NBA'de koçlara yeni hak! - Son Dakika
Spor

NBA'de koçlara yeni hak!

NBA\'de koçlara yeni hak!

Geçtiğimiz sezon Batı Konferansı yarı finalinde Golden State Warriors ve Houston Rockets arasında oynanan seride çalınan ve çalınmayan düdükler oldukça konuşulmuştu.

12.07.2019 02:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz sezon Batı Konferansı yarı finalinde Golden State Warriors ve Houston Rockets arasında oynanan seride çalınan ve çalınmayan düdükler oldukça konuşulmuştu. Hakem performanslarının ve hakem hatalarının her zamankinden sık gündeme geldiği şu son günlerde, lig yönetimi bu konuda önemli bir değişiklik yapacak.

NBA ofisinden dün yapılan açıklamaya göre gelecek sezondan itibaren koçların maç içinde bir karara itiraz etme hakkı olacak. G-League’de son iki sezondur yürürlükte olan bu uygulamanın, 2019-2020 sezonunda bir yıllık pilot program olarak uygulanması planlanıyor.

ESPN’den Zach Lowe’un haberine göre yeni uygulamanın ana hatları şu şekilde:

Koçların her maç bir karara itiraz etme hakkı olacak

Koçlar bu haklarını çalınmış fauller, goaltending kararları, basket interference (top çember üzerindeyken yapılan müdahaleler) ve topun oyun alanı dışına çıktığı durumlarda kullanabilecek

Koçların haklarını kullanabilmesi için en az bir mola haklarının mevcut olması gerek

Değerlendirmenin yürürlüğe girebilmesi için koç, itiraz edeceği düdüğün hemen ardından bir mola almalı ve parmağıyla hakeme işaret ederek itiraz hakkını kullanmalı

Eğer takım itirazında haklıysa ve karar değişirse, itiraz için alınan mola takıma geri iade edilecek. Eğer takım itirazında haklı değilse, takım molayı kaybedecek

Faullerle ilgili itirazları baş hakem değerlendirecek ve karar verecek. Diğer bütün kararlarla ilgili itirazlara NBA Tekrar Merkezi karar verecek

Şu anda oynanmakta olan Yaz Ligi’nde de yürürlükte olan bu uygulama, ilk kez mayısta gündeme gelmişti. Dün takımlara gönderilen bildiriyle gelecek sezon uygulanması kesinleşti.

Ligin büyük bir çoğunluğu bu kararı olumlu karşılasa da bazı karşıt görüşler yok değil. Koçların itirazı ve hakemlerin yeniden değerlendirme sürecinin oyunu yavaşlatacağını ve seyirciyi sıkacağını düşünen bir grup, bu karara pek olumlu yaklaşmıyor.

Gelecek sezon pilot program olarak yürürlükte olacak bu düzenlemenin, iyi uygulanması halinde hakem hatalarıyla ilgili spekülasyonları azaltacağı öngörülebilir.

Hazırlayan: Hasan AL

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor NBA'de koçlara yeni hak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement