Hp Multi Jet Fusion, 3d Yazıcı Piyasasını Güçlendirecek - Son Dakika
Teknoloji

Hp Multi Jet Fusion, 3d Yazıcı Piyasasını Güçlendirecek

Hp Multi Jet Fusion, 3d Yazıcı Piyasasını Güçlendirecek

Yeni Multi Jet Fusion 3D yazıcı modeli ile piyasaya girmeye hazırlanan HP, benzeri cihazların 10 katı hız ve ayrıntı vaadi ile geliyor.

01.11.2014 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Multi Jet Fusion 3D yazıcı modeli ile piyasaya girmeye hazırlanan HP, benzeri cihazların 10 katı hız ve ayrıntı vaadi ile geliyor.

Küresel 3D yazıcı sektörü her gün yeni gelişmelerle hızla şekilleniyor. Bu hafta gördüğümüz bir rapora göre, 3D yazıcı pazarı 2015 yılında iki katına çıkacak. Ayrıca her gün başka bir teknoloji firmasının bu alandaki ürününe tanık oluyoruz. Bir yandan da devamlı Kickstarter projeleri ile yeni 3D yazıcı modelleri satılıyor. HP de bu pazarı güçlendirmek için gelişmiş bir cihaz sunuyor.

3Dprint.com sitesinde yayınlanan resmi açıklamaya göre, HP'nin yeni 3D yazıcı modeli "Multi Jet Fusion" benzerlerinden 10 kat daha hızlı baskı yapabilecek. 2016'da satışa çıkması beklenen yazıcı, firmanın kendine özel multi-jet baskı teknolojisi sayesinde daha önce görülmemiş incelikte ve ayrıntıda nesneler üretebilecek.

Ev kullanımı için değil, endüstriyel prototipleme ve parça üretimi amaçlı kullanılacak olan Multi Jet Fusion 3D yazıcı, nesneleri 20 mikron hassaslıkta basabilecek. HP yeni makinenin performansını, 3D nesne üretiminde kullanılan benzer teknolojiler ile de karşılaştırmış. Mesela 1,000 adet 3D çark baskısı için lazer şekillendirme (sintering) cihazları 38 saat zaman verirken (200-400 mikron hassaslığında), HP Multi Jet Fusion yazıcı sadece 3 saatte aynı baskıyı yapabilecek.

3D yazıcı teknolojisinin kurallarını yeniden yazacağı iddia edilen baskı makinesi piyasya çıktığında, hem kendisinin hem de kullanılan sarf malzemelerin şimdikinden çok daha uygun fiyatlara geleceği bilgisi veriliyor.

The post HP Multi Jet Fusion, 3D Yazıcı Piyasasını Güçlendirecek appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Hp Multi Jet Fusion, 3d Yazıcı Piyasasını Güçlendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement