Son Örneği Başarısız Olmuştu - Son Dakika
Spor

Son Örneği Başarısız Olmuştu

Son Örneği Başarısız Olmuştu

Fenerbahçe'nin yeni teknik adamı olması beklenen İsmail Kartal'ın teknik adamlık kariyerini İsmail Kartal'ın teknik adamlık kariyerini inceledik.

11.08.2014 11:39  Güncelleme: 11:51

Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın istifasıyla büyüyen deprem sonrası yeni teknik adam henüz açıklanmazken, ön plana çıkan İsmail Kartal ismi soru işaretleri oluşturuyor.

Kariyerinde yaşadığı en büyük başarı Sivasspor'u Süper Lig'e çıkartmak olan ancak Süper Lig'de teknik adam olarak tek bir maça bile çıkmayan Kartal'ın bu göreveği kaldırıp kaldıramayacağı tartışmaları taraftarları ikiye bölmüş durumda.

Son takımı Anadolu Selçukluspor

İsmail Kartal'ın birinci adam olarak görev yaptığı son takımın görev süresi esnasında (2009-2010 sezonu) Türkiye 2.Ligi 2.Grup'ta mücadele eden Anadolu Selçukluspor olması, doğru tercih olup olmadığının sorgulanmasına neden oluyor.

Dört farklı hocayla çalıştı

Fenerbahçe'de Todor Veselinovic, Joachim Löw, Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal olmak üzere beş farklı teknik adamın yardımcılığını yapan Kartal, sarı lacivertli takımda antrenör olarak geçirdiği 7 sezonda 2 şampiyonluk yaşadı.

Efsane kadronun beşinci hocası olacak

Kartal sarı lacivertli takımın teknik direktörü olması halinde Fenerbahçe'nin 103 gollü şampiyon olduğu 1988-1989 sezonundaki efsane kadrosundan bu görevi üstlenen beşinci isim olacak. Aziz Yıldırım daha önce aynı kadrodan Rıdvan Dilmen, Turan Sofuoğlu, Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman'a da şans tanımış, hatta 1996-1997 sezonunda efsane kadronun teknik direktörü hocaların hocası Todor Veselinovic'e de görev vermişti.

Yanal marka olmuştu

İsmail Kartal için her ne kadar "Ersun Yanal da Fenerbahçe'ye gelmeden önce şampiyonluk yaşayamamıştı" savunması yapılsa da Fenerbahçe öncesi kariyerinde şampiyonluğu bulunmayan Yanal'ın Gençlerbirliği gibi mütevazı bir takımı Süper Lig'de şampiyonluğa oynatarak UEFA Kupası'nda büyük takımları elemesi Türk futbolunda iz bırakmıştı. Türkiye Milli Takımı ve Trabzonspor teknik direktörlüğü gibi önemli görevler de üstlenen Ersun Yanal, Fenerbahçe teknik direktörlüğüne adım adım büyüyerek gelmişti.

Son örneği başarısız olmuştu

Fenerbahçe'de yardımcı antrenörken birinci adamlığa yükselen son isim Werner Lorant'ın kovulmasının ardından Oğuz Çetin olmuş, tıpkı İsmail Kartal gibi daha önce Süper Lig'de teknik adamlık deneyimi olmayan efsane futbolcunun Fenerbahçe tenik adamlığı kariyeri sadece 10 hafta sürmüştü. 10 hafta sonunda 3 galibiyet, 3 beraberlik, 4 yenilgiyle görevden ayrılan Çetin, yerini altyapı sorumlusu Tamer Güney'e bırakmıştı. Fenerbahçe'nin altıncı sırada tamamlayarak Avrupa Kupaları'na katılma hakkı kazanamadığı söz konusu 2002-2003 sezonunda Gençlerbirliği ile şampiyonluğa oynayan Ersun Yanal, deplasmana geldiği Kadıköy'de Fenerbahçeli taraftarlar tarafından göreve davet edilmişti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Son Örneği Başarısız Olmuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement