19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

19 Eylül Gaziler Günü

18.09.2012 17:28

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Türk milletinin kahramanlık günlerini şehit ve gazilere borçlu olduğunu bildirdi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Türk milletinin kahramanlık günlerini şehit ve gazilere borçlu olduğunu bildirdi.

Bayram, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde destanlar yazan onur abideleri olduğunu ifade ederek, vatanı ve milleti için büyük mücadeleler verdiğini aktardı.

Türk tarihinde hem İslam öncesi hem de İslam sonrası şehitlik ve gazilik onurunun var olduğunu bildiren Bayram, şunları kaydetti:

"Her Türk, bu şerefe kavuşmak için canı pahasına savaşır. Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk ulusu için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Türk milletinin kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, dünya barışını korumak için büyük çaba harcamıştır. 1950 ve 1953 yılları arasında barış için Kore'de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için, Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirmiştir. Yine Birleşmiş Milletler kararıyla Bosna-Hersek, Somali ve Kosova'ya barış gücü olarak gitmiştir. Bu savaşlarda birçok askerimiz şehit ve gazi oldu.

Türk ulusu için, şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış şahıslar demektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle 19 Eylül Gaziler Günü'nün tüm gazilerimize kutlu olmasını dilerim."

Muhabir: Onur Orhan

Yayıncı: Kemal Kaymak - DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika


Advertisement