Royal Halı Gaziantep - Tofaş Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

Royal Halı Gaziantep - Tofaş Maçının Ardından

Royal Halı Gaziantep - Tofaş Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi’nin ilk yarısının son haftasında Royal Halı Gaziantep evinde ağırladığı Tofaş’ı 85-68 mağlup etti.

11.01.2014 20:13

Beko Basketbol Ligi'nin ilk yarısının son haftasında Royal Halı Gaziantep evinde ağırladığı Tofaş'ı 85-68 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Royal Halı Başantrenörü Jurij Zdovc yeni alınan oyuncunun adaptasyon probleminden dolayı karar vermekte zorlandığını aktararak, "Soyunma odasında da söylediğim gibi oyuncular kazandı. Oyuncularımızın iki yüzünü gördük bugün. İlk devre biraz çekingen oynadılar. İkinci devrede agresif olarak oynadılar. Tabi farklı kazandık ama maçın nasıl olduğunu gördünüz. Bu fark aslında çok gerçekçi değil. Birçok problem yaşadık yeni oyuncudan dolayı. Yeni oyuncunun adaptasyon sürecinden dolayı. Benim için bu maçta karar vermek çok zordu çünkü daha önceden Uğur çok iyi oynuyordu. Şimdi Barış'ı getirdik. Çok tecrübeli bir oyuncu. Açıkçası ikisi arasında kaldım. Hangisinin ne zaman oynayacağına karar vermekte çok zorlandım" şeklinde konuştu.

Royal Halı Gaziantep Basketbolcusu Sertaç Şanlı ise son haftalarda bir çıkış yakaladıklarını, maça istedikleri gibi başlayamamalarına rağmen iyi bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bizim için önemli bir maçtı. Son haftalarda bir çıkış yakaladık. Bunu devam ettirmek istiyorduk. Maça istediğimiz gibi başlayamadık. Defansta basit hatalar yaptık. İkinci yarıda sergilediğimiz oyunu oynadık. İyi bir galibiyet aldık. Çok önemli bir galibiyet aldık. Tofaş'ı da mücadelelerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

TOFAŞ CEPHESİ

Tofaş Başantrenörü Ahmet Çakı, kaybettiklerinden dolayı üzüldüklerini, ligin ikinci yarısındaki maçlara bakacaklarını ifade ederek, Gaziantep ekibini tebrik ettiklerini belirtti.

Çakı, mücadelenin ilk ve ikinci yarısının tamamen farklı olduğunu kaydederek, "İlk yarısı tamamen bizim kontrolümüzde geçen 3 sayı ile de olsa önde kapattığımız devreydi. Ama ikinci yarıda biz ilk yarıda yaptığımızın tersine bir oyun oynayıp, beraber oynamaktan uzaklaşıp hem asist sayımızı hem ribaund sayımızı düşük alınca Royal Halı Gaziantep'te iyi bir takım. İyi bir kadrosu var; tecrübeliler. İkinci yarıda oyunu kontrol edebildiler. Antep iyi mücadele etti. Hak etti" şeklinde konuştu.

Maçın ikinci yarısında istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını aktaran Çakı, "Ortaya koymamız gereken organizasyonu, takım halinde paylaşmayı yeteri seviyede yapamadık. O yüzden üzgünüm. Antep takımını tebrik ediyorum. Onlar da iyi maç oynadılar. Artık ligin ikinci yarısındaki maçlara bakacağız" dedi.

Tofaş oyuncusu Samet Geyik de ikinci yarıda çok kötü savunma yaptıklarını vurgulayarak, "İlk yarıda oynadığımız oyunu ikinci yarıda devam ettiremedik. İkinci yarıda çok kötü savunma yaptık ve dağıldık. Antep'te ikinci yarıya oranla hücumda daha iyi oynadı. Kötü oynadık. Yapacak bir şey de yok. Telafi edeceğiz. Başka bir açıklaması da yok. Telafi edip; ikinci yarıda üst sıralara girmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Royal Halı Gaziantep - Tofaş Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement