Blackberry Henüz Pes Etmedi - Son Dakika
Teknoloji

Blackberry Henüz Pes Etmedi

Blackberry Henüz Pes Etmedi

BlackBerry kendi telefonlarını üretmeyi bırakmasına rağmen, yeni klavyeli bir telefon yapmaya söz veriyor!

15.11.2016 17:35

Ağustos'ta son "resmi cihaz"ı olan DTEK50'yi yayınladıktan sonra, eski telefon üreticisi BlackBerry vites değiştireceğini ve tamamen güvenlik ve yazılım üzerine yoğunlaşacağını söyledi.

Kendi telefonlarını üretmese de firma, BlackBerry isminin lisansını alarak başka şirketlerin bu isim altında telefon üretmesini ve satmasını sağlayacak (örneğin DTEK50 Alcatel tarafından tasarlanmıştı). Buna ek olarak, BlackBerry CEO'su John Chen yaptığı açıklamada, bu strateji ile fiziksel klavyesi olan yeni bir BlackBerry telefonun piyasaya çıkacağını söyledi.

Başka bir ayrıntıya girilmemiş olmasına rağmen, bu haber BlackBerry severlerin hoşuna gidecektir. Kariyerinin zirvesindeyken, şirketin telefonları iki farklı özelliği ile öne çıkıyordu; son derece güvenli yazılımı ve yazmayı kolay ve konforlu hale getiren fiziksel QWERTY klavyesi.

Klavyesi olan en son BlackBerry telefon 2015'de yayınlanan Priv'di. Bu cihaz aynı zamanda ilk Android kullanan BlackBerry telefondu. Satışları düşük olan cihazın az ilgi görmesinin temel sebebi eski müşterilerinin Android'e alışmakta zorluk çekmesi olabilir.

BlackBerry konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Blackberry Henüz Pes Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement