Samsung, Apple Watch Siparişlerini Aldı! - Son Dakika
Teknoloji

Samsung, Apple Watch Siparişlerini Aldı!

Samsung, Apple Watch Siparişlerini Aldı!

Koreli şirket ne kadarlık siparişten sorumlu? Analistlerin revize edilen raporlarında neler geçiyor?

10.01.2015 18:44
Hasan Uğur Nayır - -

Digitimes'in tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Samsung, Apple Watch'a güç veren kısmı yani işlemcisinin siparişini kapmış durumda. 28 nm teknolojisi ile aylık 3000-4000 adet sipariş söz konusu. Koreli şirket tarafından üretilen işlemci Apple S1 (SiP/system-in-package) içinde olacak. Sistem paketi DRAM, NAND flaş bellek ve diğer yongalardan oluşuyor.


ASE (Advanced Semiconductor Engineering) SiP S1 modüllerinin sağlayıcısı. Ancak DRAM gibi bileşenlerin arkasında hangi firmaların olduğu şimdilik belli değil.


Ayrıca Asya bölgesinde birçok analist eski raporlarındaki sevkiyat rakamlarını biraz daha düşürmüş durumda. İlk nesil Apple Watch'un 2015'te 10 milyon civarında sevk edileceği not edilmiş. 2. nesil saatin ise daha iyi özelliklerle ve yazılımla birlikte Apple'ın istediği rakama ulaşacağı vurgulanıyor.


Apple Watch 2 halen ufukta bile gözükmüyor, ancak Apple Watch 2'nin işlemcisi için şimdiden çok büyük bir yarış var. Daha önce kozlarını paylaşan Samsung ve TSMC, tekrardan karşı karşıyalar.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung, Apple Watch Siparişlerini Aldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement