Turkcell'li Milliler Rekor Kırdı - Son Dakika
Spor

Turkcell'li Milliler Rekor Kırdı

Turkcell\'li Milliler Rekor Kırdı

Turkcell’in desteklediği yüzme projesi kapsamında dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman tarafından çalıştırılan milli yüzücüler, Turkcell Türkiye Yüzme Şampiyonası’na damga vurdu.

11.08.2014 13:09

Turkcell'in desteklediği yüzme projesi kapsamında dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman tarafından çalıştırılan milli yüzücüler, Turkcell Türkiye Yüzme Şampiyonası'na damga vurdu.

Turkcell'in, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliği ile geçtiğimiz yıl hayata geçirilen projenin ilk sınavında 5 milli yüzücü 6 Türkiye rekoru ve 10 altın madalya ile rekor kırdı. Bob Bowman ile ABD'nin Baltimore şehrinde 6 ay eğitim gören 5 milli sporcu Doğa Çelik, Alpkan Örnek, Nezir Karap, Kaan Özcan ve Samet Alkan, 6 Türkiye rekoru ve 9 altın madalyayla 2016 Olimpiyatları yolunda umut verdi.

24 ilden 73 takımın katıldığı ve 404 erkek, 191 bayan olmaz üzere toplam 595 yüzücünün mücadele ettiği Turkcell Türkiye Yüzme Şampiyonası birbirinden heyecanlı yarışmalara sahne oldu. Yarışmalar sonunda, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dereceye giren yüzücülere madalyalarını takdim etti.

Baltimore'da eğitim alan milli sporculardan Nezir Karap, açık yaş kategorisinde 400, 800 ve 1500 metre serbest stilde; Samet Alkan 15-16 yaş kategorisinde 200 ve 400 metre bireysel karışıkta; Doğa Çelik açık yaşta 200 metre serbestte Türkiye rekoru kırdı. Öte yandan, açık yaş kategorisinde 200 ve 400 metre bireysel karışıkta Alpkan Örnek ve 15-16 yaş kategorisinde 200 metre serbestte Samet Alkan altın madalya kazandı.

Turkcell Akıllı Kadınlar Kulübü tarafından 5 gün boyunca Gençler kategorisinde şampiyonada en yüksek FIN puanını elde eden iki sporcu, annesiyle birlikte Almanya'nın başkenti Berlin'deki Avrupa Yüzme Şampiyonası yarışlarını 20-22 Ağustos tarihlerinde yerinde izleme fırsatı elde etti. Ayrıca Akıllı Kadınlar Kulübü, yarışları tribünde takip eden üç anneye de tablet hediye etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Turkcell'li Milliler Rekor Kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement