılıkla ilgilendiğini ancak tesis sorunlarının bulunduğunu belirterek, "Poligon özlemimiz sona erdi. Daha önce çok kötü şartlarda, derme çatma bir yerde antrenmanlarımızı yapıyorduk ama şimdi çok güzel bir poligona sahip olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Poligonun yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını anlatan Atakal, "İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları'na buradan hazırlanarak gideceğiz. Bundan sonra ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Artık bize en iyi imkanlar sağlandı. Şimdi sıra bizde. Bundan sonra daha çok çalışarak ülkemize madalya kazandıracağız." şeklinde konuştu.
Son Dakika › Spor › Milli Atıcıların Poligon Sevinci - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?