Hideo Kojima, Konami'den Ayrılıyor - Son Dakika
Teknoloji

Hideo Kojima, Konami'den Ayrılıyor

Hideo Kojima, Konami\'den Ayrılıyor

MGS 5'in gelişim süreci tamamlandıktan sonra sıranın ayrılığa geleceği söyleniyor.

20.03.2015 12:17
Mahmut Saral - -

Kojima Productions ile yayıncı şirket Konami'nin arası açılmış gibi görünüyor. Bir süre önce gelen haberlerde, Metal Gear serisinin yaratıcısı ve Kojima Productions'ın patronu Hideo Kojima'nın Konami ile olan ilişkisini bitireceği ve firmadan ayrılacağı söyleniyordu. Bu konuda net olmasa da yeni bilgiler var.


Gamespot'un Konami'deki bir kaynaktan edindiği bilgilere bakılırsa, Kojima ve Metal Gear takımının üst düzey isimlerinin yakında Konami ile yolları ayrılacak. Kojima ve ekibi, şu an PC ve konsollar için hazırlanan Metal Gear Solid V üzerinde uğraşıyor ve ekip, oyunculara hak ettikleri gibi kaliteli bir oyun sunmayı amaçlıyor. Bu oyunun gelişim süreci bittikten sonra da Hideo Kojima'yla birlikte birçok üst düzey kişinin Konami'den ayrılacağı söyleniyor. Gamespot'un kaynaktan aldığı bilgiler bu yönde.


Zaten şu an bakıldığında, Metal Gear serisiyle ilgili internette yer alan yeni fotoğraflarda ve tasarımlarda Kojima Productions logosuna yer verilmiyor. Ayrıca Kojima'nın ofisinin Konami ile olan alakasını gösteren bilgiler de Twitter ve Konami'nin web sitesinden kaldırılmış durumda. Yani yakın zamanda bir ayrılığın olacağını doğrular hareketler bunlar.


Tabii şu an için "Konami ve Kojima, Metal Gear ürünlerini geliştirmeye ve destek vermeye devam ediyor" deniyor ve yakında yeni duyuruların geleceği de belirtiliyor.


Metal Gear Solid V, 1 Eylül'de konsollar için, 15 Eylül'de de PC için raflarda yerini alacak. Öte yandan, Konami'nin yeni hayatta kalma korku oyunu Silent Hills'te neler olacağı da merak konusu. Bilindiği gibi o oyunda da Hideo Kojima ve ekibinin emekleri bulunuyor.


Ekleme:


Konami'den bugün yeni bir açıklama geldi. Kotaku'da yer verilen açıklamaya göre MGS V'in çıkışının ardından Konami'den yeni MGS oyunları gelmeye devam edecek. Ancak bu yeni oyunlarda Kojima'nın büyük ihtimalle olmayacağı düşünülüyor. Yeni gelişmeler oldukça aktaracağız.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Hideo Kojima, Konami'den Ayrılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement