Apple Watch İçin Geliştirici Paketi Watchkit Yayınlandı - Son Dakika
Teknoloji

Apple Watch İçin Geliştirici Paketi Watchkit Yayınlandı

Apple Watch İçin Geliştirici Paketi Watchkit Yayınlandı

Apple firması, 2015 başında piyasaya çıkacak akıllı saati Apple Watch'a uygulama geliştirilmesi için gerekli yazılım paketi WatchKit'i sundu.

19.11.2014 11:18

Apple firması, 2015 başında piyasaya çıkacak akıllı saati Apple Watch'a uygulama geliştirilmesi için gerekli yazılım paketi WatchKit'i sundu.

WatchKit adındaki bu SDK (Software Development Kit – Yazılım Geliştirme Kiti), şu anda geliştiricilerin kullanımına açılan iOS 8.2 sürümü Beta versiyonu ile birlikte indirilebiliyor. Bu paket sayesinde şu anda Apple Watch'a uygulama yazmak isteyen geliştiriciler işe başlayabilirler.

WatchKit dahilinde Apple Watch'a yazılım hazırlamak için gerekli araçlar, klavuzlar, PSD şablonları ve akıllı saat için üretilmiş "San Fransisco" isminde yeni bir font ailesi geliyor. WatchKit'i indirip kullanmaya başlamak için Apple'a kayıtlı bir geliştirici olmanız gerekli. Ama merak edenler en azından tasarımla ilgili ana bilgileri içeren "Apple Watch Human Interface Guidelines" isimli arayüz tasarım klavuzunu, buraya tıklayarak okuyabilirler.

Geliştiricilerin özellikle dikkat etmesi gereken nokta, Apple Watch'un 38 mm ve 42 mm olmak üzere iki farklı boyu olduğu için, grafik öğelerinin piksel olarak değişmesi olacak. Yani bu akıllı saat için uygulama geliştirirken, iki versiyonu için aynı anda düşünmek ve planlamak gerekecek.

Ama klavuza bakılırsa, Apple Watch için planlanan uygulamaların çoğu, bilgisayarımızda veya akıllı cihazlarımızda kullandığımız küçük "widget" türü şeyler olacak. Yani bize kısa ve kolay bilgiler veren, basit işlemleri yapmamızı sağlayan, sade arayüzlü programcıklar. Bunların nasıl bir şekil alacağını, cihazın 2015 ilk yarısındaki piyasaya çıkış zamanında göreceğiz.

The post Apple Watch İçin Geliştirici Paketi WatchKit Yayınlandı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Apple Watch İçin Geliştirici Paketi Watchkit Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement