Yeni Dönem Başlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yeni Dönem Başlıyor

Yeni Dönem Başlıyor
15.11.2013 10:16

2014 Dünya Kupası'na katılma hakkını elde edemeyen A Milli Takım, 2016 yolunda ilk sınavına çıkıyor. Adana'da özel maçta Kuzey İrlanda'yı konuk edecek olan Ay-Yıldızlı takımda çok sayıda yeni isim de bulunuyor.

2014 Dünya Kupası Finalleri'ne katılma hakkı elde edemeyen Türk Milli Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesi ilk hazırlık maçında Adana'da Kuzey İrlanda ile karşılaşıyor.

Adana 5 Ocak Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve Kanal D'den canlı yayınlanacak olan maçı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Bas Nijhuis yönetecek. Nijhuis'in yardımcılıklarını Rob van de Ven ile Charles Schaap yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Dennis Higler olacak.

511. maç

A Milli Futbol Takımı, Kuzey İrlanda ile bu gece Adana'da oynayacağı özel maçla birlikte 511. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 90 yıllık tarihinde 269'u resmi, 241'i özel olmak üzere geride kalan 510 maçta 184 galibiyet alırken, 120 kez berabere kaldı, 206 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip 218'i deplasmanda, 217'si iç sahada, 75'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 674 gol attı, kalesinde 758 gol gördü.

Farklı isimler

A Milli Futbol Takımı'nın Kuzey İrlanda ve Belarus ile yapacağı özel maçlar için belirlenen aday kadrosunda 9 futbolcu ilk kez yer alıyor.

Çaykur Rizespor'dan Koray Altınay, Eskişehirspor'dan Tarık Çamdal ve Aytaç Kara, Fenerbahçe'den Salih Uçan, Gençlerbirliği'nden Uğur Çiftçi, Kardemir Karabükspor'dan İshak Doğan, Kasımpaşa'dan Adem Büyük, Sivasspor'dan Aydın Karabulut ve Trabzonspor'dan Zeki Ayvaz, A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından ilk kez kadroya çağrılan isimler oldu. Ayrıca, Bursasporlu Serdar Aziz, Çaykur Rizespor'dan Serkan Kırıntılı ve Trabzonspor'dan Aykut Demir de daha önce A Milli Takım kadrosuna çağrılsa da henüz ay-yıldızlı formayı giymedi.

Öte yandan aday kadroda yer alan milli oyuncular içerisinde en tecrübeli isim olarak Arda Turan göze çarparken, ilk kez kadroda olmanın heyecanını yaşayan Salih Uçan da takımın en genç ismi olarak dikkati çekiyor. Bilal Kısa ise yaklaşık 7,5 yıl aradan sonra yeniden A Milli Takım kadrosuna çağrıldı.

İlk 11'ler

A Milli Takım'ın Kuzey İrlanda karşısına kalede Tolga, defansta Gökhan, Semih, Ersan, Caner, orta sahada Adem, Mehmet Topal, Oğuzhan, Arda, hücumda ise Burak ve Umut'tan kurulu kadrosu ile çıkması bekleniyor. Konuk Kuzey İrlanda'nın olası 11 ise Carroll, Hodson, McArdle, Hughes, Lafferty, Clingan, Baird, Evans, Davis, McGinn, Paterson

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Yeni Dönem Başlıyor - Son Dakika


Advertisement