John Carmack, İd Software'dan Niye Ayrıldığını Açıkladı - Son Dakika
Teknoloji

John Carmack, İd Software'dan Niye Ayrıldığını Açıkladı

John Carmack, İd Software\'dan Niye Ayrıldığını Açıkladı

Yakın zamana kadar id Software'ın beyniydi.

05.02.2014 14:31

Mahmut Saral - - id Software'ın kurucularından biri ve Wolfenstein, Doom, Quake gibi oyunların arkasındaki en önemli isimlerden olan John Carmack, geçtiğimiz kasım ayında FPS türünün yaratıcısı olarak kabul edilen id Software'dan ayrıldığını ve sanal gerçeklik sunan Oculus Rift gözlüğünün geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Oculus ekibinde tam zamanlı işe başladığını duyurmuştu.

Bu açıklama, birçok oyunsever için üzücü olsa da Carmack yeni bir teknolojinin doğuşunda yer almasından dolayı çok heyecanlıydı. Peki ama Carmack, kurucusu olduğu ve yıllardır çalıştığı firmadan neden ayrıldı?

USA Today'e konuşan kod dehası, hazırlanan oyunlarda Oculus VR teknolojisini kullanma taraftarıydı. Bunun ilk örneği de Doom 3: BFG Edition'dı. Ancak gözlük henüz satışa sunulmadığı için BFG Edition'ın bu özelliğinden kullanıcıların yararlanabildiği söylenemez. Carmack, sanal gerçeklik özelliğine destek verecek bir diğer oyun olarak da Doom 4'ü göstermişti. Doom 4'ün gelişim süreci hala devam ediyor ve neler olacağı henüz belli değil. Carmack, Oculus Rift destekli oyunlar kervanına Machine Games'in hazırladığı yeni Wolfenstein oyunu The New Order'ı da dahil etmek istemiş. Zaten bir yandan Oculus ekibinde, bir yandan da id Software'da çalışmalarını sürdüren Carmack, söylediklerine bakılırsa Bethesda ve ZeniMax'i Oculus Rift üzerine çalışması konusunda ikna edememiş.

Aslında ayrılmayı düşünmediğini belirten Carmack, planlarının kabul görmediğini ve yeni oyunlarında Oculus Rift üzerine çalışma imkanının kalmadığını görünce anlaşma yenilemeyi kabul etmemiş ve id Software'dan ayrılmayı tercih etmiş. Bu açıklamanın ardından ZeniMax'in bir açıklama yapmayı kabul etmediğini de ekleyelim.

Wolfenstein: The New Order - İlk bakış

Sanırız Bethesda, yeni hazırlanan oyunlara Oculus VR'ın eklenmesiyle birlikte gelişim süreçlerinin ve masrafların artacağını düşündü. Birçok yayıncı firmayı göz önüne aldığımızda, birçok oyunun daha tamamlanmadan piyasaya sürüldüğünü ve bu sebeple de birçok hatayla oyuncuların ellerine geçtiğini biliyoruz. Son olarak, Oculus Rift desteğiyle geleceği belirtilen Doom 4'ün bu teknolojiye destek verip vermeyeceği de şimdi merak konusu...

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji John Carmack, İd Software'dan Niye Ayrıldığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement