Torku Konyaspor'da Hedef Şampiyonluk - Son Dakika
Spor

Torku Konyaspor'da Hedef Şampiyonluk

Torku Konyaspor\'da Hedef Şampiyonluk

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, kulübün borcunun ödenmesine katkı sağlamak için maçları kazanmaları gerektiğini ve bu yıl mutlaka şampiyon olmak istediklerini söyledi.

10.10.2012 16:45

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, kulübün borcunun ödenmesine katkı sağlamak için maçları kazanmaları gerektiğini ve bu yıl mutlaka şampiyon olmak istediklerini söyledi. Futbolcuların çoğunun sakatlanmasını şansızlık olarak değerlendiren Özkara, sakatların çoğunun antrenmanlara çıkmaya başladığını belirtti.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, kulüp binasında basın toplantısı düzenledi. Mali sorunlardan, futbolcuların sakatlığına kadar birçok konuyu anlatan Özkara, tek hedeflerinin Süper Lig olduğunu vurguladı. Bu sene arzu ettikleri gibi lige başlamadıklarını ifade eden Özkara, "Ondan sonra çabuk toparlandık. Geçen seneki oyuncu kadromuzu koruyarak bir kadro oluşturduk. 6 maçta 8 puan aldık. Maç başına baktığınız zaman her yıl 2 puan ortalamasını tutturan şampiyon oldu. Biz şuan 4 puan geriden gidiyoruz. 2 puan ortalamasını tutturmaya çalışacağız. 4 haftada futbolcularımızın ortaya koyduğu mücadele, kazanmayı öğrenme, gol yememe adına yaptıkları bizi memnun ediyor. Son 4 maçta 1 gol yedik. İnşallah daha fazla gol atmaya çalışacağız. Geçen yıl transfer yasağı nedeniyle oyun formatı farklıydı. Bu yıl oyun formatımız daha farklı. Rakibi ileride basan, daraltan, bol pas yapan futbol anlayışını sergilemeye çalışıyoruz. Değişimler kolay olmuyor ama her geçen gün üzerine koyuyoruz" dedi.

"KONYASPOR'U MUTLAKA ŞAMPİYON YAPMAMIZ LAZIM"

Takımın çoğunluğunun genç olduğuna değinen Özkara, "Yaş ortalamamız iyi. Oyuncularımızdan Kaya, Erdal ve Erdinç dışında diğerleri 91 ve 92'li. Milli takıma giden oyuncularımız var. Biz sahada takım ruhunun sonucu değiştirdiğini düşünüyoruz ve birliktelikten memnunuz. Sahada başarılı olmamız, Konyaspor'u mutlaka şampiyon yapmamız lazım. Başka çaremiz yok. Herkesin desteğini bekliyoruz. Borç içinde mücadele ediyoruz ama maç primlerinde sorun yaşamıyoruz. Yönetim kurulumuz hiç aksatmıyor" şeklinde konuştu.

"ŞANSIZ BİR SAKATLIK DÖNEMİ GEÇİRİYORUZ"

Takımdaki sakatlıklarla ilgili de bilgi veren teknik direktör Hüsnü Özkara, "Sezon başında ameliyat olduğunu bildiğimiz ve tedavisi süren bir Semih vardı. Onu bilerek aldık. Ama diğer oyuncularımız sağlıklı ve sakatlıkları yoktu. Abdülkerim Bardakçı belinin üzerine düştü sakatlandı. Diğer oyuncularımız Erkan Sekman, Ali Turan, Bilal Aziz, Ali Dere, Serkan Şahin ve Neca ikili maçlarda ve antrenmanlarda ikili mücadelelerde sakatlandı. Geçen hafta biz 18 kişiydik, 19'uncu oyuncumuz yoktu. Geçmişten alınmış bir sakat oyuncumuz yok. Bu oyuncularımızın sakatlanmasını aksilik ve şansızlık olarak değerlendiriyorum. Ben bu şekilde hiç yaşamadım, şanssızlık diyorum sadece. Dün de Bilal Aziz'e tedbir kararı geldi. Bazı futbolcularımız takımla antrenmanlara başladı" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Torku Konyaspor'da Hedef Şampiyonluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement