12 Haziran Dünya Çocuklar Günü - Son Dakika
Yerel

12 Haziran Dünya Çocuklar Günü

12 Haziran Dünya Çocuklar Günü

Şırnak'ta 12 Haziran Dünya Çocuklar Günü etkinlikler kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yürüyüş düzenledi.

12.06.2014 12:12

Şırnak'ta 12 Haziran Dünya Çocuklar Günü etkinlikler kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yürüyüş düzenledi.

Şırnak'ta 12 Haziran Dünya Çocuklar Günü etkinlikleri kapsamında Aile Sosyal Politikaları İl Müdürlüğü önünden, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe katılan çocuklar "çocukların çalıştırılmasına hayır" pankartı eşliğinde "çocuk işçiliğine hayır, çocuklar okula" sloganları atarak, "çalışmak değil, okumak istiyorum, dilenen çocuğa para vermeyin" dövizleri taşıdı.

Yürüyüşe Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Fatma Elçi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Akçam, Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre çocukların eğitim, giyinme, barınma, sağlık gibi çok temel haklarının bulunduğunu belirterek, "Çocuklar çalıştırıldıkları zaman bu haklardan mahrum kalırlar ve bu nedenle çocuk işçiliği insan hakları sorunudur. Çocuk işçi her zaman ucuz işçiliktir. Çocuk işçiler genelde kayıt dışı çalıştırılıyor. Çalışma hayatı çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini olumsuz etkiliyor, eğitimlerini de engelleniyor" dedi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 12 Haziran Dünya Çocuklar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement