Makina Mühendisi Mezunları Buluştu - Son Dakika
Yaşam

Makina Mühendisi Mezunları Buluştu

Makina Mühendisi Mezunları Buluştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunları Suat Mirza Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi.

10.09.2017 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunları Suat Mirza Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi. Makina Mühendisleri Odası katkıları ile organize edilen etkinlikte mezunlar eski günleri yad ettiler.

Etkinliğe ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eski Rektör Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı, Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Atilla Tomsuk, MMO Eskişehir Yönetim Kurulu Saymanı Neşet Aykanat ve Makina Mühendisliği Öğretim Görevlileri de katıldı. Mezunlar buluşmasında Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin ve Makina Mühendisliği bölümünün kuruluşu hakkında bilgiler aktararak, "Üniversitelerimiz mezunları ile büyüyor ve gelişiyorlar. Mezunlarda aynı şekilde büyüyor ve gelişiyor. Biz onlarla güç buluyoruz. Gelişmiş üniversitelere bakıldığında dedesi o üniversiteden mezun, oğlu o üniversiteden mezun, torunu da o üniversitede okuyor. Durumu mümkün olan aileler de pikniklerini de o üniversitenin bahçesinde yapıyorlar. Ancak mezunlarımızın büyük bir kısmı da Eskişehir dışında yaşıyor olması nedeniyle belki bu tür etkinliklere katılamıyorlar. Ama mümkün olanları biz her zaman üniversitemize bekliyoruz" dedi. Gönen, üniversitenin Raylı Sistemler Kümelenmesi konusunda da ilgili birimlerinin katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan eski Rektör Prof. Dr. Erdoğan Fıratlı ise Makina Mühendisliği bölümünün Ziraat Borsası'nın küçük bir binasında eğitim vermeye başladığını ve ardından dönemin Milli Eğitim Bakanı Orhan Oğuz tarafından girişimleri ile yüksek okul olarak faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. Birkaç ay sonra akademi olarak faaliyete başlanıldığını belirten Erdoğan Fıratlı, "İki baraka gibi binadan, daha sonra kiracısı olduğumuz yerimizden sonra Bademlik kampusuna oradan da buralara geldik. Hepinize güzellikler temenni ediyorum" diye konuştu.

"Üniversiteye elimizden gelen desteği veriyoruz"

Mezunlar Buluşmasında bir konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Atilla Tomsuk ise Başkan Hakan Ünal'ın yurt dışında bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bu etkinliği yaklaşık 4 yıldır yapmaktayız. Bu tür etkinliklerin olması eski dostların beraber olması okudukları üniversiteleri tekrar hatırlaması, yeni genç arkadaşlarla buluşmaları okullara yapabilecekleri bir katkıları var ise bunları paylaşmalarını sağlıyor. Biz odamız olarak üniversitelerimize elimizden geldiğince destek oluyoruz. Günümüzde bu bölümlere 4 yüz civarında yeni arkadaşımız giriyor. Genç arkadaşlarımız staj yeri bulması konusunda sıkıntılar yaşıyorlar. Çoğu fabrika artık eskisi kadar stajyer kabul etmiyor. Çalışan arkadaşlarımız bölümümüze bununla ilgili destek olurlar ise arkadaşlarımıza yardımcı olmuş olurlar. Ayrıca çocuklarımızın daha iyi eğitim görmüş olmalarına yardımcı olurlar. Bilindiği gibi bölümümüz hızla ilerlemesi gereken bir nokta. Üniversitelerimizde çok değerli hocalarımız var. Çok yol kat edildi ancak yine çok yol kat etmemiz gerekiyor. Bizde oda olarak elimizden geldiğince projelere destek olmak istiyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından mezuniyetinin üzerinden 40, 30, 20 ve 10. yılını dolduranlara belge takdimi yapıldı. Mezunlar buluşması etkinliği pilav ayran ikramının ardından sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Makina Mühendisi Mezunları Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement