Oculus Rift İçin: "Hala En İyisi Biziz" - Son Dakika
Teknoloji

Oculus Rift İçin: "Hala En İyisi Biziz"

Oculus Rift İçin: "Hala En İyisi Biziz"

Net bir çıkış tarihi hala yok, gelişim süreci devam ediyor ve geliştiriciler için hazırlanan versiyonlar da yüz binlerce satılıyor.

14.03.2015 14:47
Mahmut Saral - -

Son yıllarda Virtual Reality, yani sanal gerçeklik pazarına yönelik birçok çalışma var. Oculus VR firmasının hazırladığı Oculus Rift cihazı, izlediğiniz videoların ve oynadığınız oyunların içindeymişsiniz gibi hissetmenizi sağlıyor. Tabii bu cihaz üzerine çalışmalar hala sürüyor ve final sürümünün ne zaman satışa sunulacağı belli değil.


Oculus VR ekibi, Oculus Rift'in yakında çıkacağını söylüyor, ama peki öte yandan rakiplere karşı bir endişeleri var mı?


Biliyorsunuz, Sony'den Project Morpheus, geçtiğimiz günlerde de HTC'den Vive duyurusu geldi. Yıl sonuna doğru çıkması beklenen Vive'nin arkasında Valve Software bulunuyor. İddialı bir proje olduğu söylenebilir. Ancak yine de Oculus VR ekibinin kendilerine güvenleri tam.


Oculus VR kurucusu Palmer Luckey, geçtiğimiz günlerde South by Southwest Festival etkinliğindeydi ve kendi cihazları hakkında konuştu. Rakipkler hakkında pek konuşmamaya dikkat eden Luckey, birçok üreticinin bu alanda çalışmaları olmasına rağmen hala en iyi ürünün Oculus Rift olduğunu ve kullanıcılar için en iyi deneyimi Oculus Rift'in sunacağını düşündüğünü dile getirdi.


Bir sektörde birden fazla geliştiricinin olması rekabeti artıracağından ürünlerin kalitelerini de artıracak ve biz tüketicilerin daha iyi ürünlerle karşılaşmamızı sağlayacaktır.


Öte yandan Oculus VR ekibinin önemli isimlerinden John Carmack de Samsung'un Galaxy Note 4'üne özel olarak hazırlanan, ancak daha sonra kapsamı Galaxy S6 ile genişletilen mobil sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR'ın önümüzdeki dönemde daha fazla kullanıcıya hitap edebilmesi için daha fazla cihazı destekleyeceğini belirtti.


Yeni bilgiler geldikçe haberdar edeceğiz.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Oculus Rift İçin: 'Hala En İyisi Biziz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement