Macos High Sierra Bekleyenlere Kötü Haber! - Son Dakika
Teknoloji

Macos High Sierra Bekleyenlere Kötü Haber!

Macos High Sierra Bekleyenlere Kötü Haber!

25 Eylül tarihinde kullanıcılarla buluşacak macOS High Sierra masaüstü işletim sistemi hakkında bazı kullanıcıları üzecek bir gelişme ortaya çıktı.

19.09.2017 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 Eylül tarihinde kullanıcılarla buluşacak macOS High Sierra masaüstü işletim sistemi hakkında bazı kullanıcıları üzecek bir gelişme ortaya çıktı. Maalesef, yeni Apple Dosya Sistemi (APFS) sadece tamamen dahili flaş sürücüsü olan Mac bilgisayarla geliyor. Kısacası, bu dosya sistemi Fusion Drive ile uyumlu .

Apple Dosya Sistemi, Fusion Drive desteklemiyor!

Fusion Drive barındıran iMac bilgisayarlar ilk macOS High Sierra betası süresinde APFS haline dönüştürülmüştü. Öte yandan bu destek takip eden betalardan kaldırıldı. Şimdi ise bu sürücüye sahip iMac modelleri ile beta testine katılanların tekrar HFS+ sistemine dönmesi gerekecek. Bir Time Machine yedeklemesi yapmak, boot edilebilir kurulum hazırlamak ve Disk Utility ile iMac bilgisayarı tekrar biçimlendirmek ve macOS High Sierra kurmak gibi meşakkatli bir süreç ne yazık ki bu kullanıcıları beklemekte.

Apple, Fusion Drive için ileriki zamanda destek sunulabileceği konusunda da ümit veriyor. Bunun içinse öncelikle çeşitli hatalar üzerinde çalışılması gerektiği belirtiliyor.

Apple Dosya Sistemi (APFS) nedir?

Apple Dosya Sistemi, HFS+ dosya sistemine göre daha modern bir dosya sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle katı hal diskler (SSD) için optimize edilmiş olan sistem daha fazla güvenlik sağlarken, çakılma koruması, güvenilir doküman kayıtları, stabil sistem görüntüleri, basitleştirilmiş yedeklemeler ve güçlü yerel şifreleme getiriyor. Ek olarak, HFS+ ile kıyaslandığında anında dosya ve klasör klonlama, hızlı klasör boyutlandırma, yüksek performanslı paralelleştirilmiş meta veri işlemleri ve seyrek dosya yazma konularında APFS çok daha duyarlı.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Macos High Sierra Bekleyenlere Kötü Haber! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement