Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası Sakarya'da Tamamlandı - Son Dakika
Spor

Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası Sakarya'da Tamamlandı

Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası Sakarya\'da Tamamlandı

Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başlayan Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası bugün gerçekleştirilen müsabakalarla tamamlandı.40 bölgeden 323 sporcunun katıldığı müsabakalarda Ankara ve İstanbul 3, Sakarya ve Kocaeli 2,...

26.01.2013 18:09

Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başlayan Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası bugün gerçekleştirilen müsabakalarla tamamlandı. 40 bölgeden 323 sporcunun katıldığı müsabakalarda Ankara ve İstanbul 3, Sakarya ve Kocaeli 2, Kayseri ve Erzurum da birer Türkiye Şampiyonu çıkardı.

Şampiyonanın, Türk Milli Takımı seçmelerine katılacak sporcuları belirlemek açısından önemli olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan: "Bu Şampiyonanın önemi Avrupa Şampiyonasında, Akdeniz Oyunlarında ve İslam Oyunlarında yarışacak sporcuları ve aday kadroyu belirlemek daha sonra da yarışacakları belirlemek

olması nedeniyle önemli olması. Yani buranın en önemli özelliği Avrupa Şampiyonası'nda Akdeniz oyunlarında yarışacak sporcuları ve aday kadroyu belirlemek daha sonra da yarışacakları belirlemek. Müsabakalar gerçekten çok iyi gidiyor. Sakarya'nın güzel ev sahipliği var. Organizasyonumuz çok akıcı, hiçbir aksaklık olmadan gayet iyi bir şekilde devam ediyor. Sporcularımızın performansları bizi ilerisi için umutlandırıyor. Özellikle genç sporcuların ortaya koydukları performans ortaya koydukları mücadele gücü bizi yarınlar için daha da umutlandırıyor. İnşallah önümüzdeki şampiyonalarda ülkemize ciddi madalyalar kazandırmaya devam ederiz" dedi. 24 Ocak'ta Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda başlayan Türkiye Büyükler ve veteranlar Karate Şampiyonası bugün gerçekleştirilen müsabakalarla tamamlandı. Yapılan müsabakalarda dereceye girenler şöyle:

Bay Kata: 1. Mehmet Yakan (Kocaeli), 2. Arslan Çalışkan (Kayseri), 3. Ali Sofuoğlu (İstanbul), 3. Ali Gökhan Aklan (Ankara)

Bayan Kata: 1. Kübra Akarsu (Ankara), 2. Dilara Bozan (İzmir), 3. Büşranur Kılıç (Trabzon), 3. Ayşegül Karacalar (İstanbul)

Bayan Kumite 50 Kg: 1. Serap Özçelik (Ankara), 2. Büşra Tosun (Sakarya), 3. Sevil Baş (İstanbul), 3. Asunur Yıldırımer (Kocaeli)

Bayan Kumite 55Kg: 1. Tuba Yenen (Kocaeli), 2. Aydan Akbulut (Erzurum), 3. Emine Bahar Erkan (Sakarya), 3. Kardelen Tanya Şamdan (Kocaeli)

Bayan Kumite 61 Kg: 1. Merve Şengel (Kayseri), 2. Hiranur Saruhan (İstanbul), 3. Merve Baltay (Ankara), 3. Ece Yaşar (Ankara)

Bayan Kumite 68 Kg: 1. Hafsa Şayda Burucu (Sakarya), 2. Burcu Özlükan (İstanbul), 3. Elif Ay (Düzce), Özge Yüksel (Düzce)

Bayan Kumite +68 Kg: 1. Meltem Hocaoğlu (İstanbul), 2. Müge Karamehmetoğlu (İstanbul), 3. Sena Yılmazlar (Kocaeli), 3. Hilal Gök (İstanbul)

Bay Kumite 60 Kg: 1. Aykut Kaya (İstanbul), 2. Yusuf Şişman (İstanbul), 3. Eyüp Güler (İstanbul), Selçuk Aksu (İstanbul)

Bay Kumite 67 Kg: 1. Ömer Kemaloğlu (Ankara), 2. İdris Demir (İstanbul), 3. Mustafa Şahin (Bayburt), 3. Adil Alişiroğlu (Bursa)

Bay Kumite 75 Kg: 1.Necati Pınarbaşı (Erzurum), 2. Haldun Alağaş (Kayseri), 3. Alperen Doğan (Bursa), 3. Müslüm Baştürk (İstanbul)

Bay Kumite 84 Kg: 1. Aykut Usda (İstanbul), 2. Gökhan Gündüz (Kayseri), 3. Osman Özmen (Kayseri), 3. Murat Salih Kurnaz (İstanbul)

Bay Kumite +84 Kg: 1. Enes Erkan (Sakarya), 2. Yaser Şahintekin (İstanbul), 3. Hakan Yerebakan (İstanbul), 3. Halil İbrahim Yalçınkaya (Gaziantep)

27 Ocak Pazar Günü Türkiye Karate Milli Takımı seçmeleri gerçekleştirilecek. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonası Sakarya'da Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement