Çanakkale'de Cumhuriyet'in 100. yılı için meşaleler yandı - Son Dakika
Yaşam

Çanakkale'de Cumhuriyet'in 100. yılı için meşaleler yandı

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen fener alayında meşaleler Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü için yandı. On binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

29.10.2023 21:36  Güncelleme: 21:45

Çanakkale'de meşaleler Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için yandı

ÇANAKKALE - Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen fener alayında meşaleler Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü için yandı. On binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Fener Alayı'nda vatandaşlar, Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü için özel olarak hazırlanan 2023 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüdü.

Çanakkale'de Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Valilik tarafından düzenlenen fener alayına on binlerce kişi katıldı. Valilik koordinesinde Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yılına özel olarak 2023 metre uzunluğunda Türk Bayrağı hazırlandı. Fener alayında vatandaşlar, Cumhuriyet'in 100'üncü yıldönümü için özel olarak hazırlanan 2023 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları atıp, 'Andımız ve İzmir Marşları'nı söyledi.

Stadyum Caddesi üzerinden başlayan Fener Alayı, Atatürk Caddesi, Piri Reis Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi, İskele Meydanı, Demircioğlu Caddesi, Atatürk Caddesi ve Stadyum Caddesinde son buldu.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının kartpostallık görüntüler oluştu. Vatandaşlar gösteriyi izlerken, bir yandan da cep telefonları ile fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştirdi.

Yürüyüşe Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çanakkale\'de Cumhuriyet\'in 100. yılı için meşaleler yandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Çanakkale'de Cumhuriyet'in 100. yılı için meşaleler yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement