Açık kaynak kodlu yazılım üreticisi Mozilla, ABD'deki "casus yazılım" skandalının ardından manidar açıklamalar yaptı.
Gittikçe büyüyen NSA dinleme skandalından sonra hükumetin istediği her programa izleme yazılımı gömmeye izin veren bir yasanın üzerinde çalışması ABD'de büyük yankı uyandırmıştı. Mozilla'nın teknik başkanı Brendan Eich, açık kaynak kodlu olmayan her yazılımın içinde kötü amaçlı yazılım barındırabileceğini ve bunu bilmenin imkanı olmadığını açıkladı.
Kodlarını gizleyen yazılımlardan her zaman şüphe duyulması gerektiğini hatırlatan Brendan Eich'ın, bu imasıyla rakipleri Chrome ve IE tarayıcılarını kast ettiği çok açık. Brendan Eich, yazılım üreticilerin yasa gereği kodlarının içinde casus yazılım yerleştirmek zorunda kalabileceği ve üstelik bunu itiraf etmelerinin de yine yasak olduğunu vurgularken, açık kaynak kodlu yazılımların kodlarının kolayca incelenebilmesi nedeniyle güvenilir şekilde kullanılabileceğini hatırlattı.
Güvenlik yazılımlarının da açık kaynak kodlu yazılımların kaynak kodları ile kullanıcıların çalıştırdığı kodları karşılaştırarak zararlı yazılımları tespit etmesinin çok daha kolay olduğunu anlatan Brendan Eich, yazılım dünyasının geleceğinin açık kaynak kodunda yattığının altını çizdi.
Son Dakika › Teknoloji › Chrome ve Ie'ye Sert Yumruk! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?