Yeni Çalışma: Selfie'ler Kredi Kartlarının Yerine Geçecek - Son Dakika
Teknoloji

Yeni Çalışma: Selfie'ler Kredi Kartlarının Yerine Geçecek

Yeni Çalışma: Selfie\'ler Kredi Kartlarının Yerine Geçecek

En iyi güvenlik yöntemi yüzünüz olabilir mi?

05.07.2015 13:17
Mahmut Saral - -

Günümüzde kredi kartı kullanım rakamları çok yüksek ve bu kartlara yönelik kötü niyetli insanların birçok çalışması da mevcut. Hemen her gün kredi kartı bilgilerinin çalınması, hesaplara izinsiz olarak ulaşılıp paraların çalınması gibi birçok haber duyuyoruz. Güvenlik önlemleri sürekli yenilense de kullanıcıların da bilinçli olması gerekiyor ve firmalarda farklı çözüm arayışları da sürüyor. Mesela selfie - öz çekim fotoğraflar gibi.


MasterCard, yeni bir yüz tanıma sistemi üzerine çalışmalar yürütüyor ve bu yıl 500 kişiyle birlikte yeni bir online alışveriş sistemi test edilmeye başlanacak. Firmanın Başkan Yardımcısı Jennifer Stalzer, günlük yaşantımızda akıllı telefonlarla içiçe olduğumuza dikkat çekerek, telefonlardaki kameralar aracılığıyla alışverişlere yeni bir güvenlik sistemi uydurulabileceğini bildiriyor. Bu da selfie - öz çekim fotoğraflarla mümkün. Şöyle ki:


Eğer bir online alışveriş yapıyorsanız, kredi kartı bilgilerinizi cihazınızdan girmek yerine kamera kullanarak selfie fotoğrafınızı çekiyorsunuz ve sistem yüzünüzü algılayarak alışverişinize onay veriyor. MasterCard, bu yöntem için özel bir uygulama hazırlıyor ve bu uygulama, yüz hatlarının gerçek olduğunu fark ederek işlem görüyor. Yani bir fotoğrafı kamera önüne getirerek izin almaya çalışırsanız bunda başarılı olamıyorsunuz. En azından düşünceler bu yönde.


Araştırmalar, Amerika'da birçok alışveriş noktasının ve kullanıcıların eski tip kredi kartlarıyla ve cihazlarla işlem yaptığını ve bu kartların bilgilerinin çalınma olasılığının da çok yüksek olduğunu gösteriyor.


Ne dersiniz, sizce böyle bir sistem hayata geçirilmeli mi?



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Yeni Çalışma: Selfie'ler Kredi Kartlarının Yerine Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement