Portekiz Sallandı Ama Yıkılmadı: 2-2 - Son Dakika
Spor

Portekiz Sallandı Ama Yıkılmadı: 2-2

Portekiz Sallandı Ama Yıkılmadı: 2-2

Ronaldo ve arkadaşları son dakikalarına 2-1 mağlup girdiği maçta ABD karşısında son saniye golü ile beraberlik çıkartarak umutlarını son maça taşıdı.

23.06.2014 03:07

2014 Dünya Kupası G grubu ikinci maçında ilk maçta Almanya karşısında dağılan Portekiz, ilk maçında Gana #39;yı mağlup eden ABD ile karşılaştı. ÖZellikle ikinci yarısı müthiş bir heyecana sahne olan karşılaşmada Portekiz Varela #39;nın golü ile skoru 2-2 #39;ye getirerek umutlarını son maça taşımayı başardı.

Gruplardaki son maçlarda 26 Haziran Perşembe günü Portekiz, Gana ile ABD ise Almanya ile karşı karşıya gelecek.

PORTEKİZ HIZLI BAŞLADI

Almanya maçındaki tutukluğundan uzak bir görüntü çizen Portekiz maça hızlı başladı. 5 #39;inci dakikada sol kanattan yapılan ortada ABD savunmasının büyük hatası ile arka direkte topla buluşan Nani, kaleciyi yatırıp topu tavana asarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Erken gelen golün şokunu üzerinden atmaya başlayan ABD, 13 #39;üncü dakikada bir duran topta gole çok yaklaştı. Dempsey #39;nin çok etkili bir şekilde kullandığı frikikte top direğin hemen üzerinden auta gitti.

SAKATLIK KRİZİ SÜRÜYOR

Almanya maçında da sakatlıklar nedeniyle erken oyuncu değişikliklerine giden Portekiz bu maça da Helder Postiga #39;yı 16 #39;ıncı dakikada kaybetti. Sakatlanan oyuncu yerini Eder #39;e bırakmak zorunda kaldı.

ABD YÜKLENİYOR

15 #39;inci dakikadan sonra oyunun kontrolünü tamamen eline almaya başlayan ABD, Portekiz kalesinde üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Bradley #39;nin orta sahadaki etkili oyunu ile rakip kaleye yüklenen ABD, uzaktan şutlarla etkili oldu. 24 ve 29 #39;uncu dakikalarda ceza sahası dışından çok etkili şutlar çıkartan Bradley #39;nin füzeleri direği yalayarak dışarıya gitti. 32 #39;inci dakikada Johnson da ceza sahası dışından müthiş bir vuruş yaptı ama bu top da çerçeveyi bulmadı.

RONALDO KIPIRDANDI

İlk yarım saatte ortalarda fazla gözükmeyen Ronaldo yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. 36 #39;ıncı dakikada yaklaşık 30 metreden kaleyi yoklayan süper yıldızın şutu kaleci Howard #39;ın üzerine gitti. 42 #39;inci dakikada ani gelişen Portekiz atağında sol kanatta topla buluşan Ronaldo, ayağının dışı ile harika bir pas vererek Nani #39;yi gördü. Nani şutunu çekerken faule maruz kalınca Ronaldo ilk yarı boyunca beklediği frikik fırsatını ilk kez elde etti. Ama Ronaldo #39;nun kullandığı serbest vuruşta top farklı şekilde üstten auta gitti.

45 #39;inci dakikada Nani #39;nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta direkten dönen top Eder #39;in önünde kaldı. Eder #39;in vuruşunda Howard müthiş bir refleksle yerden kalkıp bu topa yetişip çelmeyi başardı ve ilk yarı Nani #39;nin tek golü ile 1-0 #39;lık Portekiz üstünlüğü ile sona erdi.

PORTEKİZ TEMPOYU DÜŞÜRDÜ

İkinci yarıya ABD #39;nin baskılı başlaması bekleniyordu. Ama tempoyu düşüren ve topa daha çok hakim olmayı başaran Portekiz, maçın temposunu kontrol etmeye çalıştı. İlk yarının aksine ikinci yarının başlarında oyunu daha çok kendi sahasında kabul ederek hızlı hücumlarla Portekiz #39;i zorlamaya çalışan ABD 55 #39;inci dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan sıfıra inen Johnson #39;un çevirdiği topla buluşan Bradley bomboş durumda vuruşunu yaptı. Top ağlara gidecekken Ricardo Costa diziyle araya giderek mutlak golü önledi.

61 #39;inci dakikada bu kez Portekiz, Ronaldo ile etkili geldi. Rakip yarı sahanın ilk metrelerinde topla buluşan Ronaldo müthiş bir süratle ceza sahasına çaprazdan sokulup şutunu çıkarttı. Ama vuruşu etkili olmayınca top farklı bir şekilde auta gitti.

JONES #39;TAN MÜTHİŞ GOL

64 #39;üncü dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Portekiz savunmasının uzaklaştramadığ topla buluşan Jermaine Jones, Nani #39;den sıyrılıp sağ ayağı ile uzak direk dibine müthiş bir füze gönderdi. Kaleci Howard #39;ın reaksiyon bile veremediği bu vuruş ağlarla kucaklaştı ve maça denge geldi, 1-1.

Portekiz bu gole hemen cevap vermek istedi. 66 #39;ıncı dakikada sağ kanattan ilerleyen Nani, Beasley #39;den sıyrılıp ortasını yaptı. Howard #39;ın arka direğe çeldiği topu Meireles önünde buldu. Sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta Howard, bir kez daha başarılıydı.

ABD PORTEKİZ #39;İ KRİZE SOKTU

Portekiz, beraberlik golünden sonra rakip kaleye yeniden yüklenmeye başladı. Ama Nani, Ronaldo ve Eder #39;den oluşan ileri üçlü kalabalık ABD savunması karşısında zorlandı. 80 #39;de sağ kanatta topla buluşan Nani, ceza sahası ön çizgisine kadar sokulup sol ayağı ile kaleyi yokladı ama vuruşu çerçeveyi bulmadı.

82 #39;inci dakikada sağ kanattan sıfıra inen Yedlin #39;in yerden ortasında savunmadan seken topu Bradley önünde buldu. Penaltı noktası civarında çektiği şut savunmadan sekip sola açıldı. Soldan topu alan Zusi, kale ağzına ortayı yaptı. Geriden gelen Dempsey, göğsüyle ağları havalandırarak takımını 2-1 öne geçirdi.

PORTEKİZ HAYATA TUTUNDU

Kalan bölümde Portekiz rakip kalede baskı kurup Ronaldo #39;nun önderliğinde rakip kaleye yüklenmeye başladı. 90+5 #39;inci dakikada sağ kanatta topla buluşan Ronaldo #39;nun müthiş ortasında Varela harika bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderip skora dengeyi getirdi, 2-2. Bu gol hem maçın skorunu ilan etti hem de Portekiz #39;in umutlarını son maça taşımasını sağladı.

Son maçlar öncesi Portekiz #39;in ve Gana #39;nın 1 #39;er ABD ve Almanya #39;nın ise 4 #39;er puanı bulunuyor.

SÜPER LİG #39;DE FORMA GİYEN İSİMLER NE YAPTI?

Fenerbahçe forması giyen Meireles ve Bruno Alves Portekiz #39;de ilk onbirde maça başladı. Meireles, 69 #39;uncu dakikada yerini Varela #39;ya bırakırken Bruno Alves, 90 dakika forma giydi. ABD #39;de de geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Beşiktaş #39;ta forma giyen Jermaine Jones ilk onbirde forma giydi. Takımının beraberlik golünü kaydeden oyuncu, 90 dakika sahada kaldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Portekiz Sallandı Ama Yıkılmadı: 2-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement