Google Chrome, sesli okuma özelliği kazanıyor - Son Dakika
Teknoloji

Google Chrome, sesli okuma özelliği kazanıyor

Google Chrome, sesli okuma özelliği kazanıyor

Google Chrome, okuma modunda seslendirme özelliği sunmaya hazırlanıyor. Google'ın sunduğu yeni yüksek sesli okuma özelliği sayesinde internet sayfaları sanki birer sesli kitap gibi takip edilebilecek.

26.08.2023 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternet tarayıcılarında sunulan okuma modu, içerikleri rahatsız edici reklamlar olmadan takip edebilmeniz için oldukça güzel bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Pek çok popüler tarayıcı bu özelliğe uzun süredir sahip olsa da Google Chrome okuma modunu yakın zamanda sunmaya başladı.

Google Chrome, sesli okuma özelliği kazanıyor

Rakiplerine oranla okuma modunu daha geç sunmaya başlayan Google Chrome, arayı kapatmak için ise kolları sıvamaya başladı. Popüler internet tarayıcısı, okuma modunda seslendirme özelliği sunmaya hazırlanıyor.

Chrome for desktop will also have the option to "read aloud" articles, the initial implementation of this feature (in the Canary version) is pretty basic but it works, in this link you can see a video with the feature in action: https://t.co/UMAzrWKaWo

.https://t.co/Wha3AzI9gf pic.twitter.com/z8KMvtUsLI

— Leopeva64 (@Leopeva64) August 25, 2023

Google'ın sunduğu yeni yüksek sesli okuma özelliği sayesinde internet sayfaları sanki birer sesli kitap gibi takip edilebilecek. Google yeni özelliği şimdilik geliştiricilere sunulan Chrome Canary aracılığı ile test etmeye başladı. Çoğu internet tarayıcısında ise bu özelliğinn hali hazırda var olduğunu hatırlatalım.

Kullanıcılar mutlu: Sevilen Safari özelliği Google Chrome'a geliyor!

Henüz test aşamasında olan sesli okuma özelliği Leopeva64 isimli tarayıcı uzmanı tarafından paylaşıldı. Paylaşılan görselde, tarayıcının makaleyi sizin için yüksek sesle okumasını sağlamak için bu küçük oynat düğmesi göze çarpıyor.

Leopeva64'ün Reddit üzerinden paylaştığı video ise bu özelliğin henüz tam olarak hazır olmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Sesli okuma özelliğinde çıkan sesin oldukça robotik olduğunu söyleyebiliriz. Yapay zeka ve seslendirma konusunda ne çok yatırım yapan şirketlerin başında gelen ve birçok modeli bulunan Google'dan böyle bir seslendirme görmek bizleri oldukça şaşırttı.

Google Chrome, sesli okuma özelliği kazanıyor

Diğer yandan henüz geliştirme aşamasında olan bu özelliğin oldukça ilkel olması oldukça anlaşılabilir bir durum. İlerleyen dönemde Google'ın sesli okuma özelliğini çok daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkaracağını düşünüyoruz.

Google Chrome, okuma moduna eklediği özellikler ile rakiplerine yetişmeye çalışıyor. Peki siz Google Chrome ve yeni sesli okuma özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Google Chrome, sesli okuma özelliği kazanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement