18 Mart Çanakkale Şehıtlerını Anma Etkinlikleri'ne Halk Yoğun İlgi Gösterdi - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Şehıtlerını Anma Etkinlikleri'ne Halk Yoğun İlgi Gösterdi

18 Mart Çanakkale Şehıtlerını Anma Etkinlikleri\'ne Halk Yoğun İlgi Gösterdi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafında, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar halk tarafından yoğun ilgi gördü.

22.03.2015 15:18

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafında, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar halk tarafından yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde; 18, 19, 20 Mart tarihlerinde Havuzbaşı Kentmeydanı'nda üç gün süreyle "Çanakkale Fotoğrafları Sergisi", Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde, Tiyatro Külliyen tarafından sahnelenen "Yüz Yıl Sonra Çanakkale" isimli tiyatro oyunu, Mehmet Çalmaşır ve TRT Sanatçıları tarafından seslendirilen "Kahramanlık Türküleri Çanakkale" programı ve Tarihçi Yazar Ozan Bodur'un konuşmacı olarak katıldığı "Operasyon 1915 Çanakkale Konferansı" yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum'un dolu dolu bir hafta yaşadığını vurgulayarak, " Bu kutlamalar, bu etkinlikler, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla gerçekleştiriliyor." dedi.

Birlik ve beraberliğimizin yüzyıllar boyunca devam etmesi temennisinde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Keskin, "Biz, çocuklarımızla birlikte, Erzurum'dan dünyaya şu mesajı vermek zorundayız; biz, alelade bir savaşın ortasında, metre karesi sayılarla ölçülen bir toprağı korumak adına verilen mücadelenin askerleri değiliz. Biz, duruşumuzu, bayrağımızı, namusumuzu, dinimizi, en önemlisi de Peygamberimiz'den aldığımız emanetleri koruyan bir milletin evlatlarıyız. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar." dedi.

Ermeni soykırımı yalanlarıyla, Erzurum'da ki Ermeni mezalimini, katliamını kimsenin görmezden gelemeyeceğini vurgulayan Keskin, " Yüzüncü yılında, sözde evraklarla, sözde belgelerle, ülkenin gündemini değiştirecek, ülkede birlik ve beraberliğimize ateş düşürecek dışarıdaki hainlere verilecek en güzel cevap, Erzurumlu'nun birlik ve beraberlik içerisinde olmasıdır. Bunu için de, bu programların, gerek kültür yönü, gerek sanat yönü, gerekse de tarih yönü asla unutulmamalıdır. Yine söylüyorum, eğer Ermeni mezalimini, Ermeni soykırımı yalanına çevirecek olanlar varsa, öncelikle gelsinler, Erzurum'da zulme uğramış insanların torunlarıyla karşılaşsınlar. Çanakkale'de, Erzurum'da ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde, yüzyıl önce bizim için canlarını vermiş olan şehitlerimizin ruhları şat olsun." dedi.

Proğramda konuşan Başkan Vekili Eyüp, Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası'nın, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerle dolu dolu kutlandığını belirtti. Tavlaşoğlu, Çanakkale'de bütün dünya devletlerinin Osmanlı'nın son toprak parçasını yok etmek için birleştiğini ifade ederek, "Allah bu birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin. "diye konuştu.

"Yüz Yıl Sonra Çanakkale" Tiyatro Oyunu Sahnelendi

"Yüz Yıl Sonra Çanakkale" isimli tiyatro oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Çok sayıda davetlinin izlediği oyuna, halk da yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatlarıyla, 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası dolayısıyla, Tiyatro Külliyen oyuncuları tarafından sahneye konulan 90 dakikalık oyunda, sabah namazında çocuklarını alınlarından öperek cepheye gönderen anaların dramları, cephede yaşanan acılar, düşman devletlerin Müslümanlara yönelik kara propagandaları ve Müslüman olmanın ayrıcalıkları görsel olarak anlatıldı.

"Operasyon 1915 Çanakkale" Konferansı Düzenlendi

Tarihçi Yazar Ozan Bodur'un konuşmacı olarak katıldığı "Operasyon 1915 Çanakkale" Konferansı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konferansında, Çanakkale'nin milletimiz için ne ifade ettiği üzerinde duran Bodur, "Siz imkansızı başaranların torunlarısınız. Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutluyoruz. Hamiyet ve şecaat sahibi olursak, bizim torunlarımız da bin yıl sonra Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutlamaya devam edecekler." dedi.

Havuzbaşı Kentmeydanı'nda "Çanakkale Fotoğrafları Sergisi"

Büyükşehir Belediye'si tarafından, Havuzbaşı Kentmeydanı'nda 18, 19, 20 Mart tarihlerinde "Çanakkale Fotoğrafları Sergisi" de düzenlendi. Çanekkale Zaferi'yle ilgili çok sayısa fotoğrafın yer aldığı sergiye halk yoğun ilgi gösterdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Şehıtlerını Anma Etkinlikleri'ne Halk Yoğun İlgi Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement