Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor - Son Dakika
Yaşam

Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor

Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor

Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor. Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan beynimize iyi bakmak için sağlıklı yiyeceklerle beslenmemiz gerekir. Doğru beslenmeyle hem beyninizin kalitesini arttırabilir hem de ileride doğabilecek sağlık sorunlarını engelleyebilirsiniz. Peki hangi besinler beynimize daha iyi geliyor gelin bakalım. 1)Balık Şüphesiz beyne en faydalı yiyecek deyince akla ilk […]

26.10.2017 16:16

Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor

Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor. Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan beynimize iyi bakmak için sağlıklı yiyeceklerle beslenmemiz gerekir. Doğru beslenmeyle hem beyninizin kalitesini arttırabilir hem de ileride doğabilecek sağlık sorunlarını engelleyebilirsiniz. Peki hangi besinler beynimize daha iyi geliyor gelin bakalım.

1)Balık

Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor

Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor

Şüphesiz beyne en faydalı yiyecek deyince akla ilk gelen balıktır. Özellikle küçük yaşlarda, gelişimi hızlı olan çocuklara balık yedirmek beyin sağlığını koruma ve geliştirme açısından çok önemlidir. Balıkta bulunan omega-3 beyin sağlığını olumlu bir şekilde geliştirir. Omega-3 hakkında siz de az çok bilgi sahibisinizdir. Omega-3 hapları bile vardır çünkü omega-3 her yaştan insanın alması gereken bir proteindir. Beyin sağlığından kalp sağlığına kadar vücudumuzun tüm organlarını korur.

"Doğru pişirme önemli"

Balık için çok faydalı dedik ama balık pişirmenin de bazı usulleri vardır. Yukarıda anlattığımız gibi balığın faydalarını görebilmek için balığı taze olarak almalısınız. Ayrıca yediğiniz balık taze olduğu sürece yoğurt ve ayran ile birlikte de tüketilebilir.

2)Brokoli

Brokoli

Brokoli

Birçoğumuz özellikle çocuklar brokoliyi pek sevmez. Fakat şimdi brokolinin beyne olan faydalarını okuyunca belki kararınız değişebilir. Çünkü brokoli, beyin sağlığını korumada çok önemli bir görev üstlenir. Brokoli, hafızanızı güçlendirir ve beyin hücrelerini geliştirir. Günlük olarak brokoli tüketmek, ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek Alzheimer hastalığını da önler.

3)Ceviz

Ceviz

Ceviz

Ceviz, zeka gelişiminde önemli bir rol oynar. Beynin sağ ve sol lobları arasındaki bilgi alışverişini hızlandıran ceviz, özellikle erken yaşlardaki tüketilmeye başlandığında daha çok faydalı olacaktır. Ceviz ve beyin dış görünüşleri açısından da birbirlerine çok benzerler. Bu benzerlik arasında bir bağlantı kurarak cevizin, beyin için her zaman faydalı olabileceğini hatırlamalıyız.

"Ülkemizde ceviz tüketimi sayısı az"

Ülkemizde ceviz üretimi çok fazla olmadığı için bu direkt ceviz fiyatlarını etkiliyor. Üretimi az olan ceviz, fiyatının yüksek olmasıyla halk tarafından alınamıyor.

4)Çikolata

Çikolata

Çikolata

7'den 70'e herkesin sevdiği çikolatanın da beyne faydaları vardır. Görsel hafızayı önemli bir ölçüde etkilediği söylenen çikolata, beynin çalışma belleğinde de önemli görev üstleniyor. Uzmanlar, çikolata tüketenlerin birden fazla işi aynı anda yapabilme yeteneklerinin olduğunu söylüyor. Örneğin bir yandan araba sürerken aynı anda telefonla konuşmak gibi.

5)Kahve

Kahve

Kahve

Kahvenin beyne faydası olduğunu daha önceden duymamış olabilirsiniz. Fakat belirli bir miktarda kahve içmek, beynin becerilerini arttırır. Ayrıca kahve içmenin, Alzheimer hastalığını önlemede de yardımcı olduğu görülmüştür.

6)Ispanak

Ispanak

Ispanak

Ispanağın yararlı bir besin olduğunu hepimiz "Temel Reis"den biliyoruz. Temel Reis'de vücuda verdiği güç ve aktiflikle bilinen ıspanağın hafıza güçlendirme gibi yetenekleri de vardır. Ispanak tüketmek, vücudun olduğu gibi zihnin de aktif kalmasını sağlar.

Kaynak: Okunur.net

Son Dakika Yaşam Bu Besinler Beynimize İyi Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement