Photoshop'a Rakip İmaj Editörü Pixlr Artık Ücretsiz - Son Dakika
Teknoloji

Photoshop'a Rakip İmaj Editörü Pixlr Artık Ücretsiz

Photoshop\'a Rakip İmaj Editörü Pixlr Artık Ücretsiz

Autodesk'in başarılı imaj editör programı Pixlr uzun zamandır web versiyonu ile kullanımdaydı.

29.08.2014 13:10

Autodesk'in başarılı imaj editör programı Pixlr uzun zamandır web versiyonu ile kullanımdaydı. Şimdi ise ücretsiz bir masaüstü versiyonu var.

Adobe'un Photoshop programı, çok uzun yıllardır imaj ve fotoğraf editör alanında rakipsiz olarak görülüyor. Sayısız özelliği ve her platformda çalışmanıza imkan veren çeşitli versiyonları ile Photoshop tüm grafik sanatçıları tarafından el üstünde tutulur ama bu demek değil ki hiç rakibi yok, Pixlr da bunlardan biri.

Pixlr epeydir web versiyonu ile geniş bir kullanıcı kitlesinin beğenisi topluyordu. Fotoğraf ve imaj dosyaları üzerinde çoğu ihtiyacınız olan işlemi yapmanıza imkan sağlayan Pixlr artık masaüstü bir versiyona sahip. Ayrıca ücretsiz olması onu Photoshop'a tehlikeli bir rakip haline getiriyor.

Pixlr ile imajlarınızı kolayca kesip biçebiliyor, renklerini, parlaklığını değiştirebiliyor, efektler ekleyebilyor, gradyan veya gölge verebiliyorsunuz. Fotoğraflarınızı eskiz çizimine veya suluboya tablolara çevirecek tonla seçeneği bulunuyor. Ayrıca daha profesyonel işlerde kullanmak için ayda 1.99 Dolar (veya yıllık 14.99 Dolar) verip gelişmiş grafik araçlarını da kullanma şansınız var. Para ödeyen Pro versiyon kullanıcıları ileride çıkacak tüm efekt ve grafik araçlarına da sahip olacaklar.

Pixlr'ın masaüstü versiyonunun web üzerinde kullanılan versiyona göre farkı, masaüstünde ayrı bir program olarak çalışınca bilgisayarınızın tüm gücünü rahatlıkla kullanabilmesi. Eğer bol miktarda bellek takılı bir bilgisayara sahipseniz, Pixlr ile yüksek çözünürlüklerdeki imajları edit edebilir, çok miktarda RAM isteyen efektleri kolayca kullanabilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızda yüklü özel her çeşit fontu da kullanmak mümkün oluyor. Web versiyonu doğal olarak bu konularda zayıf kalabiliyor.

Pixlr'ın ücretsiz web veya masaüstü versiyonlarını (küçük kardeş Pixlr Express'in mobil uygulaması da var) denemek isterseniz, buraya tıklayıp web sitesine gidebilirsiniz. Ayrıca aşağıda Pixlr'ın kullanımı ile ilgili kısa bir video izleyebilirsiniz.

Eğer Pixlr'ı veya Photoshop'u hakkıyla kullanmak için canavar gibi bir dizüstü bilgisayar arıyorsanız, bu linkte bulacağınız bilgisayar önerisi sizi fazlasıyla memnun edecektir.

The post Photoshop'a Rakip İmaj Editörü Pixlr Artık Ücretsiz appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Photoshop'a Rakip İmaj Editörü Pixlr Artık Ücretsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement