İntihar Eylemine Kan Testi Engeli! - Son Dakika
Teknoloji

İntihar Eylemine Kan Testi Engeli!

İntihar Eylemine Kan Testi Engeli!

Bilim adamlarına göre intihar etmeye meyilli kişiler kan testiyle belirlenebilir!

31.07.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim adamlarına göre intihar etmeye meyilli kişiler kan testiyle belirlenebilir!

Johns Hopkins Üniversitesi'nde çalışan bir grup bilim adamına göre kan testi ile intihar eğilimi yüksek kişilerin belirlenmesi mümkün.

Bilim adamlarının kadavralar üzerinde yaptığı çalışmalar üzerine fark ettikleri bu durum gerçekten çok ilginç. Dr.Zachary Kaminsky'nin önderliğinde yapılan çalışmalarda mental olarak hasta ve sağlıklı insanların kadavralarının beyin örnekleri karşılaştırılmış. Elde edilen sonuçlara göre intihar eden insanlarda normalden son derece az bir oranda SKA2 genine rastlanmış. Bu genin stres hormonunun salgılanmasıyla ilişkisi olduğunu düşünen bilim adamları buradan yola çıkarak kan testinin intihar eğilimi olan inşaları diğer insanlardan ayırmaya yarayacağını düşünmüşler ve çalışmalara başlamışlar.

Yapılan çalışmalarda 325 denek kullanılmış ve SKA2 geninin az olduğu insanların cinayet etme ihtimalinin yüzde 80 olduğunu belirlemişler. SKA2 gen oranının son derece düşük olduğu insanların yüzde 90'ının ise intihara meyilli olduğuna dair bir istatiksel veriye ulaşan bilim adamları çalışmalarını son sürat devam ettiriyor.

Bu son bilgiler "The Amerina Journal of Psychiatry" adlı dergide yayınlandı ve durumun kesinleşmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Mental hastalıklara yepyeni bir bakış açısı getirecek bu araştırmanın sonuçları merakla bekleniyor.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji İntihar Eylemine Kan Testi Engeli! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • 000: ıntıhar etcek adam neden kan testı yaptırsın 0 0 Yanıtla

Advertisement