Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonasından görüntüler Açılış seremonisinden görüntüler Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doçent Dr. Metin Şahin'in konuşması Marmaris'te devam eden Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası açılış seremonisi gerçekleştirildi.

02.06.2016 20:15

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonasından görüntüler

Açılış seremonisinden görüntüler

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doçent Dr. Metin Şahin'in konuşması Marmaris'te devam eden Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Şampiyonanın dördüncü gününde yıldız kızlar +59 kiloda Berra Nur Çiftçi (İstanbul Beykoz Belediyespor), erkekler 33 kiloda Server Balaban (Kocaeli Derince Spor), 65 kiloda Muaz Yetimoğlu (İstanbul Bahçelievler Belediyespor) Türkiye Şampiyonu oldular.

Marmaris Amiral Orhan Aydın Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonanın açılış seremonisine Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doçent Dr. Metin Şahin, kurum müdürleri ve sporcular katıldı.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doçent Dr. Metin Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, Marmaris'te 2 bin 200 sporcu ile Türkiye Şampiyonası gerçekleştirdiklerini belirterek bunun bir gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Gençlerin sosyal gelişimlerindeki en önemli faktörün spor olduğuna değinen Şahin, "Tekvando sadece yarışmayı amaçlamaz. Aynı zamanda kişisel gelişimi, hayata hazırlanmasına yardımcı olur. Bu konu da tüm antrönerlerimiz sosyal ve kültürel eğitim almaktadır. Çocuklarımızı sadece kazandırmak için buralara getirmiyoruz. Onları geliştirmek onları büyütmek ve iyi vatandaş olmaları için burada bulunduruyoruz." dedi.

Şahin velilere seslenerek, "Çocuklarımız kaybettiği zaman üzmeyin onları, sizde üzülmeyin. Çünkü tekvando da kaybeden yoktur. Burada yaşananlar bir eğitimdir. Burası onlara bir yoldur. biz çocuklarımızı bu spor vasıtasıyla büyütüyoruz. Ülkemize kazandırıyoruz." diye konuştu.

-"Avrupa'da tarih yazdık"

Avrupa şampiyonasında Türk Milli Takımı'nın başarılarında değinen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; "Geçen hafta Avrupa'da Türk Milli Takımı 48 ülke içinde 2 altın üç gümüş ve iki bronzla tarih yazmıştır. Bu sizlerin eseridir. Başarıda kendimizle gurur duyacağız sevinci de üzüntüyü de birlikte yaşayacağız. Bu ülkenin gençliği kendisine değer verildiği zaman çok büyük başarılara imza atmıştır. Kendimize güvenmemiz ve hiç kimseyi kendimizden büyük görmememiz lazım ama kimseyi de küçük de görmememiz lazım."

-"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz"

Şahin gençlere de seslenerek, "Gençler daha yolun başındasınız kazandınız diye çok sevinmeyin kaybettik diyede çok üzülmeyin. Bugün kazananları kutlarken kaybedenleri de kutluyorum. Bize ev sahipliği yapan Marmaris'e teşekkür ederken bizlere her daima destek olan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da verdiği destekler için şükranlarımı sunuyorum. " şeklinde konuştu.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel de konuşmasında Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapmaktan Türkiye'nin geleceği şampiyonları ağırlamaktan mutlu olduklarını belirterek tüm sporculara başarılar diledi.

Şampiyonanın üçüncü gününde dereceye giren sporculara düzenlenen podyum töreniyle madalyalarını, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doçent Dr. Metin Şahin ve protokol üyeleri verdiler.

Şampiyonanın üçüncü gününde alınan sonuçlar şöyle:

Erkekler:

33 kilo

1. Server Balaban (Kocaeli Derince Spor)

2.Mevlüt Kahraman (Niğde Belediyespor)

3.Mer Dönmez (Ankara Adliyespor)

3.Serhat Enes Kaplan (Ankara Çınar Spor)

65 kilo

1. Muaz Yetimoğlu (İstanbul Bahçelievler Belediyespor)

2. Hüseyin Çağrı Kocaman (Ankara Ego Spor)

3.Tunahan Kozan (Karaman Özel İdare Spor)

3.Temel Kılıç (Bursa Emek Spor)

Kızlar:

+59 kilo

1.Berra Nur Çiftçi (İstanbul Bekoz Belediyespor)

2.Helin Biçen (İzmir Atak Spor)

3.Zehra Gündüz (Gaziantep Araban Belediyespor)

3. Hümeyra Kar (İstanbul Tuzla Belediyespor)

Şampiyona, 4 Haziran Cumartesi günü erkekler +65 kilogram, bayanlar 37 kilogram müsabakalarıyla son bulacak.

Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement