Spor Toto 3. Lig - Son Dakika
Spor

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig

Son 3 sezonda Süper Lig'den Spor Toto 3.Lig'e kadar düşen Diyarbakırspor'un içinde bulunduğu mali krizden kurtulması için alacakları olanların alacaklarından vazgeçmeleri istendi.

24.05.2012 16:31

Son 3 sezonda Süper Lig'den Spor Toto 3. Lig'e kadar düşen Diyarbakırspor'un içinde bulunduğu mali krizden kurtulması için alacakları olanların alacaklarından vazgeçmeleri istendi.

Yeşil-kırmızılı kulübün basın sözcüsü Kenan Aksu yaptığı açıklamada, Diyarbakırspor'u bekleyen en büyük tehlikenin transfer yasağının devam etmesi ile bazı futbolcuların yaş haddinden ötürü oynayamayacak olması olduğunu belirtti. Basın sözcüsü Aksu, gayri resmi rakamlara göre kulübün 20 milyon TL borcu olduğunu ifade ederek, "20 Milyon TL'nin yaklaşık 10 milyonu şahıs alacakları. Anaparası yaklaşık yüzde 30, faizleri ise yüzde 70'e yakın olan borcun ortadan kaldırılması için özelikle yönetici borçlarının silinmesi şart. Takımın 3.Lig'e düşmesi, transfer yasağı olması, kalıcı gelir kaynakları bulunmaması gibi nedenlerden dolayı tek kurtuluş yolu kulübün borçsuz hale getirilmesi gösteriliyor. Borçların temizlenmemesi halinde Diyarbakırspor'un bu borç altında yola devam edemeyecek. Takımın en deneyimli isimleri arasında olan Osman ve Erkan gelecek seneye yok. Nedeni de bu iki futbolcunun 30 yaşın üstünde olması. 3.Lig kriterlerine göre 30 yaşın üzerinde olan futbolcular bu ligde oynayamaz. Transfer yasağı Ocak 2013'te sona erecek olan Diyarbakırspor'da bazı futbolcuların Ali Yıldırım, Samet Akınay, Mustafa Kuru ve Suat Mutlu'nun sözleşmeleri 3 1 Mayıs'ta sona eriyor" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Spor Toto 3. Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement