Serena Williams Elendi - Son Dakika
Spor

Serena Williams Elendi

Serena Williams Elendi

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda Bugün Tek Erkekler ve Tek Bayanlarda 4 Çeyrek Final Müsabakası Oynandı.

02.06.2010 22:46

Sezonun ikinci Grand Slam organizasyonu olan Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda bugün tek erkekler ve tek bayanlarda 4 çeyrek final müsabakası oynandı.

Turnuvaya 11. gününde veda eden en büyük isimlerden biri, bayanlarda dünya klasmanının 1 numarası olan ve turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan Amerikalı Serena Williams oldu. Williams, 7 numaralı seribaşı Avustralyalı Samantha Stosur'a 6-2, 6-7 ve 8-6'lık setlerle 2-1 boyun eğdi ve Roland Garros'da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çeyrek finalden öteye geçemedi.

Bir önceki turda, kariyerinde 4 Roland Garros şampiyonluğu bulunan Belçikalı raket Justine Henin'i yenen Stosur, maça hızlı başlayan ve cesur oynayan taraf oldu. Stosur, bu seti müthiş forehand vuruşlarıyla 6-2 kazandı. Willams, bir sonraki seti 7-6 kazanarak ve setlerde 1-1 eşitliği sağladı. Gerilimli geçen 3. sette Willams, maçı kazanması için gereken son sayıyı, topu az farkla dışarı göndererek elde edemedi. Bu dakikadan sonra Stosur, maçın başındaki performansını tekrar yakaladı ve üst üste yaptığı başarılı çarpraz vuruşlarla rakibinin servisini kırarak sette durumu 7-6'ya getirdi. Stosur, kendi servisinde de rakibine üstünlük sağladı ve seti 8-6 maçı 2-1 kazanarak ismini yarı finale yazdırdı.

Maçın geneline bakıldığında Willams, 6'ya karşılık 13 ace ile oynadı. 9 kez çift hata yapan Willams maçı 46, Stosur ise 24 basit hata ile tamamladı.

Bayanlarda diğer yarı finalist, Kazak tenisçi Yaroslava Şedova'yı 2-0 yenen 4 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankoviç oldu. Jankoviç, setleri 7-5 ve 6-4 kazandı.

Erkeklerde ise günün sürprizini, 3 numaralı seribaşı Novak Djokoviç'i yenen Avusturyalı tenisçi Jurgen Melzer gerçekleştirdi.

Melzer, 4 saat 25 dakika süren maçta 2-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 3-2 yenmeyi başardı ve kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında yarı finale yükseldi.

22 numaralı seribaşı Melzer, ilk iki seti 6-3 ve 6-2 kaybetti. Setlerde durumun 2-0'a gelmesiyle yarı finalde Nadal-Djokovic eşleşmesine kesin gözüyle bakılırken Melzer imkansız olarak görüleni gerçekleştirdi ve sonraki setleri 6-2, 7-6 ve 6-4 alarak maçı 3-2 kazandı. Maçı Melzer 9, Djokovic 4 ace ile tamamladı. Melzer, basit hatalarda da 62'ye karşılık 59 ile üstünlük sağlayan taraf oldu.

Erkeklerde günün diğer çeyrek final karşılaşması 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal ile 19 numaralı seribaşı Nicolas Almagro arasında oynandı. İspanyol raket Nadal, vatandaşı Almagro'yu 7-6, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 3-0 yenmeyi başardı ve yarı finale yükseldi.

Tek erkeklerde yarı final müsabakaları Robin Soderling ile Tomas Berdych ve Jurgen Melzer ile Rafael Nadal arasında oynanacak. x

Tek bayanlarda ise finale isimlerini yazdıracak oyuncular, Samantha Stosur-Jelena Jankoviç ve Francesca Schiavone-Elena Diementieva maçlarından sonra belli olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Serena Williams Elendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement