18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi\'nin 99. Yıl Dönümü

Manisa ve ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

18.03.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Manisa ve ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

Manisa Şehitliğindeki törende Şehitlik Anıtı'na Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Aslan ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile şehit ve gazi dernekleri tarafından çelenk bırakıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından, saygı atışı yapıldı.

Vali Savaş ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından önce Manisa Şehitliği ardından Polis Şehitliğindeki şehit mezarları ziyaret edildi.

Anma törenleri, Manisa Kültür Merkezi Lale Salonda Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti.

Törende konuşan Vali Savaş, ülkesi için sahip olduğu kutsal değerleri korumak amacıyla canını verenleri şükran ile andıklarını kaydetti.

Millet olarak geçmişe doğru bakıldığında aslında her bir ailenin şehit ya da gazi ailesi olduğunu vurgulayan Savaş, "Millet olarak bugün her bir bireyin gününü hatırlıyoruz. Her birimiz kendi geçmişimize minnetlerimizi, şükranlarımızı ve dualarımızı gönderiyoruz" diye konuştu.

Program kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından "Sonsuzluğa Yürüyen Mehmetçik" isimli oratoryo sergilendi.

Anma töreni Vali Savaş tarafından Şehit Jandarma Er Mümin Koca ve Şehit Polis Memuru Yusuf Kahraman'ın ailesi ve yakınları ile Gazi Jandarma Uzman Çavuş Arif Özen ve Gazi Polis Memuru Ercan Okumuş'a "Devlet Övünç Madalyası" takdim edildi.

Salihli

Salihli Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen törende İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin ve Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesi üyeleri anıta çelenk sundu. Buradaki törenin ardından Salihli Asri Mezarlığındaki şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Salihli Belediyesi, lise ve dengi okullarda okuyan öğrenciler ile ilçeye bağlı köy ve beldelerde yaşayan 500 kişiyi Çanakkale'ye götürdü.

Belediye başkanı Okay, Çanakkale gezisi için bu yıl belediye olarak 12 otobüs kaldırdıklarını, ayrıca öğrencileri her yıl 10 Kasım'da Anıtkabir ziyaretine de gönderdiklerini kaydetti.

Sarıgöl

Sarıgöl Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önündeki törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenler Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'nda Sarıgöl Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan "Çanakkale'nin Ardından" isimli oratoryo ile devam etti.

Sarıgöl Ziraat Odası tarafından 18 Mart şehitleri Anma etkinliği kapsamında lokma döktürüldü, mevlit okutuldu.

Soma

Soma Şehitliğindeki törende çelenk sunumunun ardından şehitler için saygı atışı yapıldı. Şehitlik defterini imzalayan Kaymakam Bahattin Atçı, "Yüce Türk milleti vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda her şartta ve her koşulda bağımsız yaşamak uğruna canını ve malını vermekten çekinmeyerek, kahramanlık destanları yazmıştır. Yazılan bu destanlar Tüm milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Müftü Mehmet Karatuğ tarafından okunan duanın ardından şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Ardından polis şehitliği de ziyaret edildi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement